11/12/09

Τι συμβαίνει αλλαχού!

Μυρίστηκαν χρήμα!

του Ευγένιου Ανδρικόπουλου

Άλλα τις! Μυρίστηκαν τα σεσημασμένα καρχαριοειδή χρήμα.
Χώρο ζωτικό, χώρο θήρας των off shore συμφερόντων τους από την πίττα της λεγόμενης πράσινης οικονομίας.

Και ψάχνουν αγωνιωδώς εθελοντές για να τους εντάξουν στις λεγεώνες των ασύδοτων κερδών. Από τραπεζίτες ως ότι άλλο τους προκύψει. Λαμόγια γενικώς.
Όρμησαν έτσι αγκιστρώνοντας ως «δόλωμα» των σαρκοβόρων επιδιώξεών τους τον γνωστό από το «πόνημά» του «το τέλος της εργασίας» Τζ. Ρίφκιν. (κατά τον ανεκδιήγητο αυτό τύπο η νοητική απασχόληση δεν καταγράφεται στην εργασία).

Ο επίσημος καλεσμένος της Τράπεζας Μαρφίν ήταν. Τράπεζας που ως γνωστό ανήκει στον Όμιλο του δικομανή κ. Βγενόπουλου. Για να διηγηθεί ο πλανόδιος «σοφός» τι νομίζετε. Ιστορίες προσχολικής αγωγής.
Φθηνές κοινοτυπίες του είδους: «Η Ελλάς διαθέτει πολύ σημαντικές προοπτικές ανάπτυξης των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, λόγω της... «ηλιοφάνειας που επικρατεί» και ακόμη ότι κάθε σπίτι, κάθε επιχείρηση μπορεί να μετατραπεί σε εργοστάσιο παραγωγής ενέργειας!!»... Και για ν’ αποδειχθεί του λόγου το αληθές ήδη η της Γαλλικής ιδιοκτησίας Εμπορική άρχισε να προπαγανδίζει δάνειο που για τις ανάγκες της πράσινης οικονομίας το βάφτισε «home ecologico».
Με μια φράση. Μια επί πλέον πιστωτική, δέσμευση (η δήμευση έπεται) των νοικοκυριών, αφού η «πράσινη κυβέρνηση του νεοΠΑΣΟΚ» μεταθέτει, (αρχικά οικειοθελώς αλλά στην συνέχεια-θυμηθείτε-πειθαναγκάζοντάς τα), τα όποια βάρη της «πράσινης ανάπτυξής» της σε ένα έκαστο εξ’ αυτών. Η ίδια απέχει εκ του ασφαλούς. Δεν αισθάνεται καν υπόχρεη απέναντί μας. Μας περιποιείται την τιμή του μετασχηματισμού μας σε ενεργειακούς... επιχειρηματίες (sic) και «νίπτει τας χείρας της».

Κατά το ,των οχημάτων, παράδειγμα. Φέσωσε τους Έλληνες με πράσινα τέλη για να μεταλλαχτούν σε κίτρινους από το κακό τους αυτοί. Και τρέχουν τώρα κάθιδροι σ’ ένα κυνήγι χαμένου θησαυρού, να υποκαταστήσουν όπως όπως την απαξιωμένη περιουσία τους και το απωλεσθέν κοινωνικό τους κύρος.

Μόνο που η θέση μου ως προς την έστω προσχηματικά σοσιαλιστική λειτουργία ήταν και είναι εκ διαμέτρου αντίθετη.


Πρωτίστως αναλαμβάνει την προστασία συλλογικά του πληθυσμού και δευτερευόντως επιμερίζει τις ευθύνες σε ένα έκαστο εκ των μελών του ατομικά.

Και εξηγούμαι. Σχεδιάζει, προϋπολογίζει και εκτελεί ένα πρόγραμμα εναλλακτικών πηγών ενέργειας του οποίου πάροχος θα είναι το κράτος με αποδέκτη των υπηρεσιών του ........
τον λαό στο σύνολό του και ακολούθως παραπέμπει σε λύσεις ατομικές τις επί μέρους ανάγκες του συστήματος. Όποιες και αν είναι αυτές.

Αλλά τούτοι εδώ ακολουθούν τους πολιτικούς πιθηκισμούς της κ. Μπιρμπίλως. Δοκιμάζουν και απορρίπτουν ή αποδέχονται ανεξαρτήτως της ζημιάς που ενυπόγραφα θα έχει προκληθεί από τους πρωτόγονους πειραματισμούς τους.

Για παράδειγμα. Στα πλείστα των Ευρωπαϊκών κρατών δεν υφίσταται ατομική θέρμανση μα ούτε και ατομικό θερμαντικό σώμα του οικιακού νερού ακόμη και τους μήνες τους καλοκαιρινούς. Τα εφοδιάζονται δια μέσου ενός κεντρικού αγωγού. Και μόνον εξ αυτού η επιτευχθείσα εξοικονόμηση ενεργειακών πόρων και χρημάτων είναι τεράστια. Όπως επίσης, η εκτεταμένη και μεθοδευμένη εκμετάλλευση των βιολογικών αποπλυμάτων για την παροχή ενέργειας και λιπασματικής ανα-τροφοδοσίας της αγροτικής παραγωγής εξασφαλίζει την μειωμένη εξάρτηση ενός κράτους από το ρυπαντικό και χρηματοβόρο πετρέλαιο.

Τους ακούσατε μήπως να αναφέρονται στις λύσεις αυτές πριν ιδιοτελώς μας παραπέμψουν στους τραπεζίτες προκειμένου δανειοδοτούμενοι να αντικαταστήσουμε τις εξόδους μας (παραθυρόφυλλα και πόρτες) στο φυσικό φως; Εγώ όχι.

Τι με εμποδίζει κατά συνέπεια ως εθισμένος στην διαφθορά καχύποπτος Έλληνας να σκεφτώ πως μυρίστηκαν χρήμα και του την έπεσαν ομαδόν;

eandrik@otenet.gr

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

καλημέρα σπύρο,
μόλις πήρα το mail σου. έτσι έμαθα για την διαδικτυακή σου απόπειρα επικοινωνίας με τους αναγνώστες που σε εμπιστεύονται.

με τις θερμότερες των ευχών μου για μια εναλλακτική πληροφόρηση σου δηλώνω πως θα σταθώ στο πλευρό σου σε ότι με χρειαστείς.

ευγ.ανδρικ.