17/12/09

Το θαύμα του Γιαχβέ

Η Ομοσπονδιακή Κεντρική Τράπεζα (FED) στο τέλος της διήμερης συνόδου της «Ανοικτής Νομισματικής Επιτροπής» της, διατήρησε αμετάβλητο το βασικό παρεμβατικό δανειστικό επιτόκιό της, το οποίο ισχύει κατά το τελευταίο 12μηνο -δηλαδή στο «εύρος» από 0%-0,25%- αναφέροντας, μάλιστα ότι «θα παραμείνει αυτό σε ισχύ επί μακρόν ακόμα». Ο πληθωρισμός στις ΗΠΑ αυξήθηκε 0,4% τον Νοέμβριο στις ΗΠΑ και 1,8% σε ετήσια βάση. Τα επιτόκια είναι 6 φορές κάτω από τον πληθωρισμό. Και όμως το δολάριο ανατιμάται και το Euro πέφτει . 1.4577 πήγε η ισοτιμία.
Ήταν θέλημα του θεού (τους).
Ο Τρισέ στην Ευρώπη, που ανησυχεί για τον πληθωρισμό,(0,5%) περιέκοψε την ρευστότητα. Στις ΗΠΑ ο Μπερνάκιε δεν ανησυχεί, και συνεχίζει να μοιράζει δολλάρια με 0,25%, παρα το ότι ο πληθωρισμός είναι 1,8%.

Οι αγορές όμως φοβούνται για το ευρώ λόγω «ελληνικού χρέους» και τρέχουν στην αγκαλιά του δολαρίου.Με λιγότερα δολάρια θα αγοράσουν περισσότερα ευρώ για να δανείσουν την Ελλάδα, με 5,6%.

Όλα τα πρόβλεψε ο Γιαχβέ τους. (Και ο τραπεζίτης του Θεού).

Σπ.Χ

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Εγώ δεν μπορώ να καταλάβω κ.Χατζάρα όταν έπεφτε το δολλάριο έναντι του ευρώ,τύπωσαν μερικά εκατομμύρια πράσινα χαρτιά εκεί στην Αμερική και ανησυχούσαν και οι Ευρωπαίοι για τις εξαγωγές της Ευρώπης.
Τώρα που ενισχύεται το δολλάριο έναντι του ευρώ(και που βοηθήσαμε εμείς γι'αυτό)πάλι ανησυχούν οι Ευρωπαίοι. Τελικά τι σκατά συμφέρει επιτέλους στην ευρωζώνη να γίνει;Μπορείτε να μου εξηγήσετε και απαντήσετε συγχρόνως; ευχαριστώ προκαταβολικά
και για το βήμα που μου δίνετε!!

Ανώνυμος είπε...

O MAΛΑΚΑΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ...

http://skeftomasteellhnika.blogspot.com/2009/12/blog-post_8732.html

Ανώνυμος είπε...

O MAΛΑΚΑΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ...

ΤΟ ΚΙΣ ΤΙ ΚΑΝΕΙ; ΔΕΝ ΕΠΙΔΟΤΕΙ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ; ΟΛΑ ΕΜΕΙΣ ΘΑ ΤΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ;

Ανώνυμος είπε...

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΚΗ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ;
ή οπως λεγεται FEDERAL RESERVE;
Ας γελασω λιγουλακι!!!!

Να διευκρινισω.
Ο τιτλος ειναι ακρως παραπλανητικος. Η τραπεζα αυτη ειναι ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΣ και δεν εχει να κανη ΤΙΠΟΤΕ ΑΠΟΛΥΤΩΣ με την Ομοσπονδιακη Κυβερνηση της Αμερικης.
Απλως τυπωνει χρημα με κοστος το χαρτι, το μελανι και τα εργατικα και το δανειζει στην ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΚΗ Κυβερνηση των ΗΠΑ με τοκους επι της αξιας που αναγραφεται σε καθε χαρτονομισμα.

Δηλ. Ο Αμερικανος μαλακας εεεε... ηθελα να πω φορολογουμενος πληρωνει προκαθορισμενους τοκους για ενα κατοδολλαρο ας πουμε πισω στην "FEDERAL RESERVE" ασχετο αν το κατοδολλαρο αυτο κοστισε να τυπωθει μονον $0.0002.
Τωρα ποιοι ειναι οι ιδιοκτητες της FEDERAL RESERVE;

κ. Χατζαρα να το πω;

Στέφανος είπε...

K. Xάτζαρα, δείτε τι γράφει η γνωστή εγκυκλοπαίδεια, wikipedia(στην αγγλική έκδοση) για τον κεντρικό τραπεζίτη των. Η.Π.Α. . Λέει πως όταν ήταν νέος είχε το καθήκον να ξετυλίγει τα χειρόγραφα της Τορά(ιουδαικός Νόμος) στην εβραϊκή Συναγωγή!

Ανώνυμος είπε...

Στεφανε σοβαρεψου!

Ανακοίνωση Παναθηναϊκού AKTOR για τη χθεσινή διαιτησία: «Γίναμε μάρτυρες μιας καταδρομικής επιχείρησης»

Ο Παναθηναϊκός έχει 116 χρόνια ιστορίας, μεγαλύτερη ίσως και από κάποια κράτη. Δείξτε επιτέλους τον απαιτούμενο σεβασμό     Ανακοίνωση κ...