17/12/09

Οι Τραπεζίτες κάνουν την Κρίση Ευκαιρία.

Οι τρομοκράτες της S&P με μια προσχεδιασμένη και προαναγγελθήσα κερδοσκοπική κίνηση προχώρησαν σε υποβάθμιση των ελληνικών ομολόγων στην κατηγορία ΒΒΒ+ επειδή θεωρεί ως «ανεπαρκή τα μέτρα που εξήγγειλε η κυβέρνηση και εκτιμά ότι οι προσπάθειες περιορισμού του ελλείμματος θα συναντήσουν σημαντικές αντιστάσεις στο εσωτερικό της χώρας». Μόλις την περασμένη εβδομάδα, η S&P είχε ανακοινώσει πως θα παρακολουθούσε την πορεία της ελληνικής οικονομίας για δύο μήνες και στη συνέχεια, θα λάμβανε τις αποφάσεις της
Η εταιρεία δίνει τώρα νέα «διορία» τεσσάρων μηνών, για να ξεκινήσει η αποκλιμάκωση του ελλείμματος

Η S&P διατηρεί την ελληνική οικονομία σε καθεστώς επιτήρησης και αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο και νέας υποβάθμισης, στην περίπτωση που η κυβέρνηση δεν συγκεντρώσει την πολιτική στήριξη που θα της επιτρέψει να υλοποιήσει ένα αξιόπιστο, μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα δημοσιονομικής προσαρμογής.

«Η υποβάθμιση αντανακλά την άποψή μας, ότι τα μέτρα που ανακοίνωσε η ελληνική κυβέρνηση για τη μείωση του υψηλού ελλείμματος είναι απίθανο να οδηγήσουν από μόνα τους σε μία διατηρήσιμη μείωση του δημοσίου χρέους», αναφέρει στην αιτιολογική έκθεση του οίκου ο αναλυτής του, Μάρκο Μρίσνικ.

«Συν τοις άλλοις, πιστεύουμε ότι οι προσπάθειες της κυβέρνησης να αναμορφώσουν τα δημόσια οικονομικά θα προσκρούσουν σε εμπόδια στο εσωτερικό της χώρας, τα οποία θα απαιτήσουν συνεχείς και πολυετείς προσπάθειες για να ξεπεραστούν», πρόσθεσε.

Η S&P εκτίμα ότι το έλλειμμα θα είναι διψήφιο και το 2010 και το χρέος μπορεί να αυξηθεί στο 126% του ΑΕΠ, του χρόνου και στο 138% του ΑΕΠ στο 2012.

Ο μαφιόζικος διεθνής οίκος σε περίπτωση που υλοποιηθεί το δικό του πρόγραμμα και μέσα στους επόμενους τρεις έως τέσσερις μήνες ,η Ελλάδα υλοποιήσει με επιτυχία σχέδιο για τη μείωση του ελλείμματος ή προχωρήσει σε μεταρρυθμίσεις, οι οποίες θα οδηγήσουν στη σταθερή βελτίωση της πορείας των δημοσιονομικών μεγεθών, δεν αποκλείεται η αναβάθμιση της οικονομίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: