9/12/09

Πράσινο φως για την ένταξή της Τουρκίας στην ΕΕ.

ΑΘΗΝΑ 9.12.09

Επικοινωνιακό τρικ η δήθεν αντίσταση της Κυβέρνησης στις Βρυξέλλες για την ένταξη της Τουρκίας στην ΕΕ. Η Τουρκία πήρε το πράσινο φως να προχωρήσει ανενόχλητη «αφήνοντας για το τέλος» τα οκτώ ήδη παγωμένα κεφάλαια από το 2006 και αποφεύγοντας τον σκόπελο της αξιολόγησής της.

Με την απόφαση που ελήφθη εχτές στις Βρυξέλλες σχετικά με την αξιολόγηση της ενταξιακής πορείας της Τουρκίας, ουσιαστικά δίδεται πράσινο φως για την ένταξή της.

Συγκεκριμένα: Η άρνηση της Ελληνικής Κυβέρνησης και της Κυβέρνησης της Κύπρου να ζητήσουν έστω ορισμένες κυρώσεις σε βάρος της Τουρκίας και να παγώσουν επιπλέον κεφάλαια στην ενταξιακή διαδικασία, η άρνηση να θέσουν έστω μία σύντομη προθεσμία συμμόρφωσης της Τουρκίας δεσμευόμενη παράλληλα ότι σε περίπτωση που δεν συμμορφωθεί θα ζητήσουν την πλήρη αναστολή της ενταξιακής διαδικασίας, δίνει τη δυνατότητα στο στρατιωτικό καθεστώς της Άγκυρας να προχωράει μέχρι το τέλος και να αφήσει για την «τελευταία στιγμή» την αντιμετώπιση των οκτώ ήδη παγωμένων από το 2006 κεφαλαίων. Με αυτό τον τρόπο η Ελλάδα και η Κύπρος θα βρεθούν προ τετελεσμένων μιας και θα επικρέμεται από πάνω τους το ερώτημα του γιατί άφησαν μέχρι τότε να κυλίσουν ομαλά οι συνομιλίες και οι διαδικασίες της ένταξης.

Οι πανηγυρισμοί της Ελληνικής κυβέρνησης για δήθεν διπλωματική επιτυχία δεν αποτελούν παρά ένα ευτελές επικοινωνιακό τρικ.


Τα οκτώ παγωμένα κεφάλαια από το 2006, δεν μπορούσαν έτσι και αλλιώς να ανοίξουν και δεν έχει κανένα απολύτως νόημα η δήθεν επαναβεβαίωση του παγώματος τους.

Το στρατιωτικό καθεστώς της Άγκυρας πήγε στις Βρυξέλλες με σκοπό να ξεπεράσει τον σκόπελο της αξιολόγησης που του ετέθη το 2006, και να αποφύγει νέα εμπόδια. Και αυτό το πέτυχε!

Είναι πρωτοφανές για τα διεθνή διπλωματικά δεδομένα μια χώρα να παραβιάζει κατάφορα τις ανειλημμένες υποχρεώσεις που η ίδια υπέγραψε πριν τρία χρόνια, και ταυτόχρονα να επιβραβεύεται για αυτό.

Η Τουρκία συνεχίζει απρόσκοπτα την ενταξιακή διαδικασία στην ΕΕ εξακολουθώντας να μην αναγνωρίζει ένα ανεξάρτητο Κράτος μέλος της ΕΕ! και την ίδια στιγμή να διατηρεί 40.000 στρατό κατοχής στην Κύπρο και να εγκαθιστά στην περιοχή 180.000 εποίκους διαπράττοντας το έγκλημα του εποικισμού, το οποίο, σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο συνιστά ΕΓΚΛΗΜΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑΣ. Το ίδιο έγκλημα προτίθεται να επιχειρήσει και κατά των νησιών του Α. Αιγαίου αν ενταχθεί στην ΕΕ. Συνεχίζει απρόσκοπτα την ενταξιακή της πορεία ενώ εξακολουθεί να παραβιάζει την εθνική κυριαρχία της χώρας μας σε θάλασσα και αέρα στο Αιγαίο!

Η Κυβέρνηση της χώρας μας προτίμησε να συμμαχήσει με την Αγγλία και να αποτελέσει ένα «διεθνές άλλοθι» των ΗΠΑ ευθυγραμμιζόμενη με την απαίτηση τους για άνευ όρων ένταξη της Τουρκίας και γύρισε την πλάτη σε αντιδράσεις που υπήρξαν από Ευρωπαϊκές χώρες όπως η Γερμανία, η Γαλλία, η Αυστρία κ.α.

Η υπόθεση της ένταξης της Τουρκίας σε συνδυασμό με το επερχόμενο νέο σχέδιο Ανάν και τις επιπτώσεις που αυτό θα επιφέρει σε ολόκληρο τον ενιαίο χώρο Κύπρος – Αιγαίο- Θράκη πρέπει να αφυπνίσει τα αντιϊμπεριαλιστικά – πατριωτικά αντανακλαστικά του λαού.

Χρειάζεται εδώ και τώρα η έναρξη ενός αντιϊμπεριαλιστικού κινήματος πατριωτικής άμυνας απέναντι στα σχέδια των ΗΠΑ για την πολτοποίηση της χώρας μας και της Βαλκανικής.


ΑΝΤΙΣΤΑΘΕΙΤΕ!

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΗΚΚΙ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΟΛΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΠΑΤΡΙΔΑ. Ο ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ ΤΟΥ ΕΦΙΑΛΤΗ. ΜΠΑΤΡΙΩΤΗΗΗΗΗΗΣ.

   ΕΘΝΙΚΟΣ ΕΥΕΡΓΈΤΗΣ Ο ΠΡΟΔΡΟΜΟΣ  ΔΑΠΑΝΗΣΕ ΟΛΗ ΤΟΥ  ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ   ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΖΕΙ  ΔΡΟΜΟΥΣ ΚΑΙ ΓΕΦΥΡΕΣ  ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ. ΟΙ ΜΗΤΣΟ...