20/12/09

Δανειζόμαστε για να πληρώσουμε μισθούς και συντάξεις;

Πότε έγινε αυτό, και ποιους μισθούς και ποιες συντάξεις;
Ανύπαρκτα και τα δύο εκ της γενέσεως του Ελληνικού Κράτους.

Αυτός ο Λαός ζει και πεθαίνει μέσα στην μιζέρια, καιρό τώρα....
Πλην μίας μειοψηφίας. Αυτή πάντα επικρατεί...άλλοτε σκοτώνοντας τις ελπίδες μέσα σε εκκλησίες, άλλοτε μετατρέποντας θριάμβους σε καταστροφές, άλλοτε φορώντας κουκούλες και με τον δείκτη τεντωμένο, άλλοτε κάνοντας τον αλληλοσπαραγμό πρελούδιο πλουτισμού, άλλοτε, άλλοτε...,...

Και να, τώρα που οι τωρινοί διάδόχοι της, μέσω των κονδυλοφόρων αρλεκίνων τους, τον προτρέπουν να ικανοποιήσει τα κελεύσματα των ντόπιων και ξένων δυναστών του.

Να δεχτεί ακόμα περισσότερη λιτότητα. Γιατί όμως;...Μήπως για ένα καλλίτερο αύριο;...Ασφαλώς όχι.
Πουθενά στα μέτρα που προτείνει ο τωρινός δήμιος, δεν υπάρχει ελπίδα για το αύριο. Ίσα-ίσα μόνο φτώχεια μπορεί να διακρίνει κανείς.
Φτώχεια και κλεψιά , όπως το μοίρασμα της Ακίνητης Περιουσίας του Λαού ή το ξεπούλημα της...

ΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ

ΝΑ ΒΕΛΤΙΩΘΕΙ Η ΠΙΣΤΟΛΗΠΤΙΚΗ ΕΙΚΟΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΡΕΊ ΝΑ ΔΑΝΕΙΣΤΕΙ ΚΑΙ ΆΛΛΟ ΚΑΙ ΟΧΙ Η ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΚΑΙ Η ΕΥΗΜΕΡΙΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΚΑΝΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΣΩΤΗΡΕΣ ΤΗΣ ΔΕΝ ΕΠΙΘΥΜΕΙ ΜΙΑ ΕΛΛΑΔΑ ΠΟΥ ΝΑ ΣΤΕΚΕΤΑΙ ΣΤΑ ΠΟΔΙΑ ΤΗΣ.

ΘΕΛΟΥΝ ΜΙΑ ΕΛΛΑΔΑ ΠΟΥ ΝΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΔΑΝΕΙΖΕΤΑΙ ΣΥΝΕΧΕΙΑ, ΩΣΤΕ ΤΑ ΛΟΓΙΣΤΙΚΑ ΒΙΒΛΙΑ ΤΟΥΣ ΝΑ ΚΑΤΑΓΡΑΦΟΥΝ ΚΕΡΔΗ.

ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΘΆΝΕΙ Ο ΑΣΘΕΝΗΣ ΚΑΙ ΑΣ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΙΜΑ ΣΤΗΝ ΕΝΤΑΤΙΚΗ (κατά τα άλλα ήταν μόνο ο γελοίος ο Παπαδόπουλος με τους γύψους του και τις επεμβάσεις του...)

Ας μελετήσει κανείς το πρόγραμμα του Δήμιου και δεν θα έχει απορίες.

Ανώνυμος

Υ.Γ. Αν η κυβέρνηση θέλει να της ομολογήσουμε ότι είμαστε γελοίοι ας μας στείλει σπίτια μας ένα χαρτί να το υπογράψουμε. Είναι χίλιες φορές προτιμότερο από το να αφήνει τον Υπουργό Οικονομίας "ΤΗΣ" να μας μιλά...

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Η ΕΛΛΑΔΑ ΝΑ ΞΑΝΑΦΕΡΕΙ ΠΙΣΩ ΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΤΗΣ ΝΟΜΙΣΜΑ:ΤΗΝ ΔΡΑΧΜΗ!!!ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΑΓΟΡΕΣ!!!ΟΧΙ ΣΤΟ ΕΥΡΩ!!!ΟΧΙ ΣΤΟ ΔΝΤ!!!
ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΚΑΙ ΣΤΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΝΟΜΙΣΜΑΤΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ: Η ΕΛΛΑΔΑ ,Η ΙΣΛΑΝΔΙΑ ΚΑΙ Η ΛΕΤΤΟΝΙΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΔΕΙΞΟΥΝ ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ.

Ellen Brown, December 7th, 2009
(ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΑΠΟΔΟΣΗ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ)
Οι μικρές υπερχρεωμένες χώρες της Ευρώπης θα μπορούσαν να ακολουθήσουν τον δρόμο της Αργεντινής και έτσι απλά να απαλλαγούν από το χρέος. Αυτό θα μπορούσε να μετατοπίσει το βάρος στις πιστώτριες χώρες , οι οποίες θα μπορούσαν να λύσουν το πρόβλημα απλώς με την αλλαγή των λογιστικών κανόνων.
Η συνολική οικονομική κατάρρευση, πρόβλημα κάποτε των αναπτυγμένων χωρών, έφτασε τώρα και στην Ευρώπη. Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο επέβαλλε τα «μέτρα λιτότητας» του στον εξωτερικό κύκλο της Ευρωπαικής Ενωσης, με την Ελλάδα, την Ισλανδία και την Λεττονία να πλήττονται περισσότερο. Αλλά αυτές δεν είναι οι συνηθισμένες τριτοκοσμικές οφειλέτριες χώρες. Ιστορικά οι Βίκινγκς της Ισλανδίας απώθησαν επανειλημμένα τους Βρεττανούς εισβολείς, οι Λεττονικές φυλές απώθησαν ακόμη και τους Βίκινγκς και οι Ελληνες κατέλαβαν ολόκληρη την Περσική αυτοκρατορία. Αν κάποιοι μπορούν να αντισταθούν στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο μόνον αυτοί οι Ευρωπαίοι παλληκαράδες πολεμιστές μπορούν.
Δεκάδες χώρες έχουν χρεωκοπήσει κατά τις τελευταίες δεκαετίες, πρόσφατο παράδειγμα το Ντουμπάι , το οποίο κήρυξε αναστολή εξυπηρέτησης του χρέους του στις 26 Νοεμβρίου 2009. Αν αυτό το πάμπλουτο αραβικό εμιράτο μπορεί να χρεωκοπήσει τότε και οι πιο απελπισμένες χώρες μπορούν, όταν η εναλλακτική λύση είναι η καταστροφή της τοπικής οικονομίας, και είναι δύσκολο να υποστηρίξει κάποιος ότι δεν πρέπει να γίνει. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα όταν οι πιστωτές είναι σε μεγάλο βαθμό υπεύθυνοι για τα προβλήματα του οφειλέτη και υπάρχουν ισχυρές ενστάσεις για τα οφειλόμενα χρέη. Το πρόβλημα της Ελλάδας ξεκίνησε από την διατήρηση χαμηλών επιτοκίων, που ήταν ακατάλληλα για την Ελλάδα , προκειμένου να διασωθεί η Γερμανία από την οικονομική ύφεση. Η Ισλανδία και η Λεττονία επιβαρύνθηκαν με την ευθύνη ιδιωτικών υποχρεώσεων για τις οποίες δεν ήσαν διάδικοι. Ο οικονομολόγος Michael Hudson γράφει :
http://underinformation.wordpress.com/2009/12/20/euimf-revolt-greece-iceland-latvia-may-lead-the-way/