20/12/09

Τόπε- τόπε ο αριστερός Παπαγάλος!

(Βαρυσήμαντο άρθρο του κ. ΠΑΥΛΟΥ ΤΣΙΜΑ στα ΝΕΑ)

«Οι αγορές και ο Παπανδρέου»

«Ποιος έχει δίκιο: Οι «αγορές» που κρίνουν ανεπαρκές το σχέδιο που παρουσίασε την περασμένη Δευτέρα ο Γ. Παπανδρέου; Ή ο Παπανδρέου, που επιμένει ότι το σχέδιό του θα αντιμετωπίσει αποτελεσματικά τον κίνδυνο; Έχουν δίκιο οι αγορές που ζητούν μέτρα «ιρλανδικού τύπου» από την Αθήνα; Ή ο Παπανδρέου, που απαντά ότι πρέπει πρώτα να αντιμετωπιστούν τα διαρθρωτικά προβλήματα και οι παθογενείς καταστάσεις, που παράγουν τα ελληνικά ελλείμματα; Θεωρητικά, η απάντηση είναι εύκολη. Το δίκιο το έχει ο Παπανδρέου».

Ο αρθογράφος ξέχασε να προσδιορίσει στην ανάλυση του, ποιες είναι οι «αγορές». Να τους προσδώσει την ταυτότητα τους. Ξέχασε να προσδιορίσει τους μηχανισμούς λειτουργίας των «αγορών». Ξέχασε, να αναλύσει το φαινόμενο του ΚΑΡΤΕΛ των 11+5 τραπεζών που δανείζουν αποκλειστικά το ελληνικό δημόσιο με επιτόκια που προσδιορίζουν μεταξύ τους. (Με ελεύθερο ανταγωνισμό). Ξέχασε να τοποθετηθεί για τις «ρυθμίσεις», που επέβαλαν οι «αγορές» με την «Βασιλεία 2», για την αντιμετώπιση από τις τράπεζες των κρατικών ομολόγων.

Αφού λοιπόν , ο βαθυστόχαστος αναλυτής, δεν προσδιόρισε τον «αντίπαλο» , παίρνει το μέρος του, και μας κουνάει το δάχτυλο απειλητικά εκ μέρους των αγορών. Παπαγάλος δηλαδή.

«Η Ελλάδα δεν έχει μεγαλύτερο κράτος από την υπόλοιπη Ευρώπη, δεν αποκλίνει του ευρωπαϊκού μέσου όρου ως προς το ποσοστό του ΑΕΠ που αντιπροσωπεύουν οι δημόσιες δαπάνες της. Εκεί που αποκλίνει, και μάλιστα δραματικά, από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο η Ελλάδα είναι η παραγωγικότητα των δημόσιων δαπανών της. Ενώ η μέση αποδοτικότητα δημοσίων δαπανών στην ευρωζώνη είναι 78%, στην Ελλάδα είναι μόλις 65%!»

Ο βαθυστόχαστος κ. Παπαγάλος χρησιμοποιεί τα επιχειρήματα των «αγορών». Μιλάει για παραγωγικότητα των δημόσιων δαπανών. Ενώ ζει σ΄αυτή τη χώρα, και θα έπρεπε να γνωρίζει την πραγματικότητα, σαν δημοσιογράφος. Η μόνη «παραγωγικότητα», που δεν είναι θεωρητική, είναι αυτή του ΠΔΕ. Και η χαμηλή του αποδοτικότητα οφείλεται στους εργοδότες του.

«Αν η Ελλάδα χρησιμοποιούσε ορθολογικά και αποτελεσματικά τους δημόσιους πόρους της, και είχε, παρ, όλα αυτά, τόσο θηριώδη ελλείμματα, τότε η μόνη οδός προς τη δημοσιονομική εξυγίανση θα ήταν η ιρλανδική οδός- μαχαίρι σε μισθούς και συντάξεις. Αλλά αφού το πρόβλημα της χώρας είναι η ανορθολογική και αντιπαραγωγική κατασπατάληση των δημόσιων πόρων της, από εκεί θα έπρεπε να αρχίσει. Από την αντιμετώπιση των βασικών αιτιών αυτής της κατασπατάλησης. Που είναι, πρώτον, η πλήρης ατροφία θεσμών διαφάνειας, ελέγχου και λογοδοσίας στον σκοτεινό δαίδαλο του Ελληνικού Δημοσίου. Και είναι, δεύτερον, η αντιπαραγωγική διάρθρωση των δαπανών αυτών».

Ξέχασε ο αρθογράφος την επιδότηση 3.000.000 λάθρο. Τις δωρεάν παροχές υγείας και εκπαίδευσης σε ανθρώπους που δεν πληρώνουν φόρο και ασφαλιστικές εισφορές. Αυτή είναι η βασική αιτία της «κατασπατάλησης» , μαζί με τις μίζες, τις προμήθειες, και τους τόκους των ομολόγων, που διαμορφώνει το καρτέλ των δανειστών.

«Έχουμε τριπλάσιο αριθμό καθηγητών ανά μαθητή από τη Φινλανδία, αλλά η ποιότητα του εκπαιδευτικού μας συστήματος υπολείπεται έτη φωτός του φινλανδικού».

Πόσες χιλιάδες λάθρο-μαθητές έχει η Φιλανδία; Τόσες χιλιάδες ΣΥΡΙΖΟ-δάσκαλους. Υπάρχουν κομματικές οργανώσεις στα Φινλανδικά Σχολεία; ,


«Ενώ ξοδεύομε τα λιγότερα από κάθε άλλη ευρωπαϊκή χώρα για υγεία, παιδεία και δημόσιες επενδύσεις, ξοδεύουμε σχεδόν διπλά από τους άλλους (ως ποσοστό του ΑΕΠ) για δαπάνες Δημόσιας Διοίκησης- για μισθούς δημοσίων υπαλλήλων, δηλαδή. Δέκα χρόνια τώρα, δανειζόμαστε για να χρηματοδοτούμε και να συντηρούμε αυτό που θα έπρεπε να αλλάξουμε. Δέκα χρόνια τώρα η χώρα πλουτίζει, το χρέος της αυξάνεται, αλλά η ανορθολογική κατανομή των πόρων της δεν μειώνεται, επιτείνεται.».

Η χώρα δεν πλουτίζει. Αυτό είναι τεράστιο ψέμα Η χώρα φτωχαίνει διαρκώς. Δεν παράγει σχεδόν τίποτα. Για κάθε ένα ευρώ του ΑΕΠ, αντιστοιχούν 3,5 ευρώ χρέους.
Ο αρθογράφος επαναλαμβάνει τη γνωστή καραμέλα.Δανειζόμαστε για να πληρώσουμε μισθούς. Και αυτό είναι λάθος. Το συνολικό κόστος των μισθών κάθε είδους είναι 18,5 δίς. και τα έσοδα του προϋπολογισμού 57. Επομένως αλλού πηγαίνουν τα δανεικά. Και τώρα ανακάλυψε ο κ. αριστερός παπαγάλος ότι το χρέος αυξάνεται!190 δίς μας χρέωσαν οι εκσυγχρονιστές κάθε είδους σε 12 χρόνια.
Και στο τέλος φτάνει στον στόχο του.

Στην υλοποίηση των οδηγιών του αφεντικού.
Για όλα φταίνε οι μισθοί.
Ε! Καλά. Δεν χρειαζόταν τόσος κόπος, και τόσοι συλλογισμοί!
Μας τα έλεγε και ο Γκαργκάνας!
Σπ.Χ

7 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ο προοδευτικός κύριος Τσίμας ΠΑΠΑΓΑΛΟΣ; Αν είναι πότε δυνατόν! Μόνο το ότι δουλεύει στα Νέα είναι εγγύηση!

Ανώνυμος είπε...

Ο ΣΑΟΥΛΟΣ είναι γίγαντας!

Ανώνυμος είπε...

Megaglipsious!

Ανώνυμος είπε...

Δανειζόμαστε για να πληρώσουμε μισθούς και συντάξεις. Πότε έγινε αυτό, και ποιους μισθούς και ποιες συντάξεις; Ανύπαρκτα και τα δύο εκ της γενέσεως του Ελληνικού Κράτους.

Αυτός ο Λαός ζει και πεθαίνει μέσα στην μιζέρια, καιρό τώρα.... Πλην μία μειοψηφίας. Αυτή πάντα επικρατεί...άλλοτε σκοτώνοντας ελπίδες του μέσα σε εκκλησίες, άλλοτε μετατρέποντας θριάμβους του σε καταστροφές, άλλοτε φορώντας κουκούλες και με τον δείκτη τεντωμένο, άλλοτε κάνοντας τον αλληλοσπαραγμό πρελούδιο πλουτισμού, άλλοτε, άλλοτε...,...

Και να τώρα που οι τωρινοί διάδόχοι της μέσω των κονδυλοφόρων αρλεκίνων τους, τον προτρέπουν να ικανοποιήσει τα κελεύσματα των ντόπιων και ξένων δυναστών του.

Να δεχτεί ακόμα περισσότερη λιτότητα. Γιατί όμως;...Μήπως για ένα καλλίτερο αύριο;...Ασφαλώς όχι. Πουθενά στα μέτρα που προτείνει ο τωρινός δήμιος, δεν υπάρχει ελπίδα για το αύριο. Ίσα-ίσα μόνο φτώχεια μπορεί να διακρίνει κανείς. Φτώχεια και κλεψιά , όπως το μοίρασμα της Ακίνητης Περιουσίας του Λαού ή το ξεπούλημα της...

ΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ

ΝΑ ΒΕΛΤΙΩΘΕΙ Η ΠΙΣΤΟΛΗΠΤΙΚΗ ΕΙΚΟΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΡΕΊ ΝΑ ΔΑΝΕΙΣΤΕΙ ΚΑΙ ΆΛΛΟ ΚΑΙ ΟΧΙ Η ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΚΑΙ Η ΕΥΗΜΕΡΙΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΚΑΝΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΣΩΤΗΡΕΣ ΤΗΣ ΔΕΝ ΕΠΙΘΥΜΕΙ ΜΙΑ ΕΛΛΑΔΑ ΠΟΥ ΝΑ ΣΤΕΚΕΤΑΙ ΣΤΑ ΠΟΔΙΑ ΤΗΣ.

ΘΕΛΟΥΝ ΜΙΑ ΕΛΛΑΔΑ ΠΟΥ ΝΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΔΑΝΕΙΖΕΤΑΙ ΣΥΝΕΧΕΙΑ, ΩΣΤΕ ΤΑ ΛΟΓΙΣΤΙΚΑ ΒΙΒΛΙΑ ΤΟΥΣ ΝΑ ΚΑΤΑΓΡΑΦΟΥΝ ΚΕΡΔΗ.

ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΘΆΝΕΙ Ο ΑΣΘΕΝΗΣ ΚΑΙ ΑΣ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΙΜΑ ΣΤΗΝ ΕΝΤΑΤΙΚΗ (κατά τα άλλα ήταν μόνο ο γελοίος ο Παπαδόπουλος με τους γύψους του και τις επεμβάσεις του...)

Ας μελετήσει κανείς το πρόγραμμα του δήμιου και δεν θα έχει απορίες.

Υ.Γ.
Αν η κυβέρνηση θέλει να της ομολογήσουμε ότι είμαστε γελοίοι ας μας στείλει σπίτια μας ένα χαρτί να το υπογράψουμε. Είναι χίλιες φορές προτιμότερο από το να αφήνει τον Υπουργό Οικονομίας "ΤΗΣ" να μας μιλά...

Πλούτααρχος είπε...

Κάποιος πρέπει να τον ξεκουράσει τον άνθρωπο, γιατί από την πολλή δουλειά δεν ξέρει τί λέει. Κρίμα, να λείπεις και ο Χριστοφοράκος για να του κάνει δώρο ένα ταξιδάκι...

Ανώνυμος είπε...

1)Φορολόγηση στα εμβάσματα των λαθρομεταναστών
2)Στοπ στα λεφτά για σποτάκια στο κανάλι που εργάζεται ο κύριος Τσίμας υπερ των λαθρομεταναστών
3)Στοπ στη σίτιση τους και στην δωρεάν ιατροφαρμακευτική τους περίθαλψη.
4)Στοπ στο να ξοδεύουμε εκατομμύρια για τη διασωση αυτών που επιλέγουν να πνιγούν
5)Άμεση κατάργηση όλων των πράσινων καρτών ώστε να δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίες για τους Έλληνες και να μειωθεί η εισφοροδιαφυγή.
6)Στοπ στο λαθρεμπόριο της μαφίας με τους παράνομους λαθρομετανάστες μικροπωλητές που ματώνουν τις ελληνικές επιχειρήσεις και τα έσοδα του κράτους.
7)Ναι στα κίνητρα στους Έλληνες ώστε να αποκτήσουν τρίτο και τέταρτο παιδί.

Ανώνυμος είπε...

Στο blog του Χρισοχοϊδη απενεργοποίησαν τα σχόλια ;
Είδαν το κράξιμο που έπεφτε και σου λένε κατάργησε τα να τελειώνουμε, μην μας παίρνουν χαμπάρι. Πώς θα τους χαρακτηρίζουμε όλους αυτούς ως ακροδεξιους και ρατσιστες;

Αυτή είναι η δημοκρατία σας !


ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΤΩΡΑ.