21/12/09

H αντοχή μας, έχει εδώ και καιρό εξαντληθεί

Αθήνα 21/12/09

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η Ελληνορωσική Συμμαχία, χαιρετίζει τις κινητοποιήσεις των πολιτών αλλά και των οργανώσεων όπως το Stop Cartel, για τον περιορισμό της απληστίας των εργολάβων-ιδιοκτητών μεγάλων ΜΜΕ στη χώρα μας, στους εθνικούς μας δρόμους, με τα απαράδεκτα διόδια που έχουν με το «έτσι θέλω» επιβάλλει.

Δυστυχώς, η ίδια νεοφιλελεύθερη τακτική που ακολούθησε η Ν.Δ. και ο κ. Σουφλιάς, με την ουσιαστική «ιδιωτικοποίηση» των εθνικών μας δρόμων, που παραχωρήθηκαν
«εν λευκώ» στους μεγαλοεργολάβους-ιδιοκτήτες ΜΜΕ, συνεχίζεται και από τους «σοσιαλιστές» του ΠΑΣΟΚ. Κατά παράβαση μάλιστα της ευρωπαϊκής Νομοθεσίας, η οποία ξεκαθαρίζει με την οδηγία 1999/92/EC, συγκεκριμένους όρους για την επιβολή διοδίων. Όροι, οι οποίοι δεν τηρούνται σε μεγάλα τμήματα των εθνικών οδών, τόσο προς Κόρινθο-Πάτρα, όσο και στα Τέμπη.

Έτσι, ανεξέλεγκτα, οι μεγαλοεργολάβοι-καναλάρχες, με την σιωπηρή ανοχή και των «σοσιαλιστών» που κυβερνούν σήμερα τη χώρα, επιβάλουν διόδια στους εθνικούς μας δρόμους, κατά πως τους συμφέρει. Μετατρέποντας το ταξίδι του Έλληνα πολίτη σε εφιάλτη, μια που για παράδειγμα, μια διαδρομή από Αθήνα σε Θεσσαλονίκη κοστίζει σε βενζίνη 30 ευρώ, ενώ πάνω από 20 ευρώ κοστίζουν τα διόδια που έχουν ξεφυτρώσει σαν μανιτάρια σε όλη την έκταση των εθνικών οδών.

Καλούμε όλους τους Έλληνες πολίτες, ακολουθώντας το παράδειγμα των ενεργών πολιτών που απέκλεισαν τα διόδια των Αφιδνών, να αντισταθούν στο απίθανο αυτό τριτοκοσμικό χαράτσι που επιβάλλουν οι μεγαλοεργολάβοι-καναλάρχες, παζαρεύοντας προφανώς την προβολή του πολιτικού προσωπικού των διαχειριστών της χώρας μας, μέσα από τα υποτιθέμενα «μεγαλοκάναλά» τους.
Και παράλληλα να στείλουν ένα μήνυμα στους κυβερνώντες, πως η αντοχή μας, έχει εδώ και καιρό εξαντληθεί. Το μήνυμα του λαού μας, σε όλα τα ζητήματα πια, οικονομικά, κοινωνικά, εθνικά, θα πρέπει να είναι ένα και μοναδικό: Ως εδώ και μη παρέκει.
Ελληνορωσική Συμμαχία Πατριωτικό Κοινωνικό Κίνημα Θεσσαλονίκη: Τσιμισκή 38-5ος όροφος.Τηλ. 2310270525 Αθήνα: Φλωρίνης 15, Μοσχάτο.Τηλ. 2104848114 www.ellros.gr email: elros@cyta.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια: