1/4/10

Ζήτω ο αγώνας της ΕΟΚΑ


Μέρα μνήμης και θύμησης για τον ωραίο Απελευθερωτικό Αγώνα της ΕΟΚΑ, για αποτίναξη του αγγλικού ζυγού.

Αποτίουμε φόρο τιμής στα αμούστακα παιδιά της ΕΟΚΑ, που έδωσαν το άλικο αίμα τους για Ελευθερία και Ένωση με τη μητέρα Ελλάδα. Με αρετή και τόλμη πολέμησαν τους Βρετανούς και έδωσαν ανεπανάληπτα παραδείγματα ανδρείας και θυσίας. Τραγουδώντας τον Εθνικό Ύμνο, ενώ κατευθύνονταν προς την αγχόνη, κρατώντας ελληνική σημαία, τραγουδούσαν και φώναζαν συνθήματα.
Σε μια εποχή, που κάποιοι θέλουν να αλλάξουν την ιστορία μας και να μας κάνουν να ξεχάσουμε τις ιστορικές στιγμές του αγώνα της ΕΟΚΑ και τις θυσίες των παιδιών της. Λαοί, όμως, που ξεχνούν την ιστορία τους, δεν μπορούν να ελπίζουν σε καλύτερο μέλλον. Κι εμείς δεν ξεχνούμε... Θυμόμαστε και τιμούμε αυτούς που έγραψαν το έπος της ΕΟΚΑ και άφησαν τρανά παραδείγματα ανδρείας και πίστης στην πατρίδα τους.
Αποτίουμε φόρο τιμής σε όλους, με την υπόσχεση ποτέ να μην τους προδώσουμε.

Ήταν πρώτη Απριλίου
Της ΕΟΚΑ η αρχή
Που ακούστηκε στην Κύπρο
Η φωνή του Διγενή

Και στον ήχο στης φωνής του
Έτρεξε η λεβεντιά
Για να δώσουνε τη μάχη
Εις της Κύπρου τα βουνά

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΩΣ ΕΠΙ ΤΩΝ ΕΘΝΙΚΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ

Ήταν 1η Απριλίου 1955,Μεγάλη Πέμπτη .Η έναρξη του αγώνα της ΕΟΚΑ . Είναι 1η Απριλίου 2010. Συμπίπτει Μεγάλη Πέμπτη.

Σταυρωμένος ο Θεάνθρωπος, σταυρωμένη και η Πατρίδα. Ημικατεχόμενη.
Η λοιπή κυβερνάται από ορκισμένους ανθέλληνες, οι οποίοι βάλανε σκοπό να επιφέρουν τον πλήρη εκτουρκισμό της.
Το 1955 η κοινωνία των πατέρων μας, πιστοί στον όρκο τους, παρέδωσαν σε μας μια Κύπρο Ελληνικότατη. Η δικιά μας γενιά είχε ευχή και κατάρα να βιώσει τη μετάβαση. Από την δόξα στην παρακμή. Μια αλλοτινή εποχή όπου η πολυμελής, καθ’όλα συγκροτημένη οικογένεια, ομοτράπεζη λάμβανε τον φτωχό επιούσιο και δοξολογούσε τον Θεό. Είχαμε εμείς την τύχη να αναπνεύσουμε την ευωδιά της ανθισμένης ελληνικότατης φύσης και να ξεδιψάσουμε από τις δροσερές πηγές που ανάβλυζαν από την μάνα γη. Ωστόσο σε μας έλαχε και η κατάρα να ζήσουμε τον εμφύλιο σπαραγμό, την εισβολή και την παρακμή του Ελληνισμού. Άραγε θα είμαστε εμείς η γενιά, που ενώ παρέλαβε την Κύπρο Ελληνική θα την παραδώσει αφελληνισμένη και εκτουρκισμένη στα παιδιά της;
Ο αγώνας της ΕΟΚΑ διεξήχθη υπό την αρχηγία του Στρατηγού Γεώργιου Γρίβα Διγενή, ο οποίος στα 63 του χρόνια επέλεξε να κατέλθει στην μικρή του πατρίδα και να δώσει τον αγώνα της Τιμής και της Λευτεριάς.
Οι Μαχητές του υπήρξαν αντάξιοί του. Νεαροί άνδρες και αμούστακα παιδιά, οι οποίοι αφού επέλεξαν τον αγώνα της αξιοπρέπειας και ουχί των χρημάτων, πήραν την ανηφοριά αναζητώντας τη Λευτεριά και γι’ αυτήν πολέμησαν τους κατακτητές μέσα από τα κρησφύγετα του Μαχαιρά και αντιλάλησαν ξανά τα διάσελα της ιερής Ελληνικής γης από το «Μολών Λαβέ» των προγόνων μας.
Ο αγώνας απέβη νικηφόρος.
Το ομολογούν οι ίδιοι οι Εγγλέζοι. Και τούτο παρά την υπονόμευση του, από το δίδυμο Καραμανλή-Αβέρωφ.
Το δίδυμο αυτό της καταστροφής...

περισσότερα: http://antistasi.org/?p=6500

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΕΝΩΣΙΣ.