17/4/10

Χρειαζόμαστε ένα όραμα για να ξεκολλήσουμε από το τέλμα

Το έθνος, όλοι μας, χρειαζόμαστε ένα όραμα για να ξεκολλήσουμε από το τέλμα, ένα όραμα για την πραγματοποίηση του οποίου θα εργαστεί όλο το έθνος με το γνωστό πάθος που μας διακρίνει όταν εργαζόμαστε όλοι μονιασμένοι για ένα κοινό σκοπό. Το πιο βασικό στοιχείο είναι να κυβερνηθούμε από αληθινούς Έλληνες οι οποίοι θα αναλάβουν να οδηγήσουν το έθνος όχι απλά μακρυά από την καταστροφή που οδηγούμαστε αλλά σε μία αληθινή αναγέννηση για να πάρει η φυλή μας την πραγματική θέση που της αρμόζει στο παγκόσμιο γίγνεσθαι.
Η Ελλάς πρέπει να ξαναγίνει (και οφείλει να γίνει για το καλό της ανθρωπότητας) παγκόσμια δύναμη.
Ακούγεται τρελλό; Ουτοπικό;
Τότε είναι απόλυτα εφικτό από τους Έλληνες, όπως ήταν παρανοϊκό όταν επαναστατήσαμε εναντίον όχι μόνο της Οθωμανικής αυτοκρατορίας αλλά και όλων των G9 (μεγάλων δυνάμεων) της εποχής και τα καταφέραμε.
Είμαστε ικανοί για τα καλύτερα και για τα χειρότερα αλλά αυτό το καθορίζει η εκάστοτε ηγεσία και η σημερινή ηγεσία (της μεταπολίτευσης) είναι πέρα για πέρα προδοτική.
Για να γίνουμε παγκόσμια δύναμη (για να κάνουμε το όραμα πραγματικότητα) πρέπει να βαδίσουμε ένα μονοπάτι πολύ δύσκολο, (πρέπει να κινηθούμε όπως ο "Άρης" στην περίφημη έξοδό του), χρειαζόμαστε να βάλουμε ένα χρονικό όριο (πχ 50 ετών), και να κάνουμε τις απαραίτητες πράξεις/αλλαγές ώστε να βάλουμε τις βάσεις πραγματοποίησης του στόχου (πχ αλλαγή εκπαιδευτικού συστήματος, αλλαγή στρατιωτικού συστήματος, αλλαγή φορολογικού συστήματος, αλλαγή πολιτικού συστήματος, αλλαγή δικανικού συστήματος, αλλαγή σχέσης κράτους-εκκλησίας και πολλά άλλα).

Χρήστος Παναγιωτόπουλος

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

...συνέχεια...
Ένα βασικό βήμα (από τα πρώτα που πρέπει να γίνουν) είναι να ιδρυθεί καινούργια πρωτεύουσα. Ο τόπος που θα κτιστεί πρέπει να είναι κοντά σε θάλασσα και στα βόρεια της Ελλάδας (υπάρχουν αρκετά σημεία γι'αυτό δεν αναφέρω κάποιο). Αυτή η νέα πόλη πρέπει, οφείλει, να είναι όχι μία αντιγραφή έστω και καλή των τερατουπόλεων που ζούμε αλλά μία πόλη πρότυπο, μία πόλη που θα αποτελέσει το παράδειγμα για όλους τους ανθρώπους και αυτό γιατί θα φτιαχτεί με γνώμονα τον άνθρωπο. Εκεί θα φτιαχτεί το μοντέλο βάσει του οποίου θα φτιάχνονται στο εξής οι νέες πόλεις της υπόλοιπης χώρας. Οι πόλεις που ζούμε έχουν φτιαχτεί με τη φιλοσοφία του μαντρώματος του πληθυσμού με σκοπό τον έλεγχό του αλλά και την αποξένωσή του από την φύση με αποτέλεσμα όχι μόνο την ερήμωση της υπαίθρου αλλά και την ερήμωση της ψυχής του ανθρώπου. Όλοι καταλαβαίνουμε αυτή την έλλειψη όποτε αποδρούμε από τα κλουβιά μας και βρισκόμαστε για ολιγοήμερες διακοπές στην επαρχία.
...συνεχίζεται... Χ.Π.

Η ΔΗΜΩΔΗΣ ΠΟΙΗΣΙΣ ΚΑΙ Η ΚΟΡΥΦΑΙΑ. ΛΑΜΠΡΗ

ΥΓΕΙΑ, Φῶς Ἑλληνικόν εἰς ἃπαντας τοὺς  Ἓλληνας καὶ ἁπάσσας  τὰς Ἑλληνίδας. Αἲθριος εἰς τοὺς 8-17°C ἐν Οὐψάλα.  ΕΛΛΑΣ≡HELLAS . ΑΞΙΟΝ ΕΣΤΙ. ΟΔ...