25/4/10

Παίρνουμε παράδειγμα από τη θυσία του Κωνσταντίνου Κουκίδη για νέους αγώνες

Κωνσταντίνος Κουκίδης Αθάνατος !!!!

Η Επιτροπή Εθνικής Σωτηρίας, μαζί με δεκάδες Αθηναίους, τίμησε σήμερα την μνήμη του ηρωικού φρουρού της Σημαίας της Ακρόπολης, και εθνομάρτυρα Κωνσταντίνου Κουκίδη.

Ήταν το πρωί της 27ης Απριλίου 1941. Οι Γερμανοί όταν μπήκαν στην Αθήνα έστειλαν απόσπασμα υπό τον λοχαγό Γιάκομπι και τον υπολοχαγό Έλσνιτς για να κατεβάσει τη Γαλανόλευκη από τον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης και να υψώσει τη σβάστικα.
Οι Γερμανοί στρατιώτες βρήκαν μπροστά τους τον φρουρό της Γαλανόλευκης, που παρόλο που γνώριζε την επικείμενη είσοδο των Γερμανών στάθηκε εφ ο ετάχθη.
Ο Γιάκομπι , ζήτησε από τον εύζωνα που φρουρούσε την Σημαία μας, να την κατεβάσει και να την παραδώσει. Ο Κουκίδης άτεγκτος και αποφασισμένος, απλά αρνήθηκε! Οι ώρες της περισυλλογής, που είχε περάσει μόνος δίπλα στην Σημαία, τον είχαν οδηγήσει στη μεγάλη απόφαση. Είπε το δικό του ΟΧΙ.

Ο Γιάκομπι διέταξε έναν Γερμανό στρατιώτη να το πράξει. Ο στρατιώτης την κατέβασε κι αφού με τη βοήθεια ενός συναδέλφου του την δίπλωσε και, την παρέδωσε στα χέρια του Έλληνα φρουρού. Ο εύζωνας κοίταξε για λίγα δευτερόλεπτα με κατεβασμένο κεφάλι το διπλωμένο γαλανόλευκο πανί πάνω στα χέρια του. Κι ύστερα τυλίχτηκε με τη σημαία, έτρεξε ως την άκρη του Ιερού Βράχου και μπρος στα μάτια των εμβρόντητων Γερμανών ρίχτηκε μ’ ένα σάλτο στον γκρεμό, βάφοντας το εθνικό μας σύμβολο με το τίμιο αίμα του.
Οι δύο Γερμανοί αξιωματικοί, πού είναι επί κεφαλής τών εμπροσθοφυλακών, ο αρχηγός ιππικού Γιάκομπι καί ο λοχαγός Έλσνιτς τής 6ης ορεινής μεραρχίας, χρησιμοποιούν τόν ραδιοφωνικό σταθμόν Αθηνών γιά νά στείλουν μήνυμα στόν Χίτλερ:

«Μάϊν Φύρερ, στίς 27 Απριλίου, στίς 8 καί 10, εισήλθαμε εις τάς Αθήνας, επί κεφαλής τών πρώτων γερμανικών τμημάτων στρατού, καί στίς 8 καί 45, υψώσαμε τήν σημαία τού Ράϊχ πάνω στήν Ακρόπολη καί στό Δημαρχείο. Χάϊλ, μάϊν Φύρερ».
Η γερμανική στρατιωτική διοίκηση Αθηνών υποχρέωσε την προδοτική κυβέρνηση Τσολάκογλου να δημοσιεύσει στον Τύπο ανακοίνωση, σύμφωνα με την οποία ο φρουρός της σημαίας μας, υπέστη έμφραγμα από την συγκίνηση όταν του ζητήθηκε να την παραδώσει. Όμως οι στρατιώτες κι οι επικεφαλής του γερμανικού αποσπάσματος είχαν συγκλονιστεί απ’ αυτό που είδαν και δεν κράτησαν το στόμα τους κλειστό.

Στις 9 Ιουνίου η είδηση δημοσιεύθηκε στην DAILY MAIL με τίτλο: “A Greek carries his flag to the death” (Ένας Έλληνας κρατάει την σημαία του έως τον θάνατο).

Η θυσία του Έλληνα στρατιώτη έγινε αιτία να εκδοθεί διαταγή από τον Γερμανό φρούραρχο να υψώνεται και η ελληνική σημαία δίπλα στη γερμανική.

Η Επιτροπή Εθνικής Σωτηρίας μαζί με τους Αθηναίους τίμησε την μνήμη του Φρουρού της Σημαίας, χωρίς την παρουσία Φαβλόπουλών και εκπροσώπων του Προ-Πο.
Στο μνημείο του Κουκίδη στην οδό Θρασύλλου στεφάνια κατέθεσαν : η Κίνηση για την Υποστήριξη των Καλάς, η νεολαία της Δημοκρατικής Αναγέννησης και η Επιτροπή Εθνικής Σωτηρίας .Στο τέλος της εκδήλωσης όλοι έψαλαν τον εθνικό ύμνο.

ΥΓ.
Άραγε τι σχέση μπορεί να υπάρχει μεταξύ αυτού του παλικαριού και των σύγχρονων εφιαλτών που καίνε την σημαία μας, αλλά και αυτών που το επιτρέπουν;


Στιγμιότυπα από την εκδήλωση της Επιτροπής Εθνικής... Στιγμιότυπα από την εκδήλωση της Επιτροπής Εθνικής Σωτηρίας προς τιμήν του Κώστα Κουκίδη.(25-4-2010) στο http://antiratsistis.blogspot.com/2010/04/25-4-2010.html

2 σχόλια:

antiratsistis.blospot είπε...

Στιγμιότυπα από την εκδήλωση της Επιτροπής Εθνικής Σωτηρίας προς τιμήν του Κώστα Κουκίδη.(25-4-2010)

θερμή παράκληση για αναδημοσίευση:
http://antiratsistis.blogspot.com/2010/04/25-4-2010.html

από το μπλογκ: antiratsistis.blogspot.com

ΑΝΤΙΡΑΤΣΙΣΤΗΣ είπε...

θερμή παράκληση για αναδημοσίευση:
http://antiratsistis.blogspot.com/2010/04/25-4-2010.html

από το μπλογκ: antiratsistis.blogspot.com

Οι Ρώσοι ταυτοποιήσαν τους Ουκρανούς . Χρήματα μεταφέρθηκαν από την Ουκρανία στους δράστες της τρομοκρατικής επίθεσης

  Η Ερευνητική Επιτροπή της Ρωσίας ανακοίνωσε ότι   επιβεβαίωσε τις πληροφορίες σχετικά με την παραλαβή μεγάλων χρηματικών ποσών και κρυπτον...