11/4/10

Όλοι οι κλάδοι, όλη η Ελλάς, και όλαι αι Τέχναι, είναι διωργανωμέναι σαφώς κατά το κλεφτικόν σύστημα

Υπό το Παρισινόν φόρεμα του Συντάγματος και της Βασιλείας και του πολιτισμού, ζη και θριαμβεύει ο προγονικός Κλεφτισμός.
Υπό το Παρισινόν φόρεμα του τωρινού αρχοντοχωριάτου, του ξιπασμένου, που είναι ο κάθε τωρινός Έλλην, λάμπει ολοφάνερος ,δι’ όλων των σωματικών γραμμών, κινήσεων ψυχικών και διανοητικών και καλλιτεχνικών εκφράσεων: Ο Κλέφτης.

Όπως όλοι οι κλάδοι, όλη η Ελλάς, και όλαι αι Τέχναι, είναι διωργανωμέναι σαφώς κατά το κλεφτικόν σύστημα.

Ο κλεφτισμός είναι όμοιος εις την πολιτικήν, τον στρατόν, την παιδείαν, εις το κάθε τι και εις τας Τέχνας. Δεν υπάρχει Ζωγραφική, Γλυπτική, Αρχιτεκτονική, Μουσική∙ υπάρχει κλεφτισμός Ζωγραφικής, Γλυπτικής, Αρχιτεκτονικής, Μουσικής.

Δεν υπάρχουν Τέχναι συντεταγμέναι, ωρισμέναι, ακολουθούσαι συστηματικώς, πειθαρχικώς κανένα δρόμον. Υπάρχουν λημέρια, οικόπεδα, θέσεις, τα οποία αρπάζονται δυνάμει του δικαιώματος του ισχυροτέρου. Δεν υπάρχουν καλλιτέχναι συστηματικοί, εκ συστηματικών σχολείων, συστηματικώς μορφωμένοι, συστηματικώς προχωρούντες προς μίαν έκφρασιν Εθνικήν. Υπάρχουν μπουλούκια.

Οι καλλιτέχναι κάθε Τέχνης αποτελούν εθελοντικά, πανελεύθερα, ασύντακτα μπουλούκια. Δύο, τρία, τέσσαρα, παλληκάρια ανακηρύσσουν ένα καπετάνιο, συσπειρούνται εις μίαν αμυντικήν και επιθετικήν συμμορίαν, προς κατάκτησιν οικοπέδων, αρπαγήν και εγκατάστασιν.

Όπως η πολιτική, ο στρατός και το κάθε τι ούτω και τα σωματεία των καλλιτεχνών είναι άτακτα σώματα. Εντός αυτών και εκτός αυτών, διακρίνονται και υπάρχουν, τυχαίας γεννήσεως, τυχαίας ανατροφής, τυχαίας αναπτύξεως, τυχαίας αισθητικής, άτομα θαυμάσια.

Και τίποτε άλλο.
Αλλ’ αυτά, όπως εν τω συνόλω των δεν αποτελούν Κράτος, εν μέρει δεν αποτελούν Τέχνας.

Περικλής Γιαννόπουλος

Απόσπασμα από το γραπτό του: «Προς τους καλλιτέχνας μας ζωγράφους, γλύπτας, αρχιτέκτονας και μουσικούς».

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Άγριο έγλημα διαπράχθηκε στη Σκιάθο. Ανήλικος Αφγανός σκότωσε 58χρονη με γεωργικό εργαλείο

17χρονος αλλοδαπός τραυμάτισε θανάσιμα 58χρονη, σοβαρά τον σύζυγό της και ελαφρά την κόρη τους. Η υπόθεση έχει αναστατώσει ολόκληρο το νησί.
Το περιστατικό σημειώθηκε στις 2.20 τα ξημερώματα στην Αγία Παρασκευή Σκιάθου. Σύμφωνα με την αστυνομία, ο 17χρονος απο το Αφγανιστάν που εργαζόταν σε ξενοδοχείο, είχε οικονομικές διαφορές με τους εργοδότες του. Χρησιμοποιώντας γεωργικό εργαλείο επιτέθηκε και τραυμάτισε θανάσιμα την 58χρονη ιδιοκτήτρια, την ώρα που κοιμόταν. Στη συνέχεια στράφηκε προς τον 63χρονο σύζυγό της, τραυματίζοντάς τον σοβαρά ενώ με το ίδιο "όπλο" τραυμάτισε ελαφρά την 20χρονη κόρη τους.
Προκάλεσε επίσης φθορές στο ξενοδοχείο και στο αυτοκίνητο της οικογένειας.

http://filoksenos.blogspot.com/2010/04/58.html

Ανώνυμος είπε...

Μόνο με τις μαζικές εκτελέσεις των μουσουλμάνων θα υπάρξει κάποια λύσης .
Το κράτος με τα ημίμετρα που παίρνουν οι έλληνες πολίτες δεν δίνεται λύσης .
Πάρτε τα όπλα λοιπόν κάντε ομάδες και αρχίστε να εκτελείτε
τους μουσουλμάνους που έχουν κατακλίσει την Αθήνα και όλη την Ελλάδα
Αν τους πιάσει η αστυνομία τους αφήνει πάλι ελευθέρους να κάνουν κλοπές να πουλάνε ναρκωτικά να σκοτώνουν να βιάζουν και αλλά αίσχη
Γι αυτό τον λόγο η λύσης είναι ο ένοπλος αγώνας εναντία τους

Η ΔΗΜΩΔΗΣ ΠΟΙΗΣΙΣ ΚΑΙ Η ΚΟΡΥΦΑΙΑ. ΛΑΜΠΡΗ

ΥΓΕΙΑ, Φῶς Ἑλληνικόν εἰς ἃπαντας τοὺς  Ἓλληνας καὶ ἁπάσσας  τὰς Ἑλληνίδας. Αἲθριος εἰς τοὺς 8-17°C ἐν Οὐψάλα.  ΕΛΛΑΣ≡HELLAS . ΑΞΙΟΝ ΕΣΤΙ. ΟΔ...