14/4/10

ΣΤΑ ΙΧΝΗ ΤΩΝ ΚΛΕΦΤΩΝ ΚΑΙ ΑΠΑΤΕΩΝΩΝ !!!!!!

ΚΛΕΦΤΕΕΕΕΕΕΕΣΣΣΣ!!!!!!!! ΑΚΟΥΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ ;;;;

Πως φθάσαμε από το Τ+10 στον Τ+1 στα ομόλογα;
Η απόφαση της 8ης Απριλίου της Τράπεζας της Ελλάδος να επιβάλει διακανονισμό των ανοικτών θέσεων πώλησης στα ομόλογα στο Τ.+ 1 ειναι αναμφίβολα επιστροφή στην λογική.
Ηταν τόσο μεγάλος πια ο όγκος των short θέσεων επί ελληνικών ομολόγων και τέτοια τα κέρδη από την εκτίναξη των spreads που είχε χαθεί στην κυριολεξία η μπάλα.
Χαρτιά πωλούνταν και επαναπωλούνταν εντός της ίδιας συνεδρίασης χωρίς να υπάρχουν, με αποτέλεσμα οι ζημιές για όσους ειδικούς διαπραγματευτές παρέμεναν στις επάλξεις (βλέπε Εθνική Τράπεζα) να αρχίσουν να είναι υπολογίσιμες.

Και η κατάσταση αυτή δημιουργήθηκε με απόφαση της Τ.τ.Ε της 22ας Οκτωβρίου 2009 να επεκτείνει στο Τ.+ 10 την δυνατότητα διακανονισμού ανοικτών θέσεων πώλησης που ελήφθη χωρίς πράξη Διοικητού, η οποία ήλθε, «αθόρυβα», τον Φεβρουάριο.
Όλοι έκαναν ανοιχτές πωλήσεις στα ομόλογα και κανείς δεν είχε συγκινηθεί από την Τράπεζα της Ελλάδος. Λες και δούλευαν για άλλον εργοδότη.
Η ΤτΕ είχε "ανοίξει τα πόδια" στους ξένους και «ασελγούσαν». Ούτε καν τα πεναλτι δεν πληρωθήκανε. Κάτι τόκοι της πλάκας μόνο.
Τα penalties που επιβλήθηκαν για τον μη διακανονισμό αποδείχθηκαν στην πράξη πολύ μικρά, καθώς η διεύρυνση των spreads χάριζε υψηλές αποδόσεις σε όσους ήταν σορταρισμένοι.
Ποινικές ευθύνες δεν υπάρχουν;
Αυτοί που ξεφούρνησαν την απόφαση χωρίς πράξη διοικητή πρέπει να τους αποδοθούν ποινικές ευθύνες.

. Υπό την πίεση της Εθνικής η Τ.τ.Ε αναγκάστηκε μόλις την περασμένη Πέμπτη και αφού για περίπου μια με μιάμιση ώρα η δευτερογενής αγορά ήταν παγωμένη να περιορίσει τον διακανονισμό ανοικτών θέσεων πώλησης στο Τ.+1.

Και να θεσπίσει δημοπρασίες στο τέλος κάθε συνεδρίασης ώστε να δανείζονται χαρτιά αυτοί που έχουν σορτάρει και δεν τα έχουν.

Τα spreads αποκλιμακώθηκαν μετά την απόφαση, ενώ υπάρχει η γκρίνια ότι αν δεν θεσπίζονταν δημοπρασίες τότε το κλείσιμο των spreads θα ήταν μεγαλύτερο καθώς θα προκαλούνταν short squeeze.

Η Τ.τ.Ε επέλεξε όπως και ο ΟΔΔΗΧ στην περίπτωση της επανέκδοσης του 20ετούς να μην γδάρει κάποια χαρτοφυλάκια, πελάτες μεγάλων τραπεζών.

Γιατί ξέρει ότι η εκτίναξη των spreads στις συνεδριάσεις Τρίτης, Τετάρτης και Πέμπτης δεν ήταν αποτέλεσμα κερδοσκοπικών κινήσεων αλλά «πανικού» που επικράτησε μεταξύ τελικών επενδυτών για το αν η χώρα θα προσφύγει στο μηχανισμό στήριξης.

Δελτιο11

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Οι λαθρομετανάστε-έποικοι-εισβολείς και στο στρατό. Αν στις Ένοπλες Δυνάμεις έχουν αξιοπρέπεια το λιγότερο να παραιτηθούν...

Ανώνυμος είπε...

ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΣ ΑΠΟ ΕΠΙΘΕΣΗ ΟΜΑΔΑΣ ΑΛΒΑΝΩΝ
ΚΑΤΑΓΡΑΦΟΥΜΕ ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΔΕΚΑΔΕΣ ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΑ ΠΟΥ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ ΣΤΙΣ ΓΚΕΤΟΠΟΙΗΜΕΝΕΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ

Το περιστατικό συνέβη χτες τη νύχτα όταν ένας συνταξιούχος αστυνομικός κατέβηκε από το διαμέρισμά του και ζήτησε από μια παρέα 15 Αλβανών που κατά τη συνηθισμένη τους τακτική έπιναν μπύρες, φώναζαν και ενοχλούσαν τους περαστικούς αλλά και τους κατοίκους στο πεζόδρομο επί της οδού Καμπάνη στον Άγιο Παντελεήμονα, να σταματήσουν τη φασαρία. Εκείνοι του επιτέθηκαν, τον ξυλοκόπησαν και τον έριξαν με μια τζαμαρία πολυκατοικίας προκαλώντας του βαριά τραύματα στο κεφάλι. Ο αστυνομικός διακομίστηκε σε νοσοκομείο όπου παραμένει σε κρίσιμη κατάσταση.

Αυτή είναι η Αθήνα του Χουντοχοίδη που κοκορεύεται ότι έπιασε τους τρομοκράτες ενώ στην ουσία απλά έριξε στάχτη στα μάτια του κόσμου. Το κλίμα είναι πολύ βαρύ για τον ίδιο καθώς η κατάσταση στις γειτονιές της πρωτεύουσας χειροτερεύει μέρα με τη μέρα και όσο κι αν προσπαθούν με επικοινωνιακά τρικ να αντιστρέψουν το κλίμα δεν τα καταφέρνουν καθώς η πραγματικότητα δεν κρύβεται ό,τι κι αν κάνουν.


http://egersis.blogspot.com/2010/04/blog-post_1450.html?zx=e61f12d23473a1ee

Ανώνυμος είπε...

Η ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΗ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΔΟΤΙΚΑ ΑΝΥΠΑΡΚΤΗ!!!!ΞΕΡΕΙ ΣΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΟΥ ΑΝΗΚΕΙ ΤΩΝ ΝΕΟΤΑΞΙΤΩΝ ΑΠΟΔΟΜΗΤΩΝ ΟΤΙ ΟΣΟ ΚΑΙ ΝΑ ΦΩΝΑΞΕΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΕΛΘΕΙ Η ΣΕΙΡΑ ΤΗΣ ΚΑΙ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΣΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΗ ΤΕΤΡΑΕΤΙΑ ΘΑ ΤΗΝ ΚΑΛΕΣΟΥΝ ΝΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙ ΑΦΟΥ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΟ ΠΑΙΔΙ!!!!!
ΚΑΤΑΛΑΒΑΤΕ ΠΡΟΒΑΤΑ!!!!!!
ΠΡΩΤΑ ΘΑ ΣΑΣ ΚΑΝΟΥΝ ΠΛΥΣΗ ΕΓΚΕΦΑΛΟΥ
ΟΤΙ ΑΞΙΖΕΙ Ο ΑΒΑΠΤΙΣΤΟΣ ΜΙΑ ΔΕΥΤΕΡΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΚΑΙ ΑΜΕΣΩΣ ΜΕΤΑ ΘΑ ΑΡΧΙΖΟΥΝ ΝΑ ΑΝΕΒΑΖΟΥΝ ΤΟΝ ΑΝΤΩΝΗ..
ΚΑΤΑΛΑΒΑΤΕ?????
ΚΑΙ Η ΠΑΤΡΙΔΑ ΣΤΗΝ ΛΕΗΛΑΣΙΑ,ΑΠΟΔΟΜΗΣΗ ΚΑΙ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΠΟΙΗΣΗ!!!!!!

ΡΕ ΕΓΕΡΘΕΙΤΕ ΓΙΑΤΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΣΗ ΤΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ ΟΥΔΕΝ ΛΑΘΟΣ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΕΤΑΙ!!!!

ΡΕ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ ΘΑΒΟΥΝ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΣΑΣ !!!!

ΠΕΡΑΣΤΙΚΟΣ

Ανώνυμος είπε...

Ρε Χατζάρα, καλά τα λες αλλά δεν καταλαβαίνουμε τους οικονομικούς όρους. Κάν'τα λίγο πιο απλά. Ζήτησες να είμαστε ενεργοί πολίτες και είμαστε, αλλά δεν έχουμε όλοι γνώσεις οικονομικής ορολογίας.

Ανώνυμος είπε...

ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΔΕΝ ΔΙΟΡΘΩΝΕΤΑΙ ΑΛΛΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΒΑΣΕΙ ΣΧΕΔΙΟΥ ΤΩΝ ΝΤΑΒΑΤΖΙΔΩΝ ΝΕΟΤΑΞΙΤΩΝ ΟΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΝΤΑΓΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΣΥΤΙΖΟΝΤΑΙ.
ΜΑ ΕΝΤΑΞΕΙ ΤΑ ΠΡΑΪΤΑ ΚΑΛΩΣ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΝ ΜΕ ΤΟ ΚΟΥΤΟΧΟΡΤΟ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΤΑΪΖΟΥΝ.
ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΤΩΝ ΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ,ΕΠΑΪΟΝΤΕΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟΙ,ΔΙΚΗΓΟΡΟΙ,ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΙΣ...ΜΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ????
ΟΛΟΙ ΠΡΟΣΚΥΝΗΣΑΝ ΚΑΙ ΚΑΤΕΒΑΣΑΝ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ????
ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΙ ΜΗ ΜΑΣΣΟΝΟΙ ΚΑΙ ΜΗ ΕΝΤΑΓΜΕΝΟΙ ΣΤΑ ΝΑΤΟΊΚΑ ΠΡΟΔΟΤΙΚΑ ΣΧΕΔΙΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ????
ΣΑΣ ΛΕΩ ΝΑΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ!!!!
ΤΙ ΣΤΟ ΔΙΑΒΟΛΟ ΚΑΝΟΥΝ?????
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΤΟ ΚΑΚΟ ΤΗΣ ΔΙΑΛΥΣΗΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΕ ΟΠΟΙΟ ΚΟΣΤΟΣ.
Ο ΛΑΟΣ ΑΝΑΜΕΝΕΙ ΔΙΚΕΣ ΤΟΥΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΜΕ ΤΗΝ ΔΙΑΦΟΡΑ ΝΑ ΥΠΑΡΞΟΥΝ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΙΚΕΣ ΤΙΜΩΡΙΕΣ ΚΑΙ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ !!
ΞΕΚΟΛΙΣΤΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ !!!!!!!
ΜΠΟΥΝΤΡΟΥΜΙΑΣΤΕ ΤΟΥΣ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΜΕΣΑ !!!!
ΤΟ 80 % ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΘΑ ΒΓΟΥΝ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΝΑ ΠΑΝΥΓΗΡΙΣΟΥΝ ΜΙΑ ΝΕΑ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΕΧΘΡΟ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΠΙΟ ΥΠΟΥΛΟΣ.

Ο ΔΗΜΙΟΣ

Ανώνυμος είπε...

οχι να μην παραιτηθει κάνεις

τρελοι είστε αυτο θέλουν

απλα οταν θα μπει στο ιραν το usa-army

να προκαλέσουν θερμό επεισόδιο με τους τουρκους μόνο έτσι θα σπάσει ο γόρδιος δεσμός......