11/3/11

Καλά τα μάθατε ΤΑ ΝΕΑ ; Έπεσε ο πληθωρισμός!!!!!!

Απίστευτο και όμως αληθινό. Το ΠΑΣΟΚ έφερε επιτέλους τη Φτήνεια.

Αυξήθηκαν κατά μέσο όρο, 2,4%, τα δημητριακά , τα κρέατα γενικά, τα ψάρια νωπά, τα γαλακτοκομικά και τα αυγά, τα έλαια και λίπη, οι νωπές πατάτες, τα νωπά λαχανικά, και τα γλυκά-ζαχαρωτά. Σχεδόν δηλαδή, όλο το «καλάθι» της οικογένειας, των καθημερινών μας αναγκών. Κατά 12% αυξήθηκαν οι τιμές της βενζίνης, οι δαπάνες συντήρησης και επισκευής αυτοκινήτου-μοτοσυκλέτας και οι υπηρεσίες μεταφορών. Αυξήθηκαν 19,2% οι τιμές των τσιγάρων, καθώς και των αλκοολούχων και μη ποτών. Κατά 9,9% αυξήθηκαν οι τιμές, του πετρελαίου θέρμανσης, του ηλεκτρισμού, των ενοικίων κατοικιών, των ειδών και υπηρεσιών επισκευής και συντήρησης κατοικίας, της ύδρευσης αποχέτευσης και του φυσικού αερίου.
Κατά 2,5% , αυξήθηκαν οι τιμές, στα είδη κλινοστρωμνής-λευκά είδη, στα υαλικά, επιτραπέζια σκεύη και οικιακής χρήσης, στα είδη καθαρισμού και στις οικιακές υπηρεσίες. 4% αυξήθηκαν οι τιμές των τηλεφωνικών υπηρεσιών. Κατά 2,9% της αύξήθηκαν οι τιμές για φαγητό εκτός οικίας, και αναψυκτικά-γλυκά-καφέδες-ποτά στα καφενεία. 4,6% ακρίβυναν τα ασφάλιστρα αυτοκινήτων και δικύκλων.
Ακρίβυναν ακόμα τα μικρά είδη αναψυχής, άνθη-κατοικίδια ζώα, βιβλία-εφημερίδες-περιοδικά, η γραφική ύλη, και τα σχολικά είδη, οι υπηρεσίες αναψυχής,τα δίδακτρα των ιδιωτικών σχολείων και των φροντιστηρίων, τα είδη «ατομικής φροντίδας», τα κοσμήματα και τα ρολόγια, οι ιατρικές, οδοντιατρικές και παραϊατρικές υπηρεσίες
.

Μετά από όλες αυτές τις αυξήσεις , ο εναρμονισμένος με την Ε.Ε. τιμάριθμος ,υποχώρησε στο 4,2% από 4,9% τον Ιανουάριο, λόγω της μείωσης των τιμών για «Ένδυση και υπόδηση», 17,6% λόγω των γενικών χειμερινών εκπτώσεων, της μείωσης των τιμών για διαρκή αγαθά και Είδη νοικοκυριού, κατά 2,5% , λόγω των γενικών χειμερινών εκπτώσεων, της μείωσης των τομών των φαρμάκων κατά μέο όρο κατά 0,7%,λόγω της αφαίρεσης του «Δώρου Χριστουγέννων»,σε ορισμένες υπηρεσίες, της μείωσης των τιμών των ειδών ταξιδίου λόγω των εκπτώσεων, της μείωσης της τιμής των πορτοκαλιών, των μανταρινιών και των μήλων, της μείωσης των τιμών των αυτοκινήτων και των υπολογιστών και της γενικής μείωσης των τιμών των ξενοδοχείων.

Απάτη με δίπλωμα και περικεφαλαία δηλαδή. Σε λίγο θα μας πούν ότι πήραμε και αύξηση.

Σπύρος Χατζάρας

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Ε Ε Έρχεται !!!

Συνέντευξη στους New York Times έδωσε ο Δρ. Ζμπίγκνιου Μπρεζίνσκι, ο οποίος -ουσιαστικά- επιβεβαιώνει τους φόβους ότι ένας νέος Παγκόσμιος Πόλεμος, θα οδηγήσει σε απότομη μείωση του πληθυσμού της Γης και έλεγχο του πλανήτη από μια ομάδα ολιγαρχικών υπερπλουσίων, τους globocrats. Μάλιστα, προβλέπει ότι κάτι τέτοιο θα συμβεί μέσα στα επόμενα 10 χρόνια.

"Για πρώτη φορά στην ανθρώπινη ιστορία, σχεδόν όλη η ανθρωπότητα είναι πολιτικά ενεργή, συνειδητοποιημένη και αλληλεπιδρά σε παγκόσμιο επίπεδο. Η παγκόσμια πολιτική ενεργοποίηση και οι αντιδράσεις των μαζών θέλει να οδηγήσει την ανθρώπινη αξιοπρέπεια σε υψηλότερα επίπεδα, σ' έναν κόσμο, που είναι σημαδεμένος από την αποικιακή και αυτοκρατορική κυριαρχία.

Η εύκολη πρόσβαση στα Μέσα Ενημέρωσης και ειδικά στο διαδίκτυο, δημιουργεί μια κοινότητα κοινών αντιλήψεων και φθόνου, η οποία μπορεί να διαμορφωθεί κατάλληλα και να χειραγωγηθεί από δημαγωγικά πολιτικά ή θρησκευτικά πάθη.

Αποτέλεσμα είναι να υπάρχουν αλυσιδωτές αντιδράσεις σε κράτη με ολοκληρωτικά καθεστώτα.

Η νεολαία του Τρίτου Κόσμου είναι ιδιαίτερα ανήσυχη. Η δημογραφική επανάσταση που αντιπροσωπεύει, είναι μια πολιτική ωρολογιακή βόμβα.

Οι φοιτητές είναι ίσως η κορυφή της προσπάθειας για αντίδραση, με τον αριθμό τους να ανέρχεται σε περίπου 80-130 εκατομμύρια στα "κολλέγια" του κόσμου.

Οι φοιτητές, πολλοί από τους οποίους προέρχονται από χαμηλά στρώματα, έχουν πάθος και εμφορούνται από τη διάθεση για κοινωνική αλλαγή, ενώ μπορούν να ανταλλάσουν απόψεις, αλλά και να οργανώνονται καλύτερα, μέσω του ίντερνετ.

Οι παγκόσμιες δυνάμεις βρίσκονται μπροστά σε μια νέα πραγματικότητα: Δυσκολεύουνται, πλέον, να επιβάλλουν και να χειραγωγήσουν τις μάζες, παρά το γεγονός ότι η στρατιωτική τους ισχύ μεγαλώνει μέρα με τη μέρα. Ωστόσο, ο κόσμος έχει αφυπνιστεί.

Παλαιότερα ήταν πιο εύκολο να ελέγχουν εκατομμύρια ανθρώπους, αλλά δεν μπορούσαν να τους σκοτώσουν. Τώρα, ισχύει το ακριβώς αντίθετο. Μπορούν να τους εξολοθρεύσουν, ανά πάσα στιγμή, αλλά είναι δύσκολο να τους ελέγξουν.

* Ο Μπρεζίνσκι είναι σήμερα καθηγητής Διεθνών Σχέσεων στο Πανεπιστήμιο Τζον Χόπκινς στην Ουάσιγκτον καθώς και σύμβουλος του Κέντρου Στρατηγικών και Διεθνών Σπουδών.

--------------------------------------------------------------------------------
Πως τα οργανώνουν αυτοί οι Αθέατοι !!!

Σημερινα Νέα από τη ζώνη της Ειδικής Στρατιωτικής Επιχείρησης στην Νεα Ρωσσία (Νοβορωσσία). (Μέχρι τις 11 πμ)

  Τα ξημερώματα, στο μετωπο της Αβντέεβκα,   οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας εγκατέλειψαν τις θέσεις τους κοντά στους οικισμούς Ορλόβκα κ...