11/3/11

Επάγγελμα ...Αριστερός2

Aπό τον Ζαχαριάδη στον Χαρίλαο Φλωράκη

Αυτός ήταν ο ιστορικός ηγέτης του ΚΚΕ της μεταπολίτευσης .Ηγέτης του "νόμιμου" ΚΚΕ .Χαφιές από τη νιότη του. Άκαπνος κομισάριος και άρα χαφιές των μηχανισμών του ΕΑΜ. Όταν οι ήρωες του ΕΑΜ πολεμούσαν, ο Φλωράκης τούς σπιούνευε. Όταν οι ήρωες ξεψυχούσαν, έτρεχε ο Φλωράκης ν' ακούσει τι λένε, μήπως και τυχόν βρίζουν κάποιον άκαπνο κομματικό κομισάριο. Αυτή ήταν η δουλειά του. Οι άλλοι πολεμούσαν κι αυτός πήγαινε από πίσω να δει αν τα "βρακιά" τους ήταν κόκκινα ή μπλε. "Θύμα" του συστήματος κι αυτός. Υπέστη διώξεις κι αυτός, άλλα "άντεξε" και ήταν "τυχερός" ...όπως είπαμε. Σε μια εποχή που η φτώχεια ανάγκαζε τους Έλληνες να παρακαλάνε για μια θεσούλα στο δημόσιο, ο "διωκόμενος" συμμορίτης ήταν δημόσιος υπάλληλος του κράτους της Δεξιάς.
Ο Χαρίλαος ήταν αυτός, ο οποίος "νομιμοποίησε" το ΚΚΕ. Αυτός υπέγραψε το περίφημο "μπακαλόχαρτο", το οποίο εξασφάλιζε στο ΚΚΕ τα λαχταριστά χρήματα των Ελλήνων πολιτών. Ο "ήρωας" Χαρίλαος, ο οποίος δεν υπέγραφε "δηλώσεις" μετανοίας, το έκανε μόλις αντιλήφθηκε "μπαγιόκο" .Ο μόνος που γνώριζε εξ' αρχής τι ακριβώς δεσμεύτηκε να κάνει το ΚΚΕ, για να "νομιμοποιηθεί" .Αυτός, ο οποίος υποτάχτηκε στον Καραμανλή και στη συνέχεια στον Μητσοτάκη .Ο "μαγαζάτορας" .Ο ".ανοίξαμε" και σας "περιμένουμε". Ποιος ξέρει από ποιους και πόσα χρήματα έχει πάρει το ΚΚΕ στη "νόμιμη" ιστορία του. Ρώσοι, Άγγλοι, Αμερικανοί και Εβραίοι ήταν τακτικοί "πελάτες" του. Αυτά φοβάται η Αλέκα και δεν θέλει ούτε να σκέφτεται ν' ανοίξουν κάποτε τα οικονομικά του κόμματος στον δημόσιο έλεγχο. Στην κρεμάλα θα πάνε κάποιοι, αν κάποτε ανοίξουν τα κομματικά αρχεία και βέβαια τα ταμεία του ΚΚΕ.
Ο Χαρίλαος είναι ο μόνος, που συναγωνίζεται τον Ζαχαριάδη στο ψέμα. Δεν έζησε μόνον όλη του τη ζωή μέσα στο ψέμα, αλλά συνέχισε να "ζει" μέσα σ' αυτό και μετά θάνατον. Σαν καπετάν Γιώτης είναι θαμμένος. Καπετάνιος ο δειλός Χαρίλαος. Ο σταλινικός χαφιές. Αυτό κι αν είναι κολοσσιαίο ψέμα. Γιατί; Γιατί καπετάνιους είχε το ΕΑΜ της αντίστασης και των ηρώων και στο ΕΑΜ ο Χαρίλαος ήταν ένα γλοιώδες κομματικό "ερπετό". Ο Χαρίλαος ήταν "αξιωματικός" στον Δ.Σ. του Στάλιν και του Ζαχαριάδη. Στον Δ.Σ. όμως δεν υπήρχαν καπετάνιοι. Άρα; .Άρα απατεώνας. Απατεώνας εν ζωή και απατεώνας και μετά θάνατον ο "Καπετάν Γιώτης".

Τον Χαρίλαο τον διαδέχθηκε η Αλέκα Παπαρήγα .
Άλλη "μεγάλη μορφή" της κοινωνικής δράσης και προσφοράς. Η Αλέκα είναι στην κυριολεξία ένα ανθρώπινο "κουφάρι". Μόνον η επιστήμη της βιολογίας μπορεί να πιστοποιήσει ότι είναι άνθρωπος. Από τότε που γεννήθηκε "σέρνεται" στον πάτο της ανθρώπινης ύπαρξης. Στο limit down της ανθρώπινης "κεφαλαιοποίησης". Ένας άσχημος θηλυκός νάνος. Μια σεξουαλικά ανεπιθύμητη γυναίκα, που είναι θαύμα της ανθρώπινης παράνοιας ή του ιδεολογικού φανατισμού, που τελικά κατόρθωσε κι αναπαράχθηκε με φυσικό τρόπο. Γιατί κάνουμε τόσο μεγάλο "ζουμ" στη φυσική της υπόσταση; Μήπως είμαστε ρατσιστές; Όχι βέβαια. Εστιάζουμε το ενδιαφέρον μας στην εξωτερική της εμφάνιση, γιατί αυτό είναι το μεγάλο της προσόν. Αυτό, το οποίο για τον οποιονδήποτε άνθρωπο θα ήταν θανάσιμο μειονέκτημα, για την Αλέκα είναι το απόλυτο πλεονέκτημα .Το μοναδικό πλεονέκτημα που γεύτηκε ως άνθρωπος.
Την τοποθέτησαν σ' αυτήν τη θέση, γιατί απλούστατα μόνον με αυτά τα προσόντα θα μπορούσε κάποιος να τους είναι χρήσιμος. Μόνον με αυτά τα "υπερβατικά" προσόντα θα μπορούσε ένας ηγέτης ενός τόσο βρόμικου, προδοτικού και εγκληματικού μηχανισμού -όπως είναι το ΚΚΕ- να μιλάει ακόμα και σήμερα για "πολέμους", "επαναστάσεις" και "ανυπακοές", χωρίς να προκαλεί τη βίαιη αντίδραση του δημοκρατικού λαού .Του κορόιδου, που πληρώνει με δικά του χρήματα τα δουλικά τού Στάλιν, που χρησιμεύουν απλά για "εργαλεία" των φασιστών.
Το παντελώς "άκαιρο" για την εποχή μας ΚΚΕ επιβιώνει μόνο και μόνο επειδή τελεί υπό την ηγεσία της "άκαιρης" Παπαρήγα. Ο οποιοσδήποτε ΚΚΕς αν αναλάβει να πει τα λόγια της κοντοπάπισσας Αλέκας, θα προκαλέσει τη λαϊκή οργή και το τέλος του ΚΚΕ. Ο κόσμος, είτε γιατί τη λυπάται είτε γιατί τη σιχαίνεται είτε γιατί την αποστρέφεται είτε γιατί την έχει "γραμμένη", την ακούει και δεν αντιδρά. Αυτό είναι το προσόν της. Όπως δεν ασχολείσαι με έναν σακατεμένο σκύλο, που, παρ' όλο που δεν μπορεί να κουνηθεί, σου γαβγίζει απειλητικά, έτσι δεν ασχολείσαι και με την Αλέκα. Προκαλεί την αποστροφή που προκαλούν τα σακάτικα και τα παράδοξα στους φυσιολογικούς ανθρώπους.
Αυτή είναι η Αλέκα και ως γνήσια αριστερή είναι κι αυτή απατεώνισσα. Είναι κι αυτή μαλωμένη με την αλήθεια. Πόσο μαλωμένη; Επειδή δήθεν δούλευε σαν φτωχή λογίστρια και δεν μπορούσε να προσέχει την κόρη της, την έβαλε στο Κολέγιο Αθηνών, που τα δίδακτρά του "λυγίζουν" και τους πλούσιους. Ενώ -ως γενική γραμματέας του ΚΚΕ- ελέγχει ως πληρεξούσιος διαχειριστής δεκάδες -κρυφούς ή φανερούς- κομματικούς τραπεζικούς λογαριασμούς εκατομμυρίων ευρώ, έχει το θράσος να δηλώνει προσωπικές καταθέσεις μερικών εκατοντάδων ευρώ. Ενώ ως γενική γραμματέας του ΚΚΕ ζει με βάση τις δυνατότητες του κόμματος -και άρα σε επίπεδο Lexus- παριστάνει τη φτωχή προλετάρια με το δυάρι. Ταυτόχρονα δηλώνει στα εισοδήματά της χιλιάδες ευρώ από συντάξεις και κανένας δεν γνωρίζει πού και πότε εργάστηκε, για να εξασφαλίσει σύνταξη. ΑΞΙΑ διάδοχος του Χαρίλαου. Αυτός θάφτηκε σαν "καπετάνιος", χωρίς να έχει πολεμήσει ποτέ και αυτή είναι υψηλοσυνταξιούχος, χωρίς να έχει εργαστεί ποτέ.
Αυτοί είναι οι ηγέτες του ΚΚΕ και τέτοιο είναι και το κόμμα τους. Απατεώνες "μαγαζάτορες" όλοι τους .και "μαγαζί" το ίδιο. Το σύνολο του κομματικού μηχανισμού του ΚΚΕ λειτουργεί κατ' εικόνα και καθ' ομοίωσιν των ιδρυτών και των ηγετών του. Οι πάντες είναι εξειδικευμένοι στον παρασιτισμό. Επαγγελματίες της πολιτικής από ηλικίες τέτοιες, που οι συνηθισμένοι πολίτες δεν πάνε μόνοι τους ούτε για καφέ στην πλατεία .Από τα σχολικά τους χρόνια ακόμα "έμπειροι" προβοκάτορες .Καταληψίες σχολείων, που ξεκινάνε από τα νήπια. Έτοιμοι να διαδεχθούν τους γονείς τους σε κάποιο κομματικό πόστο .Το όποιο πόστο. Είτε πρόκειται για το "μεροκάματο" ενός συνδικαλιστή κάποιας δημόσιας υπηρεσίας είτε για το "μεροκάματο" κάποιου διαδηλωσάκια.
Έναν ολόκληρο "στρατό" παρασίτων συντηρεί το ΚΚΕ, προκειμένου να φέρει εις πέρας τον ρόλο του. Έναν ρόλο, ο οποίος πολλές φορές αποκαλύπτεται κι αναγκάζει το ΚΚΕ ν' απολογείται με τον τρόπο που το κάνει ένας απατεώνας .και άρα λέγοντας ψέματα. Γιατί; Γιατί όλα αυτά τα παράσιτα δεν έχουν δικαιολογία για τον παρασιτισμό τους. Κάποτε είχαν, αλλά τώρα δεν έχουν κι αναγκάζονται να λένε τα ίδια, ενώ είναι πλέον φανερό ότι αυτά δεν ισχύουν πλέον. Τριανταπέντε χρόνια νομιμότητας απολαμβάνει το ΚΚΕ .Τα χρόνια που προβλέπονται, για να συνταξιοδοτηθεί ένας εργαζόμενος .Κι όμως. Ακόμα και σήμερα κανένας από τους επιφανείς ΚΚΕδες δεν εργάστηκε πουθενά, δεν εργάζεται και δεν πρόκειται να εργαστεί. Γιατί; Γιατί βρίσκονται υπό "διωγμό". Τους "καταδιώκουν" μάλλον οι μισθοί, γιατί εισπράττουν πολλούς. Οι "ικανοί" μισθοί, γιατί τους βρίσκουν πάντα, ακόμα κι όταν κρύβονται, διωκόμενοι.
Για να γνωρίζει και ο αναγνώστης πόσο "μακριά" είναι αυτή η παράδοση του παρασιτισμού και πόσο "ψηλά" μπορεί να φτάσει, θα πούμε πως όλοι οι σημερινοί διαπλεκόμενοι, που ρήμαξαν την πατρίδα μας, δεν ήταν ούτε "φασίστες" ούτε "πλουτοκράτες", όπως αρέσκεται να λέει η πάπισσα του Περισσού. "Αριστεροί" ήταν με την κομματική "βούλα". Βαρδινογιάννης, Μπόμπολας, Κόκκαλης, Λαμπράκης, Γερμανός κτλ. Ψωμόλυσσες "αριστεροί" όσο ήταν φτωχοί και στη συνέχεια χομπίστες "ευαίσθητοι", για να μην τους λυντσάρει ο κόσμος στο δρόμο.
Από αυτόν τον σκληρό και εγκληματικό πυρήνα της απάτης ξεκινάνε οι ομόκεντροι κύκλοι, που επιτρέπουν στους φασίστες να ελέγχουν την ευρύτερη Αριστερά μέχρι τα όρια της επίσης ελεγχόμενης από τους ίδιους Δεξιάς. Εξαιτίας της αδυναμίας "συναρμογής" μεταξύ του "άκαμπτου" ΚΚΕ και του "δημοκρατικού" δικομματισμού αναγκάστηκαν να φτιάξουν μια "φυσούνα", που να "γεφυρώνει" αυτό το κενό. Ένα κενό επικίνδυνο σε περίπτωση που δεν θα καλυπτόταν και θα άφηνε κενό χώρο ανάμεσα στο ΠΑΣΟΚ και το ΚΚΕ. Γι' αυτόν τον λόγο δημιούργησαν το ΚΚΕ-Εσωτερικού. Το "δημοκρατικό" ΚΚΕ, το οποίο είναι "σαρξ εκ της σαρκός" του σταλινικού ΚΚΕ.
Γνήσιοι ΚΚΕδες ήταν αυτοί, οι οποίοι καθ' όλη τη διάρκεια της μεταπολίτευσης έλεγχαν τον χώρο της λεγόμενης δημοκρατικής Αριστεράς. Κατ' όνομα δημοκρατικής, εφόσον με σταλινικούς ηγέτες δεν ήταν δυνατόν να "τιμήσει" το όνομά της. Δεν ήταν δυνατόν, όπως δεν είναι δυνατόν ένας σύλλογος επιβητόρων να έχει ηγέτες ευνούχους. Αυτό ήταν το απόλυτο επίτευγμα των φασιστών και ο τρόπος με τον οποίον διαιώνισαν τον φασισμό στην κατ' όνομα μόνον δημοκρατική μεταπολίτευσή μας. Από τον νοσογόνο "ιό" με το όνομα Ζαχαριάδη δημιουργήθηκε το "απόστημα" του ΚΚΕ και αυτό μέσω ΚΚΕ-Εσωτερικού "δηλητηριάζει" ολόκληρο τον χώρο της Αριστεράς. Ολόκληρη η Αριστερά είναι "μολυσμένη" και "άρρωστη", γιατί το ΚΚΕ εξακολουθεί να την "τροφοδοτεί" με παθογόνους "ιούς". Με "παθογόνους" ηγέτες, οι οποίοι επιλέγονται από ξένες μυστικές υπηρεσίες, είναι άεργοι, εκβιάσιμοι και άθλιοι .Απατεώνες κανονικοί.

Λεωνίδας Κύρκος .
Ο ιστορικός ηγέτης του ΚΚΕ-Εσωτερικού .Μορφή της Αριστεράς της εργασίας και της προόδου ο άεργος, τεμπέλης και ανεπρόκοπος Κύρκος .Ο αριστερός, ο οποίος "εργάζεται" για πάνω από μισό αιώνα στον τομέα της "ομφαλοσκόπησης" και ως πολιτική του "κληρονομιά" θ' αφήσει την ατάκα ."καλοσυνάτες νοικοκυρές" .Παντελώς άεργος και γνήσιο μέλος της συνομοταξίας των τεμπελόσκυλων, που ονομάζονται "πολιτικοί γόνοι" και εξειδικεύονται στον παρασιτισμό .Κρατικοδίαιτος από τότε που υπήρχε. Μια μπουκιά ψωμί δεν έχει φάει ο "αγωνιστής" και "επαναστάτης", που να μην είναι αγορασμένη με κρατικό χρήμα. Γιος επαγγελματία βουλευτή, επαγγελματίας βουλευτής και ο ίδιος καθ' όλη τη διάρκεια της μεταπολίτευσης.
Τα χρόνια πριν τη μεταπολίτευση, "διωκόμενος", όπως και όλοι οι όμοιοί του "αγωνιστές". Στην Ελλάδα των δωσίλογων, των ταγματασφαλιτών και των σταλινικών συνεργατών τους, ο Λεωνίδας "διώχθηκε" εκ του ασφαλούς. Έκανε το "αγροτικό" του στις φυλακές της "φίλης" Δεξιάς και από εκεί και πέρα φορτώθηκε στον ελληνικό λαό για πάντα. Όπως πηγαίνει κάποιος λίγα χρόνια στο Πανεπιστήμιο και βολεύεται στον κρατικό μηχανισμό για πάντα, έτσι έκανε και ο Λεωνίδας. Κι αυτός "άντεξε" τα βασανιστήρια της Δεξιάς και ήταν "τυχερός". Παντελώς άεργος, που είχε "όραμα" για τους εργαζομένους. Φανατικός σταλινικός, που είχε "όραμα" για τη δημοκρατία. Σήμερα ξεκοκαλίζει την πλούσια σύνταξη του εθνοπατέρα για τον "αγώνα" του. Άρα; Άρα παρίστανε κάτι, το οποίο δεν ήταν .Άρα ήταν απατεώνας.
Μανώλης Γλέζος .Ο απόλυτος ήρωας της Αριστεράς .Ο άνθρωπος, ο οποίος κατέβασε τη σημαία των Ναζί από την Ακρόπολη. Μια σημαία, την οποία οι Ναζί ποτέ δεν δήλωσαν ότι έχασαν. Ο κατακτημένος λαός ποτέ δεν αντιλήφθηκε ότι έλλειπε από τη θέση της και ο ίδιος με τον "συνήρωά" του δεν κράτησαν ούτε ένα κομματάκι της, για να επιβεβαιώσουν το κατόρθωμά τους. Από τότε μέχρι σήμερα ο Γλέζος ζει σαν ζωντανός ήρωας, έστω κι αν κανένας δεν αντιλήφθηκε το κατόρθωμά του σε πραγματικό χρόνο. Αν ο Γλέζος αποδειχθεί ψεύτης, θα έχει το απόλυτο ρεκόρ απατεωνιάς. Άθλιος απατεώνας ακόμα και για τα υψηλά στάνταρτ της Αριστεράς .Απατεώνας στο όριο του Καραγκιόζη. Σε μια τέτοια περίπτωση δεν μπορούμε να φανταστούμε τι είδους τιμωρία του αξίζει. Ίσως η Πολιτεία θα πρέπει ν' αναλάβει να τον γκρεμίσει η ίδια από τον βράχο της Ακρόπολης.
Εμείς προτείνουμε, όπως γίνεται και σε όλες τις ανάλογες περιπτώσεις, να γίνει πραγματική αναπαράσταση του επιτεύγματος. Να γίνει με βάση τις αποδεκτές αρχές της επιστήμης της εγκληματολογίας. Εφόσον το επίτευγμα δεν αποδείχθηκε ποτέ εκ του αποτελέσματος, θα πρέπει ν' αποδειχθεί εκ της επαναλήψεως. Εφόσον δεν το "είδαμε" ποτέ, θα το αποδεχθούμε ως γενόμενο, αν το "δούμε" να επαναλαμβάνεται .Αν δούμε ότι θεωρητικά μπορούσε να γίνει .Ακόμα και σήμερα .εβδομήντα χρόνια μετά. Έτσι κι αλλιώς ο αρχαιολογικός χώρος δεν έχει αλλάξει στο ελάχιστο. Αυτό πρέπει να γίνει. Οι δύο ζωντανοί "ήρωες" της μεταπολεμικής περιόδου να υποδείξουν το μέρος και τον τρόπο με τον οποίο σκαρφάλωσαν στον Ιερό Βράχο. Να πάνε εκπαιδευμένοι αναρριχητές ή άνδρες των Ειδικών Δυνάμεων και να επαναλάβουν τη διαδρομή υπό ανάλογες συνθήκες. Να κουβαλάνε, για παράδειγμα, στην κάθοδό τους ένα βάρος ανάλογο της κλαπείσας σημαίας και να κατέβουν τον Βράχο καθ' υπόδειξη των "ηρώων". Ας είναι και μέρα και όχι νύχτα χωρίς φεγγάρι, όπως εκείνοι.

Μαρία Δαμανάκη. Το πιο ακριβό "μεροκάματο" στην ελληνική οικονομία. Για μερικές ώρες δουλειάς εκφωνητή την πληρώνουμε αδρά για περίπου μισό αιώνα. Ποιος Διακογιάννης και ποιος Σωτηρακόπουλος. Ερασιτέχνες και τζαμπατζήδες είναι όλοι τους .Η "Εδώ Μεζεδοπωλείο" έχει σπάσει όλα τα ρεκόρ. Η σταλινική Δαμανάκη ακόμα εισπράττει χιλιάδες ευρώ μηνιαίως, εξαιτίας του θρυλικού της "μεροκάματου". Είναι προφανές ότι πρόκειται περί μιας θηλυκής "κατασκευής" ντόπιων και ξένων μυστικών υπηρεσιών. Δεν εξηγείται διαφορετικά. Κάποιος τη "φόρτωσε" κατ' αρχήν στο ΚΚΕ και στη συνέχεια στο πολιτικό μας σύστημα. Δεν εξηγείται με βάση τη λογική η "επιτυχία" της. Δεν είναι δυνατόν η 25 κόρη ενός χωροφύλακα της Δεξιάς να γίνει η πρώτη βουλευτής του γεροντοκρατούμενου μέχρι αρτηριοσκληρώσεως ΚΚΕ .Του σταλινικού ΚΚΕ εκείνης της εποχής .Του ΚΚΕ, το οποίο ανέλυε μέχρι και το DNA των μελών του, προκειμένου να επιτρέψει σε κάποιον ν' αναρριχηθεί στα ύπατα κομματικά αξιώματά του.
Σε εκείνο το ΚΚΕ η Μαρία "διακρίθηκε". Διακρίθηκε, γιατί τα γερόντια εκτίμησαν την ολιγόωρη αντίστασή της. Όμως, αυτό δεν ήταν η μόνη απόδειξη ότι η διαβόητη Δαμανάκη ήταν "κατασκεύασμα". Η Δαμανάκη, όσες φορές καταστράφηκε πολιτικά, άλλες τόσες φορές "σώθηκε" ."Ως δια μαγείας". Η αντιπαθής Δαμανάκη, την οποία ποτέ ο κόσμος δεν υποστήριξε στο μέτρο που θα της αντιστοιχούσε μετά από δεκαετίες πλύσης εγκεφάλου του. Από το ΚΚΕ πήγε στον Συνασπισμό και από εκεί στο ΠΑΣΟΚ. Όπου έβλεπε "φως" έμπαινε το κοριτσάκι με τα "σπίρτα" των μυστικών υπηρεσιών.
Ακόμα και σήμερα παριστάνει την Επίτροπο της Ε.Ε.. Την υψηλόμισθη Επίτροπο μιας Ένωσης, που είναι βέβαιον ότι την πολεμούσε, όταν παρίστανε τη "Δαμανάκη". Κατά τα άλλα είναι μια γνήσια προσωπικότητα της Αριστεράς και της Προόδου .Της οικονομικής Προόδου. Όντας άεργη και ανεπάγγελτη και με μόνο έσοδο τη βουλευτική αποζημίωση, βρέθηκε με περιουσία τεράστια. 8 κτίσματα, 15 οικόπεδα και ποιος ξέρει πόσα μετρητά σε καταθέσεις σε γνωστά και άγνωστα μέρη του Πλανήτη "μετράει" η "μεγάλη" κυρία της Αριστεράς. Όχι κι άσχημα για μια αξύριστη σταλινική, η οποία με κρατικά χρήματα ανακάλυψε τη χαλάουα .Η τίμια "αγωνίστρια", η οποία πλούτισε, παρ' όλο που δεν γνώριζε και πολλά από καπιταλισμό. Άρα; .Άρα απατεώνισσα.

Νίκος Κωνσταντόπουλος .Η επιτομή της γνήσιας προσωπικότητας της ελληνικής Αριστεράς. Μόνον τη φωτογραφία του να βάλει κάποιος σε ένα λεξικό στο λήμμα "αριστερός", θα αρκούσε από μόνη της για να αποθαρρύνει τον οποιονδήποτε να δει με συμπάθεια την Αριστερά. Πόσο μάλλον να την ψηφίσει, αν του το ζητήσει ο ίδιος ως ηγέτης της. Είναι βέβαιον ότι, κάθε φορά που δηλώνει ο Κωνσταντόπουλος αριστερός, χιλιάδες συμπολίτες μας επανεξετάζουν τις πολιτικές τους θέσεις. Είναι προφανές ότι ο άνθρωπος αυτός "κατέληξε" στην Αριστερά, γιατί απλούστατα δεν μπορούσε να βολευτεί στη Δεξιά. Ο άνθρωπος είναι περίπτωση. Η ίδια του η φάτσα "φωνάζει" ότι ο ιδιοκτήτης της μας λέει ψέματα.
"Φωνάζει" η φάτσα του ότι δεν της αρέσει ο πολιτικός χώρος, στον οποίο την τοποθέτησε αυτός ο ιδιοκτήτης της. "Φωνάζει" ότι δεν ανήκει εκεί όπου την κατατάσσουν. Τόσο η φάτσα του όσο και λόγος του παραπέμπουν σε συνεργάτη της κρατικής ασφάλειας. Υπό αυτό το πρίσμα θα μπορούσαμε να τον πούμε άτυχο. Αν η φάτσα του τον βοηθούσε λίγο, θα μπορούσε να παίξει πολύ πιο κεντρικό ρόλο. Θα μπορούσε ακόμα και τον ρόλο του διαδόχου του Ανδρέα Παπανδρέου να διεκδικήσει. Είχε τα προσόντα .Όλα τα προσόντα .Ακόμα και γυναίκα Εβραία είχε.
Κατά τα άλλα "αριστερός". Γνήσιος κοινωνικός "αγωνιστής", καλός άνθρωπος και "πατριώτης". Όντας αρχηγός κόμματος του ελληνικού Κοινοβουλίου -και μάλιστα αριστερού-, ήταν ταυτόχρονα και νομικός σύμβουλος του εφοπλιστή Αλαφούζου. Καλός άνθρωπος του "διαλόγου", εφόσον έχει καταγγελθεί επισήμως ότι ξυλοκοπούσε τη γυναίκα του καθημερινά. Καλός πατριώτης, αν αναλογιστεί κάποιος ότι έχει ανακριθεί πρόσφατα -τόσο ο ίδιος όσο και μέλη της οικογένειάς του- για κατασκοπεία εις βάρος της πατρίδας μας. Γνήσιος αντικαπιταλιστής, που, μόλις έπεσαν τα "βρακιά" του Τζίγγερ, έσπευσε με το δοχείο νυχτός να τον βοηθήσει, παριστάνοντας τον Πρόεδρο του Παναθηναϊκού. Τα "βρακιά" σηκώθηκαν και δυστυχώς γι' αυτόν μέσα σε λίγες μέρες αναγκάστηκε να φορέσει αυτό το δοχείο σαν "κράνος" .Ο Πρόεδρος της Αριστεράς της Προόδου, που σιδέρωνε τη φούστα Σιμπρίλ Σισέ .Η απόλυτη ξεφτίλα. Το ιδανικό τέλος μιας αριστερής καριέρας.

Άρα; Απατεώνας.

Αλέκος Αλαβάνος .Μεγάλη μορφή της Αριστεράς κι αυτός. Μεγάλη και αυθεντική, εφόσον κατάγεται από γνήσια οικογένεια της σκληρής Δεξιάς .."Καλής" οικογένειας, εφόσον, όταν αυτή η οικογένεια διαπλεκόταν και έκλεβε δημόσιο χρήμα, πολλοί από τους σημερινούς κατά φαντασίαν δεξιούς μετρούσαν μόνον μύκητες και ψείρες. Οικογένεια, η οποία διατηρεί ακόμα τα σκληρά δεξιά "δόντια" της, αν σκεφτεί κανείς ότι ο αδερφός του είναι πρόεδρος στο Τεχνικό Επιμελητήριο .Πρόεδρος στο συνδικαλιστικό όργανο μιας από τις πιο σκληρές αστικές συντεχνίες. Αυτού του σκληρού αστού είναι αδερφός ο "ευαίσθητος" Αλέκος. "Ευρωβουλευτής" του ΚΚΕ από νεαρότατη ηλικία, στην πραγματικότητα είναι ένας ανεπάγγελτος και άεργος τεμπέλης. Επαγγελματίας μόνον αριστερός και βέβαια ροκανιστής δημοσίου χρήματος.
Ο άνθρωπος είναι περίπτωση. Τον βλέπεις και λες με απόλυτη σιγουριά ότι είναι ένας άχρηστος άνθρωπος. Ένας άνθρωπος, ο οποίος δεν μπορεί να επιβιώσει ούτε




3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Εαν εγραφε μικροτερα κειμενα ισως να τα διαβαζα αλλα εχει συνηθεια να γραφει απελπιστικά μακροσκελη κειμενα που τελικα αχρηστευουν την ουσια των γραφομένων του

Ανώνυμος είπε...

http://en.wikipedia.org/wiki/Velentzas_Family

αξια τεκνα των ελληνων πολιτικων

OgreMage81 είπε...

Πολυ ενδιαφερον το κομματι για τον Κωνσταντοπουλο.

Η Προδοσία του 1941. 18 Απριλίου .Η Μεγάλη Παρασκευή του ελληνικού Κράτους και του Ελληνικού Λαού Η Δολοφονία του Κορυζή από το Ιωάννη Διάκο

 του Σπυρίδωνα Χατζάρα  Η 18 Απριλίου 1941, ήταν η 13η ημέρα της Γερμανικής Επίθεσης και η 172η συμμετοχής της Ελλάδας στον Πόλεμο.  Από ολ...