23/10/13

Η καθοδηγούμενη σουνίτικη τρομοκρατία και η Ρωσία

Το 15% των νομίμων κατοίκων της Ρωσίας
είναι Μουσουλμάνοι .Περίπου 20 εκ.
 Οι περισσότεροι σουνίτες.
Το «χαρτί» της ισλαμιστικής τρομοκρατίας
χρησιμοποιείται και σήμερα για την αποσταθεροποίηση
της Ρωσικής Ομοσπονδίας, όπως έγινε
στη δεκαετία του 80 με τη Σοβιετική Ένωση
και το Αφγανιστάν.

Και να μην ξεχνάμε ότι στο πολυεθνικό Νταγκεστάν, που είναι ο ρωσικός διάδρομος προς τα πετρέλαια και το φυσικό αέριο της Κασπίας, μόνο το 4,5% των κατοίκων είναι ρώσοι, ενώ η συγκολλητική ουσία για την πανσπερμία των εθνοτήτων της περιοχής είναι το Ισλάμ.
Το 83% των κατοίκων είναι μουσουλμάνοι.
Αυτή την πραγματικότητα υπογράμμισε ο Ρώσος πρόεδρος, Βλάντιμιρ Πούτιν, μιλώντας σε μουσουλμάνους κληρικούς στην Ούφα, πρωτεύουσα του Μπασκορτοστάν, στη νότια Ρωσία, με αφορμή την τρομοκρατική επίθεση που έγινε στις 21 Οκτωβρίου στο Βολγκογκράντ, (Στάλινγκραντ), σε λεωφορείο της γραμμής Μαχατσκάλα-Μόσχα, και την εξουδετέρωση από τις ρωσικές υπηρεσίες ασφαλείας άλλης βόμβας χθες στο Χασάβ-Γιουρτ του Νταγκεστάν.
«Οι εχθροί της Ρωσίας χρησιμοποιούν εναντίον της το εξτρεμιστικό Ισλάμ, με στόχο να την αποδυναμώσουν. Κάποιες πολιτικές δυνάμεις χρησιμοποιούν το Ισλάμ, και τα εξτρεμιστικά ρεύματα στο εσωτερικό του…για να δημιουργήσουν διαμάχες στο ρωσικό έδαφος, τις οποίες μπορούν να διαχειριστούν από το εξωτερικό» είπε ο ρώσος πρόεδρος και κάλεσε τους μουσουλμάνους κληρικούς να βοηθήσουν στη μείωση των εντάσεων.
Ο ρώσος πρόεδρος κατηγόρησε επίσης τους «εχθρούς της Ρωσίας», ότι σχεδιάζουν την διάσπαση και τον κατατεμαχισμό της ρωσικής Ομοσπονδίας προκαλώντας τις «ισλαμικές αποσχιστικές τάσεις» και καθοδηγόντας εθνικές και θρησκευτικές εντάσεις.
«Οι εντάσεις μεταξύ της Δύσης και του ισλαμικού κόσμου αυξάνονται σήμερα, και κάποιος προσπαθεί να ποντάρει σε αυτό ρίχνοντας λάδι στη φωτιά» πρόσθεσε.
Το λεωφορείο που ανατίναξε στο Βολγκογκράντ η Νάιντα Ασιγιάλοβα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΜΑΘΗΜΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΝΤΟΝΙΕΤΣΚ ΚΑΙ ΤΟ ΣΟΒΙΕΤΙΚΟ ΜΕΓΑΛΟ ΙΣΡΑΗΛ

H Ντονέτσκο-Κριβοροζσκαγια Σοβιετική Δημοκρατία   ήταν μια πολιτική οντότητα , στο έδαφος των λεκανών Ντονέτσ  και Krivoy Rog  .  Ανακηρυχ...