8/10/13

1947 Έκθεση Πόρτερ. Σαν σήμερα

Αρχές του 1947 ενώ το ΚΚΕ εξαπέλυσε με εντολή του Στάλιν τον Τρίτο Γύρο, η ΑΓΓΛΙΚΗ κυβέρνηση ανακοινωσε στις ΗΠΑ πως αδυνατούσε να συνεχίσει την ενίσχυση της ελληνικής κυβέρνησης στον αγώνα της κατά των κομμουνιστών.

Ο Αμερικανός πρόεδρος Τρούμαν προκειμένου να έχει ιδία άποψη , στέλνει το 1947 τον Paul A. Porter ως επικεφαλής αμερικανικής αποστολής. Μετά από έναν περίπου μήνα, ο Porter στέλνει επιστολή προς το Υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ, γράφοντας μεταξύ των άλλων:

« Εδώ δεν υπάρχει κράτος ! Υπάρχει μόνο μία ιεραρχία πολιτικών, ο ένας χειρότερος από τον άλλον. Μοναδική τους έννοια , η κατάκτηση της εξουσίας. Σε ολόκληρη τη χώρα οι άνθρωποι έχουν παραλύσει από την αβεβαιότητα και τον φόβο, οι επιχειρηματίες δεν επενδύουν, οι καταστηματάρχες δεν αποθηκεύουν προμήθειες. Η δημόσια διοίκηση είναι υπερβολικά εκτεταμένη!!!!.
Οι χαμηλοί μισθοί προσαυξάνονται ΒΑΣΕΙ ΕΝΟΣ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΕΠΙΔΟΜΑΤΩΝ, ( μερικοί δημόσιοι υπάλληλοι κερδίζουν μέχρι και τέσσερις φορές περισσότερο από τον βασικό μισθό τους!). Η δημόσια διοίκηση δεν είναι σε θέση να προβεί ούτε στην είσπραξη φόρων, ή την επισκευή δρόμων. Η ελληνική κυβέρνηση δεν έχει άλλη πολιτική εκτός από το να εκλιπαρεί για ξένη βοήθεια ,απαριθμώντας θορυβωδώς τις θυσίες της Ελλάδος… !!!! Στόχος της είναι να χρησιμοποιήσει την ξένη βοήθεια για τη διαιώνιση των προνομιών μιας μικρης κλικας που εχει την εδρα της στην πλατεία Κολωνακίου !.
πηγή http://olympia.gr  

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΜΑΛΛΟΝ ΚΑΝΑΤΕ ΕΝΑ ΛΑΘΟΣ ΣΤΟ ΑΡΘΡΟ ΚΥΡΙΕ ΧΑΤΖΑΡΑ ΚΑΙ ΓΡΑΨΑΤΕ 1947 ΑΝΤΙ ΓΙΑ 2013. ΦΑΝΤΑΖΟΜΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΔΑΙΜΟΝΑ ΤΟΥ INTERNET ΘΑ ΕΙΝΑΙ Ε;;;; ΓΙΑΤΙ ΤΕΤΟΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΞΑΝΑΓΙΝΟΝΤΑΙ.

Ανώνυμος είπε...

Ερώτησις ἀφελούς φιλίστορος:ἀφοῦ ὁ πατερούλης ἐκκχώρησεν την Ἑλλαδίτσα εἰς Γιάλταν εἰς τά προαιώνια κολλητάριά του ἠγουν τούς Ἁγγλους ,τότε γιατί νά βάλλη τό ἐνταῦθα παράρτημά του ἡγουν ΔΣΕ ΚΚΕ νά (ξανά)σφάξουν τόν δύστυχο Ἑλληνικό λαὀ ???????
Μετἀ τιμῆς
....Ἀφελίστωρ

Ανώνυμος είπε...

Σπύρο, μπορείς να γράψεις ένα άρθρο για τις απλήρωτες πολεμικές συντάξεις οσον υπηρέτησαν απο το 1940 και μεχρι το 1949 (5 χρόνια βόρεια Αφρική και 4 χρόνια εμφύλιο). Επείσης μπορείς να βρείς και στοιχεία για την δεκάδα (;) των στρατιωτών που υπηρέτησαν απο το 1940 μέχρι το 1954 (Κορέα).

Ανώνυμος είπε...

Προς "Αφελίστορα":
Διάβασε το βιβλίο "Ευτυχώς νικηθήκαμε σύντροφοι", να σου φύγει η απορία...

Ανώνυμος είπε...

'Αφελίστωρ ἒφα: ἂφεριμ γιαβρούμ...