20/10/13

Εδώ και τώρα χρειάζεται Άλλη Πολιτική

Η αλλαγή μπορεί να ξεκινήσει και «από τα πάνω».
Αρκεί να υπάρξει ελάχιστος πατριωτισμός 

  του Σπύρου Χατζάρα

Το προσχέδιο του προϋπολογισμού της δήθεν κυβέρνησης, αφού συζητήθηκε στην δήθεν Βουλή, πετάχτηκε ήδη στα σκουπίδια.
Οι τεχνοκράτες των δανειστών περιμένουν τον σχηματισμό της γερμανικής κυβέρνησης και για αυτό η τρόικα δεν έρχεται ακόμα, αλλά τα σενάρια ήδη διαρρέουν δεξιά και αριστερά.
Οι δανειστές ζητούν πρόσθετα «διορθωτικά» μέτρα , απολύσεις στο δημόσιο, μειώσεις μισθών και συντάξεων, κατασχέσεις σε βάρος οφειλετών του δημοσίου, και ταχύτερες αποκρατικοποιήσεις που θα πρέπει να περάσουν μαζί με τον Προϋπολογισμό του 2014 και το νέο «Μεσοπρόθεσμο» 2014-2017. Το βέβαιο είναι όμως πως η ελληνική κοινωνία δεν μπορεί να αντέξει άλλα μέτρα.

Η σωρευτική απώλεια του ΑΕΠ από το 2008 θα ξεπεράσει το 25% έως το τέλος του 2013, και ο αριθμός των ανέργων θα ξεπεράσει το 1,5 εκ. , ενώ τα νοικοκυριά στέρεψαν από χρήμα. Στο τέλος του 2012, η ιδιωτική κατανάλωση έπεσε 9,6%, και η μείωση της συνεχίζεται και φέτος.
Η μεγάλη μείωση της αγοραστικής δύναμης των νοικοκυριών έχει σαν αποτέλεσμα το κλείσιμο των επιχειρήσεων την μείωση των ασφαλιστικών εισφορών και των φόρων. Αυτός είναι ο φαύλος κύκλος της ύφεσης, που θα συνεχιστεί και το 2014.
Τα οριστικά στοιχεία του 2012 έδειξαν ότι η ύφεση ήταν 6,4%, και ότι σε σταθερές τιμές το ΑΕΠ υποχώρησε στα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων 11 ετών, εξαιτίας της καθίζησης στην εγχώρια κατανάλωση της παραγωγικής αποσάθρωσης και της συνεχιζόμενης πτώσης στις ιδιωτικές επενδύσεις. Και τα χειρότερα έρχονται. 

Όχι μόνο δεν υπάρχει success story, αλλά υπάρχουν σενάρια καταστροφής. Ακτίδα φωτός από πουθενά δεν διαφαίνεται απλά γιατί δεν υπάρχει καμιά «πηγή ανάκαμψης» της ελληνικής οικονομίας .

Ο φον Αντωνάκης έχει μπροστά του μια μεγάλη δοκιμασία. «Δοτός προϋπολογισμός» τον Δεκέμβριο ή εκλογές. To be or not to be!
Στο ίδιο ερώτημα, ο Νωθρός , απάντησε το 2009 με εκλογές, και μετά το σάλτο μορτάλε, (από το προεκλογικό μπαλκόνι), αναχώρησε για το «μοναστήρι» της Ραφήνας.
Ο φον Αντωνάκης πριν από όλα πρέπει να παραδεχτεί ότι επιχειρεί να ορθοποδήσει τη χώρα με λάθος και αδιέξοδο τρόπο.
Έχει ακόμα μερικές εβδομάδες καιρό, για να αλλάξει πολιτική, να πάψει να είναι δήθεν πρωθυπουργός και να σώσει την προσωπική, την εθνική και την κοινωνική του αξιοπρέπεια.
Να διώξει την Τρόικα, και τους διάφορους νεοναζί Τόμσεν, και να διαπραγματευτεί πολιτικά με το Βερολίνο, διότι θα πρέπει να πάψει να αποφασίζουν στην Νέα Υόρκη και το Βερολίνο και να υλοποιεί η κατεχόμενη Αθήνα. Η Ελλάδα ανήκει στους Έλληνες που έλεγε και ο μακαρίτης.

Όσο συνεχίζεται η υπακοή στην διατεταγμένη έξωθεν πολιτική θα βαθαίνει η ύφεση και θα χρειάζονται διαρκώς νέα «διαρθρωτικά» μέτρα που όμως δεν θα είναι «…οριζόντιες περικοπές», και το «χρηματοδοτικό κενό», θα μεγαλώνει. «Νέα Πολιτική» σημαίνει να ορθώσουμε το ανάστημα του Γένους των Ελλήνων.

Σημαίνει μια γενναία και ανυποχώρητη στάση έναντι των δανειστών. Σημαίνει διαγραφή του χρέους προς την ΕΚΤ. Σημαίνει εκμετάλλευση του εθνικού μας πλούτου. Σημαίνει τη δικαίωση των θυσιών των ελλήνων με διεκδίκηση των γερμανικών αποζημιώσεων και του Κατοχικού Δάνειου. Σημαίνει διεκδίκηση του ελληνικού χρυσού που μας έκλεψαν οι άγγλοι . Άλλη πολιτική, «Νέα Πολιτική» σημαίνει πολλά. Πάνω από όλα όμως «Νέα Πολιτική» σημαίνει , εθνική λαϊκή ενότητα.

Το ζήτημα της «άλλης πολιτικής» δεν είναι τεχνοκρατικό. Το ελληνικό ζήτημα είναι βαθειά πολιτικό και δεν είναι τεχνοκρατικό. Δεν είναι το εικονικό «πρωτογενές πλεόνασμα», ούτε η «οριακή ανάπτυξη τρίμηνο με τρίμηνο», το ζητούμενο.
Το ελληνικό πρόβλημα είναι το «σάπιο πολιτικό σύστημα» που επιβιώνει με χυδαίους τρόπους. Είναι η διαχρονική Φαυλοκρατία και Κλεπτοκρατία, την οποία περιέγραφε από το 1947 η έκθεση Πόρτερ προς τον πρόεδρο Τρούμαν , στην οποία αναφέρεται:
«… Εδώ δεν υπάρχει κράτος ! Υπάρχει μόνο μία ιεραρχία πολιτικών, ο ένας χειρότερος από τον άλλον. Μοναδική τους έννοια , η κατάκτηση της εξουσίας. Σε ολόκληρη τη χώρα οι άνθρωποι έχουν παραλύσει από την αβεβαιότητα και τον φόβο, οι επιχειρηματίες δεν επενδύουν, και οι καταστηματάρχες δεν αποθηκεύουν προμήθειες. Η δημόσια διοίκηση δεν είναι σε θέση να εισπράξει φόρων, ή να επισκευάσει τους δρόμους. Η ελληνική κυβέρνηση δεν έχει άλλη πολιτική εκτός από το να εκλιπαρεί για ξένη βοήθεια ,απαριθμώντας θορυβωδώς τις θυσίες της Ελλάδος… Στόχος της είναι να χρησιμοποιήσει την ξένη βοήθεια για τη διαιώνιση των προνομιών μιας μικρής κλίκας που έχει την έδρα της στην πλατεία Κολωνακίου» !.

  Αυτή είναι η διαχρονική Φαυλοκρατία και Κλεπτοκρατία. Η γάγγραινα που μας τρώει. Ότι ίσχυε το 1947 ισχύει και τώρα. Μια μικρή κλίκα προνομιούχων που παλιά είχε την έδρα της στην πλατεία Κολωνακίου και τώρα μετακόμισε στα βόρεια προάστια. Αυτοί είναι οι «σπόνσορες» του σάπιου πολιτικού συστήματος. Και από την κεντροδεξιά και κεντροαριστερή διαφθορά δεν λείπουν και τα ένδοξα «μπουμπούκια» του ΣΥΡΙΖΑ. Άλλον τον τραβάνε για φοροδιαφυγή 1 εκ. ευρώ και άλλος παραπέμπεται για ατασθαλίες εκατομμυρίων στο Πανεπιστήμιο Κρήτης.

Η ρίζα της συμφοράς για τον λαό και το Έθνος μας βρίσκεται στην εξάρτηση , από τα ιμπεριαλιστικά Κέντρα και τους περιούσιους Τραπεζίτες. Δεν υπάρχει ΕΛΛΗΝΙΚΗ κυβέρνηση. Η χούντα των διεθνών Τραπεζιτών ορίζει τα ελληνικά πράγματα, χρησιμοποιώντας ελληνοποιημένους, και Έλληνες πράκτορες διεθνών οργανώσεων. «Νέα Πολιτική» λοιπόν σημαίνει αγώνας για την κατάκτηση της Εθνικής μας Ανεξαρτησίας και την αποκατάστασης της πραγματικής και ουσιαστικής λαϊκής κυριαρχίας. Η Εθνική Ανεξαρτησία είναι κοινή υπόθεση . Επιβάλλεται η συνθετική πολιτική λογική.

Είναι απαραίτητη η Εθνική Λαϊκή Ενότητα γύρω από ένα αντι-Ολιγαρχικό κίνημα υπεράσπισης του εθνικού Κράτους και της Πατρίδας από την επέλαση των «πάντσερ» της παγκόσμιας διακυβέρνησης και της χούντας των περιούσιων τραπεζιτών. Και σε αυτόν τον αγώνα δεν υπάρχει χώρος για «πολυπολιτισμό» και «Τζαμιά» με τα χρήματα των φτωχών ελλήνων.
Αυτός ο αγώνας μας χωράει όλους χωρίς τσαμπουκάδες, μαγκιές, σεχταρισμούς, εγωισμούς και συμφεροντολογία. Υπεράνω όλων η Ελλάς. Και για εφαρμόσουμε τη «Νέα Πολιτική» δεν χρειάζονται υποχρεωτικά εκλογές.
Η αλλαγή μπορεί να ξεκινήσει και «από τα πάνω». Αρκεί να υπάρξει ελάχιστος πατριωτισμός.

ΥΓ. Ο Μιχάλης της πρεσβείας, ο τέως Προ-Πο, ανακοίνωσε ότι ο νέος διαγωνισμός για το σουνίτικο Τζαμί θα γίνει στις 24 Οκτωβρίου, και τα ΔΟΛια «ΝΕΑ» έγραψαν ότι το τζαμί είναι πιθανό να έχει ολοκληρωθεί πριν από το καλοκαίρι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σημερινα Νέα από τη ζώνη της Ειδικής Στρατιωτικής Επιχείρησης στην Νεα Ρωσσία (Νοβορωσσία). (Μέχρι τις 11 πμ)

  Τα ξημερώματα, στο μετωπο της Αβντέεβκα,   οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας εγκατέλειψαν τις θέσεις τους κοντά στους οικισμούς Ορλόβκα κ...