24/10/13

ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΣΤΑΥΡΟ ΤΟΥ Ο ΨΥΧΑΡΗΣ

Λένε Ναι στη διαπλοκή και στην επέτειο του Όχι

Καινούργιο δωράκι κάνει η πλειοψηφία του ΔΣ της ΕΣΗΕΑ στους εκδότες. Η αργία για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου την άλλη Δευτέρα, είναι στον αέρα, χωρίς κανείς να γνωρίζει, που θα κάτσει για τους δημοσιογράφους.
Είναι τέτοια η ανικανότητα του γνωστού θιάσου των 6 της πλειοψηφίας στην ΕΣΗΕΑ, που μέχρι χθές δεν είχε καταφέρει να εξασφαλίσει την μεταφορά της αργίας, η οποία εφέτος ακολουθεί μετά την αργία του Σαββατοκύριακου.
Οι εκδότες άρχισαν από σήμερα να διαφημίζουν ότι οι εφημερίδες της Κυριακής θα κυκλοφορήσουν το Σάββατο ,τα φύλλα του Σαββατου θα βγουν την Παρασκευή στα περίπτερα αλλά και πάλι κανείς δεν γνωρίζει αν αυτό αφορά όλες τα εκδόσεις.
Η πρόβλεψη είναι ότι στις εφημερίδες άλλοι θα δουλεύουν Κυριακή άλλοι Δευτέρα . Άλλωστε υπάρχει πρόταση να κυκλοφορήσουν την Δευτέρα τα αθλητικά φύλλα αλλά δεν συμφωνούν όλοι οι εργοδότες και επί πλέον αρνούνται να πληρώσουν το διπλό μεροκάματο, που προβλέπει η ΣΣΕ για όσους δουλεύουν Κυριακή.
Το ίδιο βέβαια ισχύει και γα το πώς θα εργασθούν το Σαββατοκύριακο αλλά και την Δευτέρα οι δημοσιογράφοι στα ραδιοτηλεοπτικά.
Τελικά μόνο οι συνάδελφοι της ΕΡΤ θα συνεχίζουν να εργάζονται απέναντι στην κυβερνητική πολιτική του μαύρου, ενώ Μάναλης και Σία κοιτανε πώς θα τους φάνε τις αποζημιώσεις.
Το ίδιο ισχύει και για τους διμηνίτες της «ΔΤ» και όσους είναι σε λίστα αναμονής του Καψή. Και η πλειοψηφία της παρακμής στην ΕΣΗΕΑ επιμένει κλείνει τους δικούς της λογαριασμούς επειδή βλέπει την αυλαία να πέφτει.

-H Πρόεδρος Μαρία κάπου στη Θράκη κάνει πρόβα για τον Μάη με βραβεία.
-Ο ταμίας κινείται υπερατλαντικά, για να γυρίσει να νοικιάσει το μαγαζί στον κολλητό της πλειοψηφίας με την εταιρία μαιμού.
-Ο Τρίμης παζαρεύει την απόλυση του από την παλιά Ελευθεροτυπία, με υπόγεια συμφωνία για να το παίξει και άνεργος, επειδή ξέρει αυτός…
-η ΓΓ στήνει μηχανή στο site της ΕΣΗΕΑ , ώστε να δημοσιεύει, λέει, μικρές αγγελίες σε όσους…ζητάνε ανέργους
-ο βήτα αντιπρόεδρος τα δικά του.

Μέσα στην τρέλα όμως έσκασε και μια κρίση υστερίας χθές στον 6ο όροφο με την ΓΓ να μην μαζεύεται με τίποτα. «Μας λένε ντενεκέδες» τσίριζε φανερά ενοχλημένη-αλλά με καθυστέρηση- από την ανακοίνωση της ΚΕΔ, που από την περασμένη εβδομάδα κατήγγειλε και αυτήν για το σκάνδαλο με τις 15.000  ευρώ τον μήνα, τις οποίες πληρώνει η ΕΣΗΕΑ για τις αμοιβές ημετέρων στην προεδρική τους αυλή.
Σκέψου να βγει κι ο λογαριασμός…
                                                                                     
23/10/2013

Kίνηση Επαγγελματιών Δημοσιογράφων

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η 19η Μαρτίου στην Ιστορία

Η 19η Μαρτίου είναι η 79η ημέρα του  δίσεκτου 2024 κατά το Γρηγοριανό ημερολόγιο. Απομένουν 287 μέρες μέχρι το τέλος του έτους. 1205. Έγινε ...