21/10/13

Χτύπησε η εγκληματική οργάνωση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ με 22 βουλευτές

Νύχτα πήγαν να περάσουν τροπολογία σκάνδαλο για έξτρα επιδότηση δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ των ομίλων Κοπελούζου και Παναγάκου, που έχουν εντάξει επενδύσεις για εγκατάσταση φωτοβολταϊκών πάρκων στη διαδικασία «fast track»....

Την Τροπολογία-σκάνδαλο, αρχικά υποστήριξαν 22 βουλευτές από ΠΑΣΟΚ και Νέα Δημοκρατία. Μετά έξι βουλευτές απέσυραν άρον- άρον τις υπογραφές τους.Το μεσημέρι της Πέμπτης, ο υπουργός Περιβάλλοντος Γιάννης Μανιάτης αναγκάστηκε να ζητήσει, υπό το βάρος της κατακραυγής, από τους βουλευτές να αποσύρουν την τροπολογία «Κοπελούζου και Παναγάκου». «Κατανοητή η αγωνία για τους ανέργους, αλλά σας ζητώ να την αποσύρετε» είπε.

Η αμαρτωλή τροπολογία, η οποία μπορεί να συγκριθεί μόνο με την αλήστου μνήμης τροπολογία αρ-Πάχτα του 2004 αρχίσε πριν από δύο εβδομάδες. Πρωτεργάτες στην στη συλλογή υπογραφών ‘ήσαν ο «γαλάζιος» βουλευτής Αχαΐας Θανάσης Νταβλούρος και ο...εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ και βουλευτής Αρκαδίας Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος.

Η εγκληματική οργάνωση «Νταβλουρος-Κωνσταντινόπουλος»

Σε πηγαδάκια με δημοσιογράφους στη Βουλή το βράδυ της Πέμπτης και μπροστά στο πρωτοφανές φαινόμενο της απόσυρσης οκτώ υπογραφών, οι βουλευτές που έμειναν να υποστηρίζουν την τροπολογία έλεγαν ότι το κείμενο είχε λάβει το πράσινο φως «νομικών συμβούλων» του υπουργείου, οι οποίοι μάλιστα έκαναν και τις απαραίτητες τροποποιήσεις ώστε δήθεν να μην υπάρξουν προβλήματα με την Κομισιόν. Και όχι μόνο αυτό αλλά, όπως υποστήριξαν οι ίδιοι βουλευτές, τόσο ο ΣΥΡΙΖΑ όσο και το ΚΚΕ, όσο και αν δεν υπέγραψαν την τροπολογία, είχαν στηρίξει την πρωτοβουλία ώστε «να μην κινδυνεύσουν θέσεις εργασίας».

Ο Θανάσης Νταβλούρος, πρώην αξιωματικός της Αστυνομίας, στην περιφέρεια του οποίου βρίσκεται και η μεγαλύτερη εγκατάσταση η οποία θα ευνοηθεί, ακούστηκε να φωνάζει στο εντευκτήριο ότι είναι πεντακάθαρος. Αξιοσημείωτο όμως ήταν και το άγχος του νεαρού ιατρού Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου (με πτυχίο εκ Ρουμανίας), στην περιφέρεια του οποίου γίνεται αμερικανική επένδυση που θα ευνοούνταν.
Στους οπαδούς της τροπολογίας συγκαταλέγονται επίσης ο γενικώς ευαίσθητος «σε θέματα φωτοβολταϊκών» βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Λευτέρης Αυγενάκης ο σχετικά άγνωστος «γαλάζιος» βουλευτής Βοιωτίας Γιάννης Καράμπελας, ο εργολάβος πρώην υφυπουργός Αθλητισμού Γιώργος Ορφανός και ο Κώστας Μαρκόπουλος, η δικογραφία εναντίον του οποίου για τις ατασθαλίες επί υπουργίας του στον ΕΟΤ είναι ακόμη στα συρτάρια της Βουλής.
Στους υπογράφοντες και ο γνωστός και μη εξαιρετέος πράσινος «γαμπρός» Νίκος Σηφουνάκης, ο πρώην υφυπουργός της Νέας Δημοκρατίας Σπύρος Ταλιαδούρος, ο «αρσενικός» Γεράσιμος (Γιακουμάτος) η Γούτσου - γούτσου» Φωτεινή (Πιπιλή) ο γενικώς και αορίστως «αντάρτης» Στάθης Κωνσταντινίδης, και το πρώην ντορόπουλο και πρώην «παπαγάλος» Γιώργος Κοντογιάννης από την Ηλεία.

Αμέσως μετά πάντως από την αποκάλυψη του σκανδάλου, η Βουλή οι υπογράφοντες την τροπολογία χωρίστηκαν στα δύο, και οι μισοί κατηγορούσαν τους άλλους ότι τους παραπλάνησαν αποκρύβοντάς τα συμφέροντα πίσω από την τροπολογία. Την αρχή έκανε μάλιστα ο πρώην υπουργός Υγείας Ανδρέας Λυκουρέντζος. Από κοντά οι δύο βουλευτές Σερρών της Νέας Δημοκρατίας Φωτεινή Αραμπατζή και Θεόφιλος Λεονταρίδης. «Παραπλανημένοι» δήλωσαν επίσης ο «Γιώργος Βλάχοςκαι ο πρώην υφυπουργός Εξωτερικών Κ. Τσιάρας, ενώ μετανιωμένοι απέσυραν την υπογραφή τους και οι Κ. Κουτσογιαννακόπουλος, Παύλος Βογιατζής και Δημήτρης Σαμπαζιώτης.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Αυτό το πτυχίο εκ Ρουμανίας, καλά κάνεις και το επισημαίνεις.
Για να φαίνονται όσοι γενικώς, μπαίνουν απ το παράθυρο.
Γ.Σ.

Η 19η Μαρτίου στην Ιστορία

Η 19η Μαρτίου είναι η 79η ημέρα του  δίσεκτου 2024 κατά το Γρηγοριανό ημερολόγιο. Απομένουν 287 μέρες μέχρι το τέλος του έτους. 1205. Έγινε ...