30/10/13

Σαουδική Αραβία και Cia εξοπλίζουν την al-Qaeda στην Συρία

Η γαλλική  Le Figaro σε αποκλειστικό ρεπορτάζ του George Malbrunot αποκάλυψε τη χρηματοδότηση και τις διαδρομές των όπλων που παραδίνουν οι αμερικανοί στον λεγόμενο Ελεύθερο Συριακό Στρατό ( FSA ), δηλαδή στην Αλ – Κάιντα.
Πηγή του ρεπορτάζ είναι μια από τις 4 γαλλικές μυστικές υπηρεσίες που εμπλέκονται και αυτές. Οι πληροφορίες δόθηκαν είτε από μια από τις τρείς υπηρεσίες που επιβλέπει το υπουργείο άμυνας, «Direction Générale de la Sécurité Extérieure -Γενική Υπηρεσία Εξωτερικής Ασφάλειας», «Direction du Renseignement Militaire -Υπηρεσία Στρατιωτικών Πληροφοριών», «Direction de la Protection et de la Sécurité de la Défense -Υπηρεσία Προστασίας και Ασφάλειας Άμυνας» είτε από την Direction Centrale des Renseignements -Κεντρική Υπηρεσία Πληροφοριών».

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ , οι επιχειρήσεις του Ελεύθερου Συριακού Στρατού συντονίζονται από ένα πολυεθνικό Command and Control Center της επιχείρησης που βρίσκεται στην Ιορδανία, και που λειτουργεί 24 ώρες το εικοσιτετράωρο. Στο «στρατηγείο» συνεργάζονται αξιωματικοί και κατάσκοποι από τις ΗΠΑ, τη Σαουδική Αραβία, το Ηνωμένο Βασίλειο , τη Γαλλία , την Ιταλία , το Κατάρ , και την Τουρκία καθώς και άνθρωποι της παράταξης Χαρίρι από το Λίβανο. Επικεφαλής είναι ο εκπρόσωπος της Σαουδικής Αραβίας ,ο αδελφός του αρχηγού των υπηρεσιών πληροφοριών της Σαουδικής Αραβίας πρίγκιπας Μπαντάρ μπιν Σουλτάν, ο Σαλμάν μπιν Σουλτάν, αλλά το πραγματικό κουμάντο το κάνει ο αμερικανός αναπληρωτής του από την Cia, που είναι και ο «άρχων των πληροφοριών».

Άλλωστε χάρη στον προηγμένο εξοπλισμό επικοινωνίας που έχει διατεθεί από τη CIA , οι ένοπλες ομάδες της αντιπολίτευσης στη Συρία μπορούν εύκολα και άμεσα να επικοινωνούν με τα κέντρα στις γειτονικές χώρες .
Αυτές τις επικοινωνίες προσπαθούν να υποκλέψουν οι Ρώσοι για να εντοπίσουν τους τα «στρατηγεία» των οπλαρχηγών. Σε αυτές τις υποκλοπές οφείλεται η ενέδρα του συριακού στρατού στο χωριό Ρόδα , βόρεια της Λατάκειας, κατά την οποία σκοτώθηκε ο ιδρυτής του Ελεύθερου Συριακού Στρατού, συνταγματάρχης Riad al – Assad και πολλοί από τους διοικητές του FSA .
Ετσι εκτελέστηκε και ο ανθρωποφάγος ισλαμιστής αντάρτης οπλαρχηγός Abu Sakkar, και ο Τσετσένος οπλαρχηγός του «Ισλαμικού Εμιράτου του Ιράκ και της Συρίας», Αμπού Ομάρ αλ Σισάνοφ.
Από την άλλη οι αμερικανοί σκότωσαν τον αρχηγό της στρατιωτικής αντικατασκοπείας της Συρίας στρατηγό Τζαμέχ Τζαμέχ και έναν από τους σημαντικότερους ηγέτες των Κούρδων της Συρίας τον Ίσα Χούσο, του οποίου το το αυτοκίνητο είχε παγιδευτεί με εκρηκτικά.

Τα όπλα τώρα, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Φιγκαρό, αγοράζονται με δαπάνη της Σαουδικής Αραβίας από Ουκρανούς και Βούλγαρους μαυραγορίτες όπλων από τις μαύρες αγορές στην Ουκρανία και τη Βουλγαρία.
Ο οπλισμός στον οποίο περιλαμβάνονται και πύραυλοι παραγωγής του Ισραήλ , μεταφέρεται μέσω Τουρκίας στη Συρία. Το γαλλικό ρεπορτάζ δεν αναφέρεται καθόλου στον ρόλο της διεθνούς δύναμης που βρίσκεται στο Ιράκ.
Πάντως τονίζεται ότι η CIA χρησιμοποιεί μη επανδρωμένα αεροσκάφη που εισχωρούν μέχρι 150 χιλιόμετρα μέσα Συρία για να συγκεντρώσουν πληροφορίες και συνοδεύσουν τη μεταφορά των όπλων , και υπογραμμίζεται ότι πρώτο εξάμηνο του 2013 , η CIA μετέφερε 600 τόνους πυρομαχικών εντός της Συρία . Η CIA έχει δημιουργήσει και μυστικά Κέντρα για την εκπαίδευση των σαλαφιστών «μαχητών» στην Τουρκία και την Ιορδανία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σημερινα Νέα από τη ζώνη της Ειδικής Στρατιωτικής Επιχείρησης στην Νεα Ρωσσία (Νοβορωσσία). (Μέχρι τις 11 πμ)

  Τα ξημερώματα, στο μετωπο της Αβντέεβκα,   οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας εγκατέλειψαν τις θέσεις τους κοντά στους οικισμούς Ορλόβκα κ...