21/10/13

Φωνή βοώντος εν τη Εκκλησιαστική Ερήμω

Λύσσαξαν οι Τούρκοι (και όχι μόνον)
με τον σεβασμιότατο Μητροπολίτη Πειραιώς, κ Σεραφείμ
Η Μητρόπολη Πειραιώς στο πλαίσιο των Εθνικών της πρωτοβουλιών οργάνωσε στις 15 Οκτωβρίου επιστημονική ημερίδα για την καταγωγή των Πομάκων της Θράκης.
Στην εκδήλωση που διοργάνωσε η ενορία Ευαγγελίστριας της Μητρόπολης προβλήθηκε το ντοκιμαντέρ «Πομάκοι: Στα ίχνη της ιστορίας της Θράκης» και ακολούθησε σχολιασμός από την σκηνοθέτη και Πανεπιστημιακό Δρ. ‘Ελενα Χόρτη και τον Πολιτικό επιστήμονα Κωνσταντίνο Χολέβα. Μίλησαν ακόμα ο πρόεδρος της «Ένωσης Σμυρναίων», στρατηγός Τσίρκας Ευάγγελος, και ο πρόεδρος του του «Ιδρύματος Αλεξανδροπουλιτών», ναύαρχος κ. Παρασκευόπουλος.

Από την συζήτηση προέκυψαν δεδομένα για την ξεχωριστή πολιτιστική και εθνολογική ταυτότητα των Πομάκων της Δυτικής Θράκης, που είναι ένα αρχαίο θρακικό φύλο, και πιθανότατα ελληνογενές. Η θαρραλέα πρωτοβουλία του Μητροπολίτη Πειραιώς, χτύπησε στην καρδιά τον «βρικόλακα» της τουρκικής προπαγάνδας και για το λόγο αυτό οι τούρκοι πράκτορες λύσσαξαν.

Η Τούρκική προπαγάνδα υποστηρίζει ότι οι Πομάκοι είναι τουρανικής καταγωγής από τα φύλα των Ούζων και των Πετσενέγκων, χωρίς όμως να μπορούν να το αποδείξουν ιστορικά και χωρίς να μπορούν να εξηγήσουν γατί ποτέ στην ιστορία τους δεν μιλούσαν κάποια τουρκική διάλεκτο.

Μάλιστα στις 19 Οκτωβρίου στην τουρκική εφημερίδα «Νέα Αυγή» (Yeni Şafak) που έχει κυκλοφορία 100.000 φύλλα δημοσιεύτηκε συνέντευξη του προέδρου του «Ιδρύματος Αλληλεγγύης Τούρκων Δυτικής Θράκης», Taner Mustafaoğlu, ο οποίος εξαπέλυσε δριμεία επίθεση κατά του μητροπολίτη Πειραιώς, εξαιτίας της ημερίδας.

Ο Mustafaoğlu, είπε ότι η ημερίδα απέβλεπε στο να δημιουργήσει διασπαστικές τάσεις μέσα στους κόλπους της «τουρκικής» μειονότητας της δυτικής Θράκης,
η οποία, όπως υποστήριξε, είναι άρρηκτα συνδεμένη με την «μητέρα πατρίδα», την Τουρκία, και πρόσθεσε ότι «με αυτές τις κινήσεις προσβάλλεται η συνείδηση της μειονότητας που είναι ενωμένη με την τουρκική εθνική συνείδηση» και για το λόγο αυτό , «τέτοιες ενέργειες δεν θα βρουν καμία ανταπόκριση».

Ο τούρκος αρχιπράκτορας κατηγόρησε και τον πρόεδρο του «Ινστιτούτου Πομάκων», κ Ιμπραήμ Κενάρ διότι αναπτύσσει «αντιτουρκική προπαγάνδα απέρριψε όλες τις εκτιμήσεις περί της μη τουρκικής καταγωγής των Πομάκων, τονίζοντας ότι «όλα αυτά εντάσσονται στην «καταπιεστική» προπαγάνδα που έχει αναπτύξει τελευταία το ελληνικό κράτος κατά της «τουρκικής» μειονότητας της δυτικής Θράκης». Ο Mustafaoğlu, κατέκρινε ακόμα και την πρωτοβουλία των Ρομ της δυτικής Θράκης, οι οποίοι, «έχουν το θράσος να διεκδικήσουν ξεχωριστό μουσουλμανικό τέμενος αποκλειστικά για δική τους χρήση».

Να θυμίσουμε ότι ο μητροπολίτης Πειραιώς κ. Σεραφείμ σε πρόσφατη τηλεοπτική του παρέμβαση όπου μίλησε « ως απλός πολίτης», μίλησε «έξω από τα δόντια» Και είπε ότι «η κυβέρνηση επιχειρεί να ορθοποδήσει με λάθος τρόπο», είπε ότι, «περίμενε από την κυβέρνηση να ορθώνει το ανάστημα του Γένους», και ότι «περίμενε μια γενναία και ανυποχώρητη στάση έναντι των δανειστών, και τη διεκδίκηση των πολεμικών αποζημιώσεων και του κατοχικού δανείου που έλαβαν οι ναζιστές» . Ο μητροπολίτης Πειραιώς κ. Σεραφείμ είπε ακόμα πως νιώθει αποτροπιασμό για όσα συμβαίνουν στην Ελλάδα, για το «σάπιο πολιτικό σύστημα που επιβιώνει με τρόπους χυδαίους», για το άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές που θεωρεί πως είναι «μέρος του σχεδίου της νέας τάξης πραγμάτων», για την ανέγερση του τζαμιού στο Βοτανικό με «χρήματα των Ελλήνων φορολογουμένων», και για «το τηλεσόου με την Χρυσή Αυγή που δεν συνάδει με τον δικαιικό μας πολιτισμό».
Ο Μητροπολίτης Πειραιώς μίλησε ακόμα για τα «έγκληματα του λευκού κολάρου» και για την «πολυπολιτισμικότητα» και το αδιάφορο θρησκευτικά Κράτος, που εξυπηρετεί τα σχέδια των γνωστών - άγνωστων Σιωνιστών μεγαλοτραπεζιτών, που απάλειψαν το θρήσκευμα από τις ταυτότητες και που θέλουν να βγάλουν τα θρησκευτικά από τα σχολεία».

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Μετά τον ΚωλοΤούμπα της πολιτικής: Καρα-Τζαφέρ-η, έρχεται και ο ΚωλοΤούμπας της εκκλησίας: ο Πειραιώς.

Είδαμε και οι δύο τι λάσπη έριξαν στη Χρυσή Αυγή!

Αν έχεις τέτοιους "Πατριώτες", δε χρειάζεται τους Αριστερούς ή τους Ιουδαίους Ανθέλληνες!!!







Ανώνυμος είπε...

Οι γριες που ψηφισαν ΧΑ μολις εμαθαν οτι ειναι 12θειστες ξαναγυρισαν στο ΛΑΟΣ! Μην τυχον και γινει καμμια στραβη και καιγονται αιωνιως...Λιγο το 'χεις????Και εξωμολογηθηκαν κιολας!

Ανώνυμος είπε...

Καλό θα ήταν (αλλά που μυαλό...), οι γριες, που βλέπουν τις συντάξεις τους να μειώνονται συνεχώς, να μην ξεχάσουν πως ο Καρα-Τζαφέρ-ης (χέρι-χέρι με τον Τζέφρυ/G.A.P.) άνοιξε την πόρτα στους Σιωνιστές τοκογλύφους με το Μνημόνιο Νο.1 .

Δεν ξέρω αν η Χ.Α. είναι 12Θεϊστές, Σατανιστές ή ό,τι άλλο τους κατηγορούν...

Πάντως, Κωλο-Τούμπες του τύπου "Βρίζω τους Σιωνιστές Τοκογλύφους και μετά τα Παίρνω πίσω" η Χ.Α. δεν έχει κάνει μέχρι στιγμής!

Άλλοι ΘΕΟμπαίχτες έχουν κάνει και θα κάνουν ακόμα περισσότερες Κωλο-Τούμπες ώστε να δηλώσουν Πλήρη Υποταγή στην Παγκόσμια Χούντα των Σιωνιστών: Τραπεζιτών και μη!









Ανώνυμος είπε...

Ωραία όλα όσα είπε ο Πειραιώς παραπάνω αλλά η στάση του με έχει Μπερδέψει:

http://tsoutsouneros.arvanitis.eu/archives/40334

http://ksipnistere.blogspot.gr/2013/09/blog-post_6836.html

http://hellas-orthodoxy.blogspot.gr/2013/09/blog-post_8908.html