8/10/13

Η Αναλογία 7:10 και οι δημοκόποι

Το ξέραμε . Δεν χρειάζονται οι δημοσκοπήσεις για να το μάθουμε. Η αναλογία Χαιβάν-Τηλεπρόβατων και ευφυών είναι 7:10.
Τους ρώτησε ο Γιαννάκης, «Πιστεύετε ότι η Δημοκρατία μας απειλείται»; Και το 60,5% απάντησε Όχι/Μάλλον όχι, ενώ μας έχουν βάλει ξανά στον γύψο, και παραβιάζονται όλα τα ατομικά και συλλογικά πολιτικά μας δικαιώματα, και ο σουπερ κοριός των Χαιβάνχαφιε παρακολουθεί τους πάντες.

Η αντιρατσισστική Χούντα του ΔΝΤ είναι εδώ και τα πάντσερ των τοκογλύφων κάνουν βόλτες στους δρόμους της Αθήνας αλλά οι τηλεπελάτες ούτε ακούν ούτε βλέπουν. Ζουν στην τηλε-δημοκρατία τους . Και το 72,1% είναι τόσο αφελείς που πιστεύουν ότι ο Παπάς, ο Λαγός και ο Γερμενής αποτελούν απειλή «για τη δημοκρατία μας». Ναι ρε χαϊβάνια. Η δημοκρατία Σας. Σας έβαλαν και εσάς μέσα.

Στα ειδικότερα ερωτήματα επιβεβαίωσης του τηλεπαροξυσμού , το 77,9% από τους 1000 που ρώτησε η δημοσκόπηση, κρίνει, «Θετικά και Μάλλον θετικά» τη σύλληψη των ηγετικών στελεχών της Χρυσής Αυγής με την κατηγορία της εγκληματικής οργάνωσης και το 76,6% τη θεωρεί δικαιολογημένη. Επιτυχία των τηλερεπορτάζ λοιπόν, σε ποσοσστό 70% . Ο

ι πρώτες δημοσκοπικές καταγραφές του επικοινωνιακού αμόκ της «Χρυσαυγίτιδας», που έγιναν στο διάστημα 1-7 Οκτωβρίου, δεν άλλαξαν πολύ τα πράγματα για την πρόθεση ψήφου.

Η Νέα Δημοκρατία και ο ΣΥΡΙΖΑ κινούνται ανάμεσα στο 20-22%, με μικρό προβάδισμα της ΝΔ. Η Χρυσή Αυγή ξεφούσκωσε, έχασε τη μισή της επιρροή, αλλά παραμένει πάνω από τα εκλογικά της ποσοστά. Από το 14-15% έπεσε στο 7-8%, και είναι τρίτο κόμμα. ΠΑΣΟΚ-ΚΚΕ-ΑΝΕΛ σε τέλμα, είναι γύρω από το 5% και η ΔΗΜΑΡ πτωτική αλλά πάνω από 3%. Άλλο κόμμα ψάχνει το 8% περίπου. Από αυτούς, το 1,5- 2 % διαλέγει ΛΑΟΣ που έχει κάποια ανοδική τάση.
Οι ΟΙΚΟΛΟΛΟΙ -ΠΡΑΣΙΝΟΙ στάσιμοι στο 1-1,2%. Όλοι οι άλλοι γύρω από τη μονάδα και κάτω από αυτή. Η ΑΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΤΗ ΨΗΦΟΣ παραμένει ψηλά. 23,5% Αυτά.

Στη δημοσκόπηση, της MRB, στα ερωτήματα για τους λόγους που βοήθησαν την άνοδο της Χρυσής Αυγής, η απάντηση «η οικονομική κρίση και το αίσθημα οικονομικού αποκλεισμού» συγκέντρωσε το 48%, «η απαίτηση της κοινωνίας να αποδοθεί δικαιοσύνη για παρελθόν» το 38,5%, «το θέμα των παράνομων μεταναστών» 29,8% και «η υψηλή εγκληματικότητα» το 22,6%. Η απάντηση «οι κοινωνικές πρωτοβουλίες της Χ.Α.» συγκέντρωσε 6%, η απάντηση «ο αρχηγός της», πήρε 2%, και η απάντηση «το πρόγραμμα της και ότι επαγγέλλεται» 1,3% τα δε « στελέχη της» έλαβαν 0,7%.
Στη δημοσκόπηση, της GPO, οι χίλιοι , απάντησαν ότι για την άνοδο της Ακροδεξιάς στην Ελλάδα ευθύνεται: Το ότι το πολιτικό σύστημα πρόδωσε τη χώρα. Ποσοστό 38,5%. Το οικονομικό πρόβλημα των πολιτών κατά 36,3% ,το ρεύμα των λαθρομεταναστών και η εγκληματικότητα, μόνο 8,4%.

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

δώσε βάση

η χρυσή αυγή έχει ψηφοφόρους και εχθρούς, δεν έχει μετριοπαθείς

άρα οι 30 με 38% που δεν πιστεύουν ότι είναι εγκληματική οργάνωση και καλώς φυλακίσθηκαν, είναι το ποσοστό τής χρυσής αυγής στις επόμενες εκλογές

Ανώνυμος είπε...

Σπύρο υπάρχει και η δημοσκόπηση Πανά που δίνει 11-12% στη ΧΑ, όπως και του Ζούγκλα που δίνει πάνω από 14%. Τουλάχιστον ο Πανάς είναι πολύ πιο αξιόπιστος από την MRB, που βγάζει τους λαγούς που παρουσιάζει ο Χατζηνικολάου και οι λοιποί. Δεν νομίζω ότι ξεφούσκωσε η ΧΑ, τοσούτω μάλλον που κατά τον Πανά η μικρή πτώση της μετακινήθηκε στο "δεν γνωρίζω-δεν απαντώ". Αναμενόμενο σε εποχή που δυσκολότερα παραδέχεσαι δημόσια ότι συμπαθείς τη ΧΑ, απ ότι παλιότερα επί ΕΡΕ τον κομμουνισμό.
Γ.Σ.

Ανώνυμος είπε...

To 7:10 σημαίνει 7 χαϊβάν προς 10 ευφυεις, μάλλον ΥΠΕΡ ΑΙΣΙΟΔΟΞΟ...
ΤΟ σωστότερο θα ήταν "7 ΣΤΟΥΣ 10" αλλά μάλλον και αυτό δεν ανταποκρίνεται στην αλήθεια...
Ισως κάτι σε: "7:1" δηλαδή 7 χαϊβάν προς 1 ευφυή να προσεγγίζει την πραγματικότητα... :-)