21/10/13

Ο μπαμπούλας της κακιάς ακροδεξιάς και οι ευρωεκλογές

Η χρυσαυγίτιδα έχει προσβάλει όλη την γηραιά ήπειρο. Δηλαδή ο κόσμος σε όλη την Ευρώπη ξυπνάει από τον λήθαργο της Ευρωευτυχίας. Κάποιοι μάλιστα αρχίζουν να βλέπουν και να ακούν τα «πάντσερ» του 4ου Ράϊχ της Παγκόσμιας Εβραιοναζιστικής Διακυβέρνησης του Χρήματος, που κυκλοφορούν στις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες.

Αυτό που οι "προοδευτικοί" σοσιάλ-δεξιοί Ραβίνοι του χρήματος και οι παπαγάλοι τους αποκαλούν άνοδο σε όλη την Ευρώπη των ακροδεξιών κομμάτων είναι η καταγραφή της ενστικτώδους αντίδρασης στους Τραπεζίτες και τη Χούντα του Ευρώ που επιβάλει αποπληθωρισμό, προγράμματα λιτότητας και μαζική ανεργία. Δεν υπάρχει ακροδεξιό Κίνημα. Υπάρχει μια τουρλού-τουρλού αντίδραση στο ευρώ , και την ευρωΧούντα που εξαπλώνεται από χώρα σε χώρα.

Ακριβώς για το λόγο αυτό, στη Γαλλία, το Εθνικό Μέτωπο της Μαρίν Λεπέν που ζητάει την έξοδο της Γαλλίας από το ευρώ και τη διάλυση της νομισματικής ένωσης νίκησε την περασμένη Κυριακή στις αναπληρωματικές στην περιφέρεια του Μπρινιόλ με 54%. Ο Γκωλικός υποψήφιος έλαβε το 44%. Ήταν μια βαριά ήττα για τους ελαφροδεξιούς της Γαλλίας που οδεύουν προς τη διάλυση. Οι σοσιαλιστές του Ολάντ είχαν βγει εκτός μάχης από τον πρώτο γύρο.

Η άνοδος του Εθνικού Μετώπου στη Γαλλία το οποίο οι δημοσκοπήσεις το φέρνουν να προηγείται με 24% στην πρόθεση ψήφου, και να ακολουθούν οι ευρωδεξιοί της UMP με 22 %, και οι σοσιαλιστές του Ολάντ με 19%, δημιουργεί σοβαρά πλεονεκτήματα για τους «ευρω-σκεπτικιστές», που όμως είναι ένα πολύχρωμο κίνημα τουρλού-τουρλού.

Το καλοκαίρι ο Γκέερτ Βίλντερς ηγέτης του ολλανδικού «Κόμματος για την Ελευθερία», (PVV), που έχει ένα 16% σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις , περιόδευσε στην Ευρώπη προσπαθώντας να πείσει κόμματα που κινούνται στον ίδιο πολιτικό χώρο να συμφωνήσουν σε μια κοινή ευρωσκεπτικιστική και αντιμεταναστευτική πλατφόρμα για τις ευρωεκλογές του Μαΐου, στις οποίες σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις, αν η αποχή είναι σχετικά υψηλή ως συνήθως ,
η Λεπέν και ο Φάρατζ μπορεί να αναδειχθούν πρώτο κόμμα στη Γαλλία και στη Βρετανία αντίστοιχα.

Η πρωτοβουλία του Βίλντερς, δεν είχε μεγάλη επιτυχία. Μόνο στη Γαλλία η Μαρίν Λεπέν έδειξε να ενδιαφέρεται και θα πάει τον Νοέμβριο στην Ολλανδία για να συζητήσει με τον Βίλντερς για τη δημιουργία ενός πανευρωπαϊκού ευρωσκεπτικιστικού κινήματος. Ο Βίλντερς δήλωσε μάλιστα ότι «το FN και το PVV μπορούν να κάνουν την φιλοευρωπαϊκή ελίτ να αλλάξει τόνο», ενώ η Λεπέν είπε ότι η συμμαχία FN και PVV «δείχνει στους ψηφοφόρους ότι δεν είμαστε απομονωμένοι. Υπάρχουν παρόμοια πατριωτικά κινήματα που δραστηριοποιούνται σε κάθε ευρωπαϊκή χώρα».

Η Λέγκα του Βορρά στην Ιταλία, το Vlaams Belang στο Βέλγιο και το Δημοκρατικό Κόμμα στη Σουηδία αντέδρασαν ψυχρά στην ιδέα του Βίλντερς.
Το βρετανικό Ukip που μαζεύει τους ψηφοφόρους του «παρελθόντος’ στην Αγγλία την απέρριψε. «Το Ukip δεν είναι δεξιό αλλά κόμμα της ελευθερίας που πιστεύει στην περιορισμένη κυβέρνηση, τη χαμηλή φορολογία, την προσωπική ελευθερία και την υπευθυνότητα υπό μια δημοκρατική εθνική κυβέρνηση και όχι υπό την κυριαρχία των Βρυξελλών. Το Ukip δεν θα αναμειχθεί στην πρωτοβουλία του Βίλντερς», είπε ο Νάιτζελ Φάρατζ.

Στο Ευρωκοινοβούλιο σήμερα ο «ευρωσκεπτικισμός» εκπροσωπείται το Ukip ενώ δεν συμμετέχουν ούτε το FN ούτε το PVV. Ο σχηματισμός μιας άλλης ομάδας στην οποία θα κυριαρχεί η Λεπέν με το FN δεν συμφέρει τον Φάρατζ.

Οι σουηδοί «Δημοκράτες», δεν θέλουν να τους βάλουν στο ίδιο τσουβάλι με τους «ακροδεξιούς» του Εθνικού Μετώπου της Μαρίν Λεπέν και του αυστριακού Κόμματος της Ελευθερίας που είχε ιδρύσει ο μακαρίτης Γεργκ Χάιντερ.
Αλλά και ο ίδιος ο Βίλντερς δεν επιθυμεί να συνεταιριστεί με «ρατσιστικά κόμματα», όπως το Γιόμπικ που έχει 17%, στην Ουγγαρία , το Βρετανικό Εθνικό Κόμμα (BNP), και τη «Χρυσή Αυγή».

Άλλωστε το Παγκόσμιο Εβραϊκό Συνέδριο κάλεσε τον Μάιο την Ουγγαρία να πατάξει το συντηρητικό, ριζοσπαστικό, πατριωτικό και Χριστιανικό κόμμα Γιόμπικ (jobbik), επειδή ένας βουλευτής του κόμματος , ο Τάμας Γκαουντί-Νάγκι, αμφισβήτησε κατά την διάρκεια συζήτησης στη βουλή, ότι αληθεύουν όσα λέγονται για τα γεγονότα στο στρατόπεδο του Άουσβιτς-Μπιρκενάου.

2 σχόλια:

Unknown είπε...

Συριζαιος δηλωσε ο εμπορος κοκαινης και επαγγελαμτιας δολοφονος που σκοτωσε τους 5 ανθρωπους στην Αγια Ναπα της Κυπρου το περασμενο καλοκαιρι.

http://elamcy.com/latest-articles/item/3233-fanatikos-syrizaios-enas-ek-ton-dyo-feromenon-draston-tou-pentaploy-fonikoy-stin-agia-napa.html

Unknown είπε...

Συριζαιος δηλωσε ο εμπορος κοκαινης και επαγγελαμτιας δολοφονος που σκοτωσε τους 5 ανθρωπους στην Αγια Ναπα της Κυπρου το περασμενο καλοκαιρι.

http://elamcy.com/latest-articles/item/3233-fanatikos-syrizaios-enas-ek-ton-dyo-feromenon-draston-tou-pentaploy-fonikoy-stin-agia-napa.html

Η 19η Μαρτίου στην Ιστορία

Η 19η Μαρτίου είναι η 79η ημέρα του  δίσεκτου 2024 κατά το Γρηγοριανό ημερολόγιο. Απομένουν 287 μέρες μέχρι το τέλος του έτους. 1205. Έγινε ...