11/4/16

Η αγράμματη Αμερική και η δωρεάν παιδεία

Ο αναλφαβητισμός είναι ένα πολύ σοβαρό πρόβλημα στις ΗΠΑ.
44 εκατομμύρια ενήλικες δεν είναι σε θέση να διαβάσουν ένα παραμύθι στα παιδιά τους. 45 εκατομμύρια είναι λειτουργικά αναλφάβητοι. Το 50% των ενηλίκων δεν μπορούν να διαβάσουν ένα βιβλίο γραμμένο για μαθητές πρώτης Γυμνασίου επίπεδο όγδοη τάξη.
Και ακόμα , 3 από τα 4 άτομα που βρίσκονται σε προγράμματα σε πρόνοιας δεν μπορούν να διαβάσουν. 3 από τα 5 άτομα που βρίσκονται σε αμερικανικές φυλακές δεν μπορούν να διαβάσουν, ενώ περίπου το 50% των Αμερικανών δεν είναι σε θέση να διαβάσει τις ετικέτες των συνταγογραφούμενων φαρμάκων.

Το 50% των ανέργων νέων μεταξύ των ηλικιών 16 και 21, δεν μπορεί να διαβάσει και θεωρούνται λειτουργικά αγράμματοι και το 85% των ανηλίκων που συλλαμβάνονται , έχουν προβλήματα στην ανάγνωση. Το 25% των μαθητών στην Καλιφόρνια δεν είναι σε θέση να διαβάσουν.

Και όμως ο "αγώνας" κατά του αναλφαβητισμού ξεκίνησε το 1979 με τη δημιουργία του Υπουργείου Παιδείας των ΗΠΑ που σήμερα έχει ετήσιο προϋπολογισμό 73 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Το σύνολο των δαπανών για τη δημόσια εκπαίδευση , σε ομοσπονδιακό, πολιτειακό και τοπικό επίπεδο ανέρχεται σε περίπου 700 δις ετησίως.

Μετά από 37 χρόνια και τρισεκατομμύρια δολάρια «επενδύσεις» το αμερικανικό εκπαιδευτικό σύστημα παρήγαγε αγράμματους και άνεργους.
Και αυτή είναι η ουσία.

Λεφτά υπάρχουν για τους προοδευτικούς που
 θα καταστέψουν την εκπαίδευση και θα την μετατρέψουν σε ένα δωρεάν τίποτα.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

πολύ έξυπνο και προοδευτικό, δωρεάν τίποτα για όλους. ένα παξιμάδι δωρεάν για όλους, οπότε έχουμε πρόοδο και ισότητα.

Ανώνυμος είπε...

Μα αυτο ακριβως θελει η ελιτ. Αγραμματους μαλακες υπηκοους. Γραμματιμενους θα εισαγουν απο τον υπολοιπο κοσμο. Ξερετε οτι το μεγαλυτερο μερος της ερευνας το κανουν Ινδοι και Κινεζοι σε Αμερικανικα πανεπιστημια?

Ημέρες Προδοσίας . Πριν 83 χρόνια. 27 Απριλίου 1941.Κυριακή του Θωμά. Την 182η ημέρα που η Ελλάδα βρισκόταν σε πόλεμο και την 22η ημέρα της Γερμανικής Επίθεσης. Οι Γερμανοί παρέλασαν στην Αθήνα. Το απόγευμα μπήκαν και στο Ναύπλιο

  Στο τελευταίο ΦΕΚ που κυκλοφόρησε στην Αθήνα, δημοσιεύτηκε το Βασιλικό Διάταγμα ς με το οποίο ετέθη «εις αποστρατείαν τη αιτήσει του» ο αν...