Ο αναλφαβητισμός είναι ένα πολύ σοβαρό πρόβλημα στις ΗΠΑ.
44 εκατομμύρια ενήλικες δεν είναι σε θέση να διαβάσουν ένα παραμύθι στα παιδιά τους. 45 εκατομμύρια είναι λειτουργικά αναλφάβητοι. Το 50% των ενηλίκων δεν μπορούν να διαβάσουν ένα βιβλίο γραμμένο για μαθητές πρώτης Γυμνασίου επίπεδο όγδοη τάξη.
Και ακόμα , 3 από τα 4 άτομα που βρίσκονται σε προγράμματα σε πρόνοιας δεν μπορούν να διαβάσουν. 3 από τα 5 άτομα που βρίσκονται σε αμερικανικές φυλακές δεν μπορούν να διαβάσουν, ενώ περίπου το 50% των Αμερικανών δεν είναι σε θέση να διαβάσει τις ετικέτες των συνταγογραφούμενων φαρμάκων.
Το 50% των ανέργων νέων μεταξύ των ηλικιών 16 και 21, δεν μπορεί να διαβάσει και θεωρούνται λειτουργικά αγράμματοι και το 85% των ανηλίκων που συλλαμβάνονται , έχουν προβλήματα στην ανάγνωση.
Το 25% των μαθητών στην Καλιφόρνια δεν είναι σε θέση να διαβάσουν.
Και όμως ο "αγώνας" κατά του αναλφαβητισμού ξεκίνησε το 1979 με τη δημιουργία
του Υπουργείου Παιδείας των ΗΠΑ που σήμερα έχει ετήσιο προϋπολογισμό 73 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Το σύνολο των δαπανών για τη δημόσια εκπαίδευση , σε ομοσπονδιακό, πολιτειακό και τοπικό επίπεδο ανέρχεται σε περίπου 700 δις ετησίως.
Μετά από 37 χρόνια και τρισεκατομμύρια δολάρια «επενδύσεις» το αμερικανικό εκπαιδευτικό σύστημα παρήγαγε αγράμματους και άνεργους.
Και αυτή είναι η ουσία.
Λεφτά υπάρχουν για τους προοδευτικούς που
θα καταστέψουν την εκπαίδευση και θα την μετατρέψουν σε ένα δωρεάν τίποτα.
Γράφει ο Σπύρος Χατζάρας . Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΧΟΡΗΓΟ. Ανένδοτος για να φύγουν οι Ψεύτες,οι κλέφτες,και οιΠροδότες.«Ου δη πάτριον εστί ηγείσθαι τους επήλυδας των αυτοχθόνων….»...
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
-
Η ΑΙΝΟΣ επειδή ειναι μικρή και έχει μικρότερο κόστος πουλάει πολύ πιό φθηνα από τον Ανταγωνιστή της Μπαρμπαστάθη που εχειαγοραστεί από πολ...
2 σχόλια:
πολύ έξυπνο και προοδευτικό, δωρεάν τίποτα για όλους. ένα παξιμάδι δωρεάν για όλους, οπότε έχουμε πρόοδο και ισότητα.
Μα αυτο ακριβως θελει η ελιτ. Αγραμματους μαλακες υπηκοους. Γραμματιμενους θα εισαγουν απο τον υπολοιπο κοσμο. Ξερετε οτι το μεγαλυτερο μερος της ερευνας το κανουν Ινδοι και Κινεζοι σε Αμερικανικα πανεπιστημια?
Δημοσίευση σχολίου