23/4/16

Η προάσπιση των Ελληνικών συμφερόντων

Η Αγγλική διπλωματία, και γενικά η αγγλική εξωτερική πολιτική, διατυπώνεται με την φράση , « η Αγγλία δεν έχει εχθρούς ή φίλους, έχει μόνο συμφέροντα», ( κατά την έκφραση Αγγλου διπλωμάτη.)
  Εμείς, οι Έλληνες, τι πράττουμε; Ταυτιζόμαστε στην άποψη «ανήκουμε εις την Δύση», ( παροιμιώδης έκφραση του Κών/νου Καραμανλή), ανεξαρτήτως αν αυτό βλάπτει τα Ελληνικά εθνικά συμφέροντα.
Πρέπει η Νέα Ελληνική ΔΥΝΑΜΗ πού θα Κυβερνήσει την Ελλάδα, ( διότι αυτό νομοτελειακά έρχεται ),να προσανατολίσει τις διπλωματικές της σχέσεις με γνώμονα τα Ελληνικά συμφέροντα.
  Όπου αυτά συμπίπτουν με τα συμφέροντα άλλων χωρών, να προάγει με αμοιβαιότητα τις σχέσεις αυτές , όπως π.χ. στην παρούσα χρονική συγκύρια με την ομόδοξη Ρωσία.
Η προάσπιση των εθνικών μας συμφερόντων είναι ύψιστο καθήκον της Ελληνικής Δύναμις .

Χρίστος Α Αθανασόπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ημέρες Προδοσίας . Πριν 83 χρόνια. 27 Απριλίου 1941.Κυριακή του Θωμά. Την 182η ημέρα που η Ελλάδα βρισκόταν σε πόλεμο και την 22η ημέρα της Γερμανικής Επίθεσης. Οι Γερμανοί παρέλασαν στην Αθήνα. Το απόγευμα μπήκαν και στο Ναύπλιο

  Στο τελευταίο ΦΕΚ που κυκλοφόρησε στην Αθήνα, δημοσιεύτηκε το Βασιλικό Διάταγμα ς με το οποίο ετέθη «εις αποστρατείαν τη αιτήσει του» ο αν...