9/4/16

Τα υποκειμενικά προβλήματα

Έχουμε και λέμε. Αντιμετωπίζουμε το πρόβλημα του Κούλη, τα προβλήματα του Θιασάρχη, τα προβλήματα (με το ποτό), του Πάνου Τζονυγουώκερ, τα προβλήματα του φον Αντωνάκη, τα προβλήματα του Συνταγματολόγου, τα προβλήματα της Φώφης , τα προβλήματα του Υπάλληλου, τα προβλήματα του κυρ Σταύρου, τα προβλήματα του κυρ Γιώργου Κωλοτούμπα κλπ, κλπ, κλπ.

Όλα αυτά όμως δεν μας αφορούν. Δεν είναι και δικά μας προβλήματα. Είναι μόνο δικά τους. Και προσπαθούν να τους προσδώσουν αντικειμενική υπόσταση έτσι ώστε να τα κάνουν και δικά μας, για να μας κάνουν μέρος του δικού τους προβλήματος. Τα υποκειμενικά προβλήματα του καθενός, είναι προσωπικά και επιμέρους, και δεν είναι πολιτικά. Πολιτικά προβλήματα είναι όσα αφορούν τους πολλούς και δεν λύνονται με προσωπικές επιλογές.

ΥΓ. Ο κυρ Γιώργος ,για παράδειγμα, έλυσε το προσωπικό του πρόβλημα, αλλάζοντας ψευδώνυμο και έγινε Γιώργος Ενότης. Έτσι δεν τον αναγνωρίζει το, (φορολογικό), παρελθόν του.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Απο τη γενια των Αετων ο χοντρογαλατας περασε στη γενια των ορνεων (μαζι με το ΔΝΤ).

Ανώνυμος είπε...

Κάτι για περιστέρια και κουτσουλιές, ξέρω...

Σημερινα Νέα από τη ζώνη της Ειδικής Στρατιωτικής Επιχείρησης στην Νεα Ρωσσία (Νοβορωσσία). (Μέχρι τις 11 πμ)

  Τα ξημερώματα, στο μετωπο της Αβντέεβκα,   οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας εγκατέλειψαν τις θέσεις τους κοντά στους οικισμούς Ορλόβκα κ...