17/4/16

Συρία: Το ΜΠΑΑΘ κέρδισε τις εκλογές

Η Ανώτατη Εφορευτική Επιτροπή της Συρίας ανακοίνωσε τα αποτελέσματα των εκλογών για τη Συνέλευση του Λαού που διεξήχθησαν στις ελεύθερες περιοχές στις 13 Απριλίου. Στις εκλογές είχαν δικαίωμα συμμετοχής 8.834.994 εγγεγραμμένοι , εκ των οποίων 5.085.444 ψήφισαν . Το ποσοστό συμμετοχής έφτασε το 57,56%.
O Επικεφαλής της επιτροπής, δικαστής Hisham al-Shaar, ανακοίνωσε τα ονόματα των υποψηφίων που κέρδισαν τις έδρες στη συνέλευση.
Οι υποψήφιοι οι οποίοι ήσαν στην λίστα του συνασπισμού του Μπάαθ με το Συνασπισμό Εθνικής Ενότητας εξασφάλισαν τις 200 από 250 έδρες του κοινοβουλίου.
Στη Γενεύη ο επικεφαλής της αντιπροσωπείας των σαλαφιστών της αντιπολίτευσης που υποστηρίζει η Σαουδική Αραβία, Mohammed Alloush ,δήλωσε ότι ,«το καθεστώς Άσαντ αναγκάστηκε να αποδεχθεί την πολιτική μετάβαση», ότι πολιτικός στόχος, (της Σαουδικής Αραβίας και των ΗΠΑ), είναι ο σχηματισμός εντός 4 μηνών μεταβατικής κυβέρνησης με πλήρεις εξουσίες χωρίς τον Άσαντ ή του καθεστώτος του.
Στα μέτωπα η 105 Ταξιαρχία επιτέθηκε για την κατάληψη του υψώματος Tal Sawwan στην Ανατολική Γκούτα στην περιφέρεια της Δαμασκού, ενώ άλλες μονάδες αποκατέστησαν τον πλήρη έλεγχο στην περιφέρεια της αεροπορικής βάσης al-Sin της Δαμασκού. Στο νότιο Χαλέπι ο Συριακός Στρατός αντεπιτέθηκε και ανακατέλαβε τα χωριά στην πεδιάδα Χανασέρ που είχε καταλάβει τις τελευταίες μέρες το ισλαμικό Κράτος, απέκρουσε νέα επίθεση των Ισλαμιστών στην Ντείρ ΕζΖορ, και εισέβαλε στο παλαιστινιακό στρατόπεδο της Δαμασκού Γιαρμούκ, όπου οι παλαιστινιακές πολιτοφυλακές απωθήθηκαν από τους ισλαμιστές.

Δεν υπάρχουν σχόλια: