26/4/16

ΤΙ ΚΡΥΒΕΙ ΤΟ ΛΟΥΚΕΤΟ ΣΤΟΝ ΕΔΟΕΑΠ

Δεν μας φτάνει ο Τσίπρας
είναι κι οι εφιάλτες του κλάδου


Πριν βάλει λουκέτο στον ΕΔΟΕΑΠ ο Τσίπρας, σπεύδει να του παραδώσει τα κλειδιά η τρόικα του ΔΣ.
   Ήδη το νομοσχέδιο έχει κατατεθεί στη Βουλή και το άρθρο που καταργεί το αγγελιόσημο είναι το μόνο που εφαρμόζεται αμέσως μετά την ψήφιση του. Όλα τα άλλα άρθρα ισχύουν μετά την 1-1-2017.
    Σοκ όμως προκαλεί η πρόταση του ταμία του ΔΣ Τάσου Παπαϊωάννου, με την οποία συμφωνεί το δίδυμο Τάτση - Καρούτζου που είναι να κηρύξουν σε πτώχευση τον οργανισμό και να γίνει στάση πληρωμών.

Παρά την αντίδραση των υπολοίπων 6 μελών που καταψήφισαν την πρόταση, 
 το θέμα παραμένει ανοιχτό. Αυτό φάνηκε στην έκτακτη σύσκεψη της Παρασκευής στα γραφεία του οργανισμού, με την συμμετοχή εκπροσώπων από τις δημοσιογραφικές ενώσεις καθώς και βουλευτών δημοσιογράφων.
   Αλγεινή εντύπωση προκάλεσε η στάση του αντιπροέδρου της Βουλής και άλλοτε δημοσιογράφου Γ. Βαρεμένου. 
 Αρνήθηκε να τοποθετηθεί για το θέμα «Δεν θα δώσω λογαριασμό είπε, τι θα ψηφίσω».
Tο πέρασμα του Γ. Βαρεμένου από τη σύσκεψη ήταν σύντομο. Όλη του η πρεμούρα από το πρωί ήταν για τα εμφυτεύματα.
Μήπως δεν προλάβει να τα βάλει και κλείσει ο ΕΔΟΕΑΠ.
Άλλοι συνάδελφοι με κλεισμένα ραντεβού υπέστησαν όμως το μαρτύριο της σταγόνας, αφού ουδείς φρόντισε να τους ενημερώσει ότι δεν είχε διατεθεί προσωπικό ασφαλείας.
 Οι γιατροί ήταν στις θέσεις τους, αλλά ο αρμόδιος από την διοίκηση του οργανισμού για το προσωπικό είχε στήσει μια χαρά καψόνι , ώστε να μην υπάρχει έστω μια νοσηλεύτρια ή ένας διοικητικός για να βάζει την υποχρεωτική σφραγίδα σε παραπεμπτικά και συνταγές για φάρμακα.
   Τι τους νοιάζει αν ο άλλος δεν έχει λεφτά για να πάει στο φαρμακείο ή αν πρέπει να βρει να πληρώσει και ιδιώτη γιατρό για να του τα γράψει.
Εργαζόμενοι του οργανισμού και ασφαλισμένοι που κατάφεραν να μπουν στο προαύλιο, έψαχναν απεγνωσμένα για μια λέξη ελπίδας από όποιον εύρισκαν μπροστά τους.
Η πόρτα του ΕΔΟΕΑΠ ήταν κλειδωμένη από χθες, μια και κάποιοι φαίνεται ότι ήθελαν να κλείσουν τον οργανισμό από τώρα ή να φτιάξουν κλίμα στα μέτρα τους, με σκοπό στην αναμπουμπούλα να κουκουλώσουν τα σκάνδαλα τους στην ΕΣΗΕΑ και στον ΕΔΟΕΑΠ.
   Και νά 'σου η πρώην της ΕΣΗΕΑ με Lexus και ντουντούκα, να ζητάει άφεση αμαρτιών, παρόλο ότι με τον Καρούτζο, την Ελένη και τα ρέστα μας έχουν σκάψει το λάκκο από καιρό. 
  Το δίδυμο της συμφοράς Κατρούγκαλου-Πετρόπουλου καταργεί οριστικά το αγγελιόσημο και δίνει τα έσοδα αυτά πεσκέσι στους καναλάρχες και την νεοδιαπλοκή που μαγειρεύει ο Τσίπρας με εξαπτέρυγα Παπά και Σπρίντζη. Συνοδοιπόροι τους όμως από τις μέρες του Τρίμη στην ΕΣΗΕΑ, οι τρείς του προεδρείου του ΕΔΟΕΑΠ μαζί με την Αντωνιάδου.
Άλλωστε τους ίδιους πελάτες έχουν και θέλουν να τους βολέψουν, με την διαγραφή οφειλών (από εκδότες, διαφημιστικές, ισολογισμούς ΔΕΚΟ) και σκανδάλων που θα φέρει το δικό τους λουκέτο. Καίγονται ποιος θα προλάβει πρώτος να δώσει το πακέτο στο καναλάρχες.
Ο τζίρος του αγγελιόσημου, με μειωμένη την διαφημιστική δαπάνη υπερβαίνει τα 100 εκατομμύρια ευρώ το χρόνο.
Και το deal της κυβέρνησης είναι να τα δώσει προίκα στους 4-που μπορεί να γίνουν και 5- υποψήφιους για τις άδειες η σαν αντιστάθμισμα σε κάποιους που θα μείνουν έξω από την μοιρασιά.   
Μαζί με τον Τσίπρα υπάρχουν και εφιάλτες του κλάδου πίσω από το λουκέτο…

Κίνηση Επαγγελματιών Δημοσιογράφων

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Tο πέρασμα του Γ. Βαρεμένου από τη σύσκεψη ήταν σύντομο. Όλη του η πρεμούρα από το πρωί ήταν για τα εμφυτεύματα.



EMΦYTEYMATA ;


1. ΟΔΟΝΤΙΚΑ

τι εγινε ρε γιωργο,δεν σου φτανει η μασελιτσα,γρατσα γρουτσα;

για γκομενος θα πας και θες εμφυτευματα εσχατογερος ανθρωπος με το ενα ποδι στην υψικαμινο του καμινη;



2.MAΛΛΙΩΝ

καραφλιασες γιωργαρα μ;

εκτος απο βαψομαλλιας εγινες και βαψοκαραφλας;



3.ΣΙΛΙΚΟΝΗΣ


Γιωργαινα μωρο μου ,αυτη εισαι.


Ποτε δεν ειναι αργα μυγοσκοτωστρα μου.


απο την συγγρου στο τριτο νεκροταφειο δυο σιλικονατα βυζια δρομος.