29/4/16

Η κατάληψη της Ελλάδας το 1941

Στις 29 Απριλίου 1941, στις 5.30 π.μ., η γερμανική διοίκηση διέταξε την διακοπή των επιχειρήσεων στον Ελληνικό χώρο.
Η Ελλάδα μπήκε στον πόλεμο την 424η μέρα του, (28 Οκτωβρίου 1940) και καταλήφθηκε την 607η. Μετά από 183 ημέρες.
Οι αιχμάλωτοι του εκστρατευτικού σώματος ήταν 6508 Βρετανοί, 2030 Αυστραλοί, 1614 Νέο Ζηλανδοί, και 3806 Κύπριοι και Παλαιστίνιοι.
Οι απώλειες των συμμάχων ήσαν μεγάλες 903 νεκροί 1350 τραυματίες και 13.000 αγνοούμενοι .
Από υλικό χάθηκαν. 104 άρματα μάχης, 192 πυροβόλα, 164 αντιαρματικά πυροβόλα , 40 αντιαεροπορικά , 1812 πολυβόλα, 8.000 φορτηγά και 209 αεροσκάφη.
Οι Γερμανοί είχαν 1318 νεκρούς και 3360 τραυματίες. Η κατάληψη της Γιουγκοσλαβίας στοίχισε στους Γερμανούς μόνο 166 νεκρούς και 392 τραυματίες. Οι ελληνικές απώλειες σε όλο το μέτωπο του ΤΣΑΜ ανήλθαν περίπου σε 1000 νεκροὺς καὶ τραυματίες.

Οι απώλειες των Ελληνικού Στρατού κατά την απόκρουση της Ιταλικής εισβολής μέχρι και την κατάληψη της Κορυτσάς ήταν περίπου 700 νεκροί. (Αξιωματικοί και οπλίτες). Αν προσθέσουμε σε αυτούς τους 145 ήρωες που έπεσαν μαχόμενοι για να αποκρούσουν την εαρινή στα Υψώματα 731 και 717 και τους 350 περίπου νεκρούς της μάχης των Οχυρών καταλήγουμε στο συμπέρασμα ότι από τους 14.638 νεκρούς Έλληνες του πολέμου οι 13.400 σκοτώθηκαν εντός της Αλβανίας σε «επιθετικές» επιχειρήσεις που "σχεδίαζαν" οι ανίκανοι Παπαγικοί καραβανάδες.
Χώρια τους ανάπηρους από τα κρυοπαγήματα.
Και εάν οι «σύμμαχοι» μας είχαν δώσει τον Νοέμβριο, τα φορτηγά και τα κανόνια που άφησαν πίσω τους τον Απρίλιο, θα τους είχαμε ρίξει τους Ιταλούς στη Θάλασσα.

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Σπύρο ήξερες εσύ γιατί δεν έρχεται ποτέ στην Ελλάδα η Ελισάβετ; Με έτρωγε αυτό το μαράζι και κάθησα και διάβασα το CNN Greece του Γιαννακόπουλου και διαφωτίστηκα:

http://www.cnn.gr/news/kosmos/story/29822/giati-den-exei-episkeftei-pote-tin-ellada-i-vasilissa-elisavet


Ανώνυμος είπε...

η Ελιζαμπεθ ειναι Γερμανιδα προντεσταντισα ερπετοειδες ον...

Ανώνυμος είπε...

Μα οι Ρότσιλντ είχαν προσχεδιάσοι την κατάλυψη της Ελλάδας και όποιος τους χάλαγε τα σχέδια τον δολοφόνησαν.
Το εκστρατευτικό σώμα που έστειλαν οι αγγλοι ήταν μόνο και μόνο για να προκαλέσει την Γερμνική εισβολή όταν οι Ιταλοί απέτυχαν.
Δες το ημερολόγιο Μεταξά πως τον πίεζαν καθημερινά και μέχρι την δολοφονία του να δώσει την αδεια να εγκατασταθουν οι Αγγλοι και τα βομβαρδιστικά τους στη βορεια Ελλάδα και να απειλούν να βομβαρδίσουν την μόνη πηγή πετρελαίου του άξονα που ήταν τότε η Ρουμανία.
Την αδεια αυτυ την εδωσε ο Κορυζής την ίδια ημέρα που ανέλαβε.Φυσικά οι αγγλόπουστες τον αυτοκτόνησαν και αυτον στο τελος για να μην υπαρχουν μαρτυρες του εργου τους.
Επίσης οι αγγλοι ξέχασαν να αχρηστευσουν πριν φύγουν τα αποθέματα καυσιμων στο Κερατσινη με αποτελεσμα να τα βρουν ετοιμα οι Γερμανοί και να κάνουν την αεραπόβαση στη Κρήτη

Ανώνυμος είπε...

Μην σε νοιάζει θα μας φέρει τα παιδιά του Κοκού ο καραγκιοζοφέρης και θα μας έρθει η αυτού μεγαλειώτης όταν κλείσει τα εκατό.
Κάλιο αργά παρά ποτέ που λένε...
Μήπως πρέπει να ζητήσουμε και την προίκα της Σοφίας πισω απο τους Ισπανούς τώρα που στη ουσία των χωρισε μετά τοσα κερατα που της έριξε.

Νέα από τη ζώνη της Ειδικής Στρατιωτικής Επιχείρησης στην Νεα Ρωσσία (Νοβορωσσία)

  Τα ξημερώματα, στο μετωπο της Αβντέεβκα,   οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας εγκατέλειψαν τις θέσεις τους κοντά στους οικισμούς Ορλόβκα κ...