3/12/16

Τα ιστορικά γεγονότα στις 3 Δεκεμβρίου/20 Νοεμβρίου

1315 . Σεισμός στην Λ' Άκουιλα της Ιταλίας
1800. Ο Γάλλος στρατηγός Ζαν Βικτόρ Μορό στη μάχη του Χόχενλιντεν, κοντά στο Μόναχο συνέτριψε τους Αυστριακούς που διοικούσε ο αρχιδούκας Ιωάννης της Αυστρίας, και στη συνέχεια βάδισε προς την Βιέννη αναγκάζοντας τους Αυστριακούς να ζητήσουν νέα συνθήκη ειρήνης.

1808. Η Μαδρίτη παραδόθηκε στον Ναπολέοντα

1887. Ο Μαρί-Φρανσουά-Σαντί Καρνό εξελέγη πρόεδρος της Τρίτης Γαλλικής Δημοκρατίας. Δολοφονήθηκε στις 24 Ιούνη 1894 στην Λυών από τον αναρχικό Σάντε Ιερόνιμο Καζέριο.

1901. Ο Αμερικανός πρόεδρος Θεόδωρος Ρούζβελτ ζήτησε από το Κογκρέσο των Ηνωμένων Πολιτειών να περιορίσει τη δύναμη των Τραστ.

1906. Υπογράφηκε η πρώτη συλλογική σύμβαση εργασίας μεταξύ της Ομοσπονδίας FIOM και του εργοστάσιου αυτοκινήτων Itala στο Τορίνο.

1912. Α 'Βαλκανικός Πολέμος. Υπογράφηκε στην Τσαλτάτζα, (65 χιλιόμετρα από την Κωνσταντινούπολη) η ανακωχή μεταξύ της Τουρκίας, της Βουλγαρίας, της Σερβίας και του Μαυροβουνίου.

1914. Στη Μεσοποταμία άρχισε η μάχη της Κούρνα μεταξύ των Βρετανών και του Οθωμανικού στρατού. (Διήρκεσε μέχρι τις 9 του Δεκεμβρίου του 1914). τους πρωτοπόρους της σύγχρονης αεροπορίας

1929. Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Χέρμπερτ Χούβερ σε ομιλία του προς το Κογκρέσο των ΗΠΑ είπε ότι τα χειρότερα του χρηματιστηριακού Κραχ είχαν περάσει και ότι το «έθνος και ο αμερικανικός λαός είχαν ανακτήσει την εμπιστοσύνη τους στην οικονομία».

1930. Στο Παρίσι, ο Σύνδεσμος των Πατριωτών (Ligue des Patriotes) επιτέθηκε στον κινητογράφο το Studio 28, και διέκοψε την προβολή της ταινίας των Λουίς Μπουνιουέλ και Σαλβαδόρ Νταλί «Η Χρυσή Εποχή» , (L'Âge d'Or).

1940. Η Μεραρχία Ιππικού που προσωρινά είχε διατεθεί στο δεύτερο Σώμα Στρατού αυτή, αφού ενισχύθηκε με το μεγαλύτερο μέρος του Βαρέος Πυροβολικού του Σώματος, και με το Απόσπασμα του Αντισυνταγματάρχη Πεζικού Μαρδοχαίου Φριζή, (ΙΙ/5, ΙΙ/36 Τάγματα και μία πυροβολαρχία) παρά τη συνεχή και άφθονη χιονόπτωση κινήθηκε προς την Πρεμετή. Στις 1 και 2 Δεκεμ­βρίου, κατέλαβε με το 3ο Σύνταγμα Ιππικού την Μπαλιμπάρδα και με το Απόσπασμα Δημοκωστούλα το χωριό Λούσγια, θέτοντας υπό τα πυρά της την Πρεμετή και τη γέφυρά της, την οποία οι Ιταλοί ανατίναξαν τις πρωινές ώρες της 3ης Δεκεμβρίου. Στις 3 Δεκεμβρίου, το Απόσπασμα του Αντισυνταγματάρχη Δημοκωστούλα κατέλαβε γύρω στις 10.00 την Πρεμετή, ενώ το 3ο Σύνταγμα Ιππικού κατέλαβε το χωριό Κουτάλι και στη συνέχεια το χωριό Μποντάρι, το ύψωμα 900 και το χωριό Γκοστίβιστι . Συνελήφθησαν περίπου 250 αιχμάλωτοι οι οποίοι ανήκαν σε μονάδες της Μεραρχίας Μοδένα.

1944. Το ΚΚΕ κάλεσε παναθηναϊκό συλλαλητήριο στο Σύνταγμα άρχισε την Δεκεμβριανή Στάση. 
-Το Βέλγιο τέθηκε υπό γερμανική στρατιωτική διοίκηση.

1952. Έληξε η δίκη της Πράγας για την «σιωνιστική ιμπεριαλιστική» με κατηγορούμενους τον γενικό γραμματέα του Κομμουνιστικού Κόμματος Ρούντολφ Σλάνσκι, και άλλων 11 Εβραίων. Καταδικαστήκαν και απαγχονίστηκαν δέκα από τους δεκατέσσερες κατηγορουμένους. 

1953. Το Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών υιοθετησε τα Ψήφισματα 102 και 103 για το Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης.

1962.Κατασχέθηκε η εφημερίδα Αθηναϊκή επειδή δημοσίευσε άρθρο του βουλευτή της Ένωσης Κέντρου Ηλία Μπρεδήμα, υβριστικού προς το πρόσωπο της βασίλισσας. 

1964 . Η αριστερής πτέρυγα της Ένωσης Κέντρου μαύρισε τον υποψήφιο του Παπανδρέου για τη θέση του αντιπροέδρου της Βουλής, Νικόλαο Αλαβάνου, και υπερψήφισε σε συνεργασία με την Ε.Δ.Α., τον Αντώνη Πετραλιά.

1966. Ενταση στις σχέσεις Αθηνών-Λευκωσίας εξαιτίας της αποκάλυψης της μυστικής συμφωνίας του Μακαρίου με την Τσεχοσλοβακία για προμήθεια αρμάτων μάχης και βαρέως οπλισμού του πεζικού.

1967 . Ομάδα γιατρών με επικεφαλής τον Κρίστιαν Μπάρναρντ πραγματοποίησε στο νοσοκομείο Χρόοτε Σχέερ του Κέιπ Τάουν, την πρώτη μεταμόσχευση καρδιάς σε άνθρωπο. Λήπτης ήταν ο 53χρονος Λούις Βασκάνσκι, που επέζησε για 18 ημέρες.

1971. Έναρξη του τρίτου πολέμου μεταξύ Ινδίας και Πακιστάν.

1973. Στη Γαλλία αποκαλύφθηκε το σκάνδαλο της τοποθέτησης μικροφώνων από «υδραυλικούς» των μυστικών υπηρεσιών στα γραφεία της σατιρικής εβδομαδιαίας «Le Canard enchaîné».

1975 . Την επομένη της εισόδου των Πάθετ Λάο στην πρωτεύουσα του Λάος Βιετνιάνε κομμουνιστές πήραν την εξουσία και κήρυξαν το τέλος του αρχαίου βασίλειου Λαν Χανγκ και ανακήρυξαν Λαϊκή Δημοκρατία.

1984. Διαρροή Διοξίνης από το εργοστάσιο φυτοφαρμάκων της Union Carbide κοντά στο Μποπάλ της Ινδίας .Περίπου 4.500 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, 500 τυφλώθηκαν, ενώ 50.000 υπέστησαν δηλητηριάσεις.

1989. Ενώ στη Μάλτα, έγινε η συνάντηση του Πρόεδρου των ΗΠΑ Τζ.Μπούς με τον ηγέτη της Σοβιετικής Ένωσης Μιχαήλ Γκορμπατσόφ, στο Βερολίνο στην Ανατολική Γερμανία , παραιτήθηκε ο ηγέτης του Ενωμένο Σοσιαλιστικού Κόμματος Γερμανίας Έγκον Κρέντζ και όλα τα μέλη του Πολιτικού Γραφείου του κόμματος και της Κεντρικής Επιτροπής.

1992. Το ελληνόκτητο πετρελαιοφόρο «Aegean Sea» που μετέφερε 80.000 τόνους αργού πετρελαίου, προσάραξε στις ακτές της Λα Κορούνια , και το μεγαλύτερο μέρος του φορτίου του μόλυνε τη θάλασσα.

1999 . Στο Δεύτερο Πόλεμο της Τσετσενίας τα ρωσικά στρατεύματα κατέλαβαν την τρίτη μεγαλύτερη πόλη της Τσετσενίας Αργκούν.

2004. Μετά από περίπου δυο εβδομάδων συνεχείς διαδηλώσεις της αντιπολίτευσης, το Ανώτατο Δικαστήριο της Ουκρανίας ακυρώνει τον δεύτερο γύρο των εκλογών που έγιναν στις 21 Νοεμβρίου για την ανάδειξη νέου προέδρου της χώρας και ορίζει την επανάληψή τους για τις 26 του μήνα.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

O ΡΑΤΣΙΣΜΟΣ ΚΑΙ Ο ΑΝΤΙΣΗΜΙΤΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΘΕΜΕΛΙΩΔΗ ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ


ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΣΟΥ

ΤΑ ΔΥΤΙΚΑ ΚΡΑΤΗ ΚΑΤΑΠΙΕΖΟΥΝ ΒΑΝΑΥΣΑ ,ΓΕΝΟΚΤΟΝΟΥΝ ΜΕ ΣΟΦΤ ΠΑΟΥΕΡ ΤΗ ΛΕΥΚΗ ΦΥΛΗ ,ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΑΙ ΤΟ ΑΡΣΕΝΙΚΟ ΦΥΛΟ


ΟΙ ΔΥΤΙΚΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟΝΙΑ ΚΑΙ ΔΑΙΜΟΝΙΣΜΕΝΟΙ





01/12/2016



Κατά τη συνάντηση με τον υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης κυρ Νίκο Χασαπομούρη Παππά, οι εκπρόσωποι του ΚΙΣ-Ε (my ass)

έθιξαν το καίριο θέμα των αντισημιτικών αναφορών στον Τύπο και το Διαδίxτυο.

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στη διάδοση αντιεβραϊκού μίσους μέσω ιστολογίων και εφημερίδων που με ποταπά ρατσιστικά κίνητρα διαδίδουν ακόμη και ψευδολογίες, όπως ότι οι «Εβραίοι δεν πληρώνουν φόρους» κ.ά. συναφή.

Ο κυρ Ξινομούρης Παππάς εξέφρασε την πάγια και σταθερή θέση της Κυβέρνησης για καταδίκη του αντισημιτισμού και κάθε μορφής ρατσισμού.

Στις συναντήσεις συμμετείχαν ο πρόεδρος του ΚΙΣΕ κ. Δαυίδ Σαλτιέλ και οι: Α’ αντιπρόεδρος κ. Βενιαμίν Αλμπάλας, Β΄ αντιπρόεδρος κ. Βίκτωρ Ι. Ελιέζερ και ο Γεν. Ταμίας κ. Δανιήλ Μπεναρδούτ

Ανώνυμος είπε...

TO KIΣ-Ε ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΝΠΔΔ ΚΑΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΑ ΠΡΟΝΟΜΙΑ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΜΟΡΦΗΣ

ΤΟ ΚΙΣ ΕΙΝΑΙ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΕΘΝΟΦΥΛΕΤΙΚΟ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΟ ΛΟΜΠΙ -ΟΜΑΔΑ ΠΙΕΣΗΣ ΣΤΟ ΚΡΑΤΟΣ


ΟΠΩΣ ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΝΑ ΛΟΜΠΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ Η ΟΛΚΕ ΤΩΝ ΠΟΥΣΤΗΔΩΝ ΚΛΠ ΠΟΥ ΕΡΓΑΖΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΤΟΥ ΑΡΣΕΝΙΚΟΥ ΦΥΛΟΥ ΜΕ ΜΑΛΑΚΗ ΙΣΧΥ ΣΤΟ ΚΡΑΤΟΣ


ΠΩΣ ΚΑΤΑΔΕΧΟΝΤΑΙ ΟΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΑΡΟΙ ΠΟΥ ΤΑΧΑΤΕΣ ΔΕΝ ΣΗΚΩΝΟΥΝ ΚΟΥΒΕΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΤΟΥΣ, ΝΑ ΔΙΑΤΗΡΟΥΝ ΣΕ ΙΣΧΥ ΕΝΑ ΧΟΥΝΤΙΚΟ ΝΟΜΟ ΠΟΥ ΕΚΑΝΕ ΤΟ ΛΟΜΠΙ ΚΙΣ-Ε ΝΠΔΔ?




ΟΠΟΙΟ ΑΡΙΣΤΕΡΑΡΙΟ ΚΑΙ ΦΙΛΕΛΕΣ ΑΥΓΟΥΛΟΜΑΤΗΣ ΘΕΛΕΙ ΔΙΑΧΩΡΙΣΜΟ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΚΡΑΤΟΥΣ,

ΟΦΕΙΛΕΙ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ΝΑ ΖΗΤΗΣΕΙ ΔΙΑΧΩΡΙΣΜΟ ΚΙΣ ΚΑΙ ΚΡΑΤΟΥΣ

ΔΙΑΧΩΡΙΣΜΟ ΑΝΡΘΩΠΙΣΤΙΚΩΝ ΣΥΜΟΡΙΩΝ-ΜΚΟ ΚΑΙ ΚΡΑΤΟΥΣ

ΔΙΑΧΩΡΙΣΜΟ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ

ΔΙΑΧΩΡΙΣΜΟ ΚΟΜΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΚΡΑΤΟΥΣ



ΤΑ ΛΟΜΠΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΝΠΔΔ