7/12/16

Η 7η Δεκεμβρίου στην Ιστορία

1941. Το αυτοκρατορικό ιαπωνικό ναυτικό επιτέθηκε κατά των αμερικανών στη βάση του Περλ Χάρμπορ της Χαβάης.
1965. Με κοινή τους δήλωση ο Πάπας Παύλος VI και ο Οικουμενικός Πατριάρχης Αθηναγόρας ήραν τους αφορισμούς του 1054 που ακλούθησαν το Σχίσμα.
1974. Ο Πρόεδρος της Κύπρου Αρχιεπίσκοπος Μακάριος, επέστρεψε στην Μεγαλόνησο.

Το πλήρες χρονολόγιο των γεγονότων της 7ηςΔεκεμβρίου/26 Νοεμβρίου θα το βρείτε εδώ......
http://ta-mavra-nea.blogspot.gr/2016/12/7-26.html

25 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

http://redskywarning.blogspot.gr/2016/05/kai-murros.html

Μια πολύ ενδιαφέρουσα ομιλία του εθνικιστή Φινλανδού διανοητή και συγγραφέα, καθηγητή Kai Murros που έγινε στην Οξφόρδη της Αγγλίας το 2014. Προηγείται το βίντεο με την ομιλία του .


Oxford Speech 2014


Ένα φάντασμα πλανιέται πάνω από την Ευρώπη - το φάντασμα του εθνικισμού!


Και όλες οι δυνάμεις του παλιού κόσμου, η Ευρωπαϊκή Ένωση, οι Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, τα Ηνωμένα Έθνη, οι φιλελεύθεροι, οι αντιδραστικοί δεξιοί συντηρητικοί και οι αριστεροί, έχουν συνάψει μια ανίερη συμμαχία για να εξορκίσουν αυτό το φάντασμα


Τώρα, όμως, συνεχώς λαμβάνουμε προειδοποιήσεις για την «άνοδο της ακροδεξιάς», και όχι της άκρας αριστεράς. Και λέγεται ότι η άνοδος της ακροδεξιάς είναι σχεδόν αναπόφευκτη. Αλλά τι γίνεται τότε με την ριζοσπαστική αριστερά και όλους τους διανοούμενους της, τι στο καλό τους συνέβη

Ο αριστερισμός έχει καταντήσει να είναι ο βίαιος και τραμπούκικος βραχίονας του φιλελε συστήματος, η επιλογή ενός life style, μια πολιτική εμπορική μάρκα, μία πνευματική μόδα και ένας ακαδημαϊκός αυνανισμός. Οι ριζοσπαστικοί αριστεροί εξακολουθούν να είναι τα αγαπημένα pet των μέσων ενημέρωσης και ως εκ τούτου είναι με ασφάλεια ενσωματωμένα στο σύστημα. Η ιδέα ότι ο κάποτε αριστερός, που έχει εκπαιδευτεί να είναι τέλειος υπηρέτης του συστήματος εργαζόμενος στα μέσα ενημέρωσης, στην ακαδημαϊκή κοινότητα, στο δημόσιο ή σε κάποια μη κυβερνητική οργάνωση - επαρκώς επιδοτείται από το σύστημα, χωρίς αμφιβολία.

Καθώς δεν είναι σε θέση να σταματήσει ή να έχει οποιαδήποτε επίδραση στον θρίαμβο του παγκόσμιου καπιταλισμού, η ριζοσπαστική αριστερά έχει ένα μόνο πράγμα που πρέπει να κάνει – και αυτό είναι να προωθήσει το αυτο-μίσος στους ευρωπαϊκούς λαούς.

Με το να προωθεί την μαζική λαθρομετανάστευση προς την Ευρώπη και τη Βόρεια Αμερική η ριζοσπαστική αριστερά εργάζεται επίσης ακούραστα για να ικανοποιηθούν οι ανάγκες της καπιταλιστικής τάξης. Επειδή ένα πράγμα στο οποίο, τόσο οι αριστεροί όσο και οι καπιταλιστές μπορούν να συμφωνήσουν - είναι ότι θέλουν να εξαφανίσουν τον ευρωπαϊκό πολιτισμό και να εξολοθρεύσουν τους λαούς της Ευρώπης.


Μια αποκαλυπτική λεπτομέρεια είναι ότι όταν πρόκειται για το θέμα της Φυλής οι αριστεροί απορρίπτουν εντελώς ότι αυτή μπορεί να έχει οποιαδήποτε επίδραση στην ανθρώπινη ευφυΐα, την συμπεριφορά ή την κοινωνική επιτυχία. Αυτό είναι λίγο περίεργο, διότι αν πραγματικά από όπου και να δείτε το θέμα της φυλής, αυτή ανήκει στη σφαίρα της ύλης και του υλισμού. Η φυλή, αν μη τι άλλο, είναι αντικείμενο φυσικό και ιατρικό που μπορεί επιστημονικά να μελετηθεί, να μετρηθεί και να ελεγχθεί.




Είναι κάπως περίεργο, ότι όταν πρόκειται για την φυλή, οι πιο ένθερμοι - αυτοαποκαλούμενοι υλιστές ξαφνικά γίνονται ιδεαλιστές.

Ανώνυμος είπε...

Το εθνικιστικό κίνημα θα αυξηθεί και τελικά θα κάνει το ποιοτικό άλμα προς τα εμπρός.

η εθνικιστική πολιτιστική κριτική φαίνεται να είναι ο πιο πνευματικός και ριζοσπαστικός τρόπος να αμφισβητήσεις το σύστημα.




Καθώς τα εθνικιστικά επιχειρήματα αναπτύσσονται και αρχίζουν να κυριαρχούν στη δημόσια συζήτηση, η όλο και πιο απογοητευμένη και απομονωμένη αριστερά οδηγείται στην κατρακύλα.


όσο πιο αποδεκτό και μοντέρνο γίνεται να εκφράζει κάποιος την ανησυχία του για την επιβίωση του ευρωπαϊκού πολιτισμού, των παραδόσεων, της ταυτότητας, και των ίδιων των λαών της Ευρώπης κλπ. τόσο περισσότερο η αριστερά θα πρέπει να του επιτεθεί.


οδηγείται ή δελεάζεται στο να εγκαταλείψει την ρητορική της κατά του ρατσισμού, διακοσμημένη με ανθρωπιστικές κοινοτοπίες, και ανοιχτά να δηλώσει ότι θέλει απλώς να καταστρέψει τους λαούς της Ευρώπης.


Αν το πρώτο σας ένστικτο είναι να αγαπάτε την Αγγλία, αν ενδιαφέρεστε ιδιαίτερα για την ιστορία και τις παραδόσεις της Αγγλίας, αν είστε περήφανος για τα επιτεύγματά της, εάν έχετε έντονα συναισθήματα για το αγγλικό λαό και θέλετε να ζήσετε ανάμεσά του και να τον προστατεύσετε, τότε προφανώς έχετε γίνει ένας εθνικιστικής. Εάν δεν δίνετε δεκάρα για αυτά τα πράγματα, ε, τότε το πιο πιθανό είναι να έχετε γίνει ένας φιλελε (λίμπεραλ).




Εάν, ωστόσο, μισείτε την Αγγλία και ό, τι αυτή αντιπροσωπεύει, αν το πρώτο ένστικτό σας είναι να βλάψετε τον αγγλικό λαό, αν θέλετε να μολύνετε τις αγγλικές παραδόσεις, να καταργήσετε την αγγλική κουλτούρα, αν νομίζετε ότι ένα έθνος που πραγματικά θα πρέπει να πεθάνει και οι φορολογούμενοι που κατά βάση είναι οι «ταξικοί εχθροί» σας, θα πρέπει να εξακολουθούν να σας παρέχουν τον παρασιτικό τρόπο ζωής σας,


ε, τότε, η θέση σας είναι σίγουρα στις τάξεις της αριστεράς - μπορείτε να συνεχίζετε να φαντασιώνεστε το βιασμό και τη δολοφονία της Αγγλίας και απλά να τα αποκαλείτε «πρόοδο». Νομίζω ότι μπορούμε με ασφάλεια να πούμε ότι ο σύγχρονος ριζοσπαστικός αριστερισμός είναι απλά μια αντανάκλαση μιας πρωτόγονης τραμπούκικης νοοτροπίας.

Ανώνυμος είπε...

Όσον αφορά τους λίμπεραλς είναι ενδιαφέρον να παρατηρήσετε ότι τώρα που η πλοκή πυκνώνει και το σύστημα αντιμετωπίζει μια επιδείνωση της κρίσης οι λίμπεραλς στρέφονται όλο και περισσότερο στον ολοκληρωτισμό. Η ελευθερία της σκέψης είναι ανεκτή μόνο εφ’ όσον οι απόψεις που εκφράζονται συμπίπτουν με τη λίμπεραλ «κομματική γραμμή». Ο ιστορικός ρεβιζιονισμός ή οποιαδήποτε μορφή κριτικής εναντίον της πολυπολιτισμικότητας ή αντίθετες απόψεις σχετικά με τη φυλή και τη ευφυΐα αντιμετωπίζονται με δρακόντειους νόμους και σκληρές τιμωρίες.




Οι λίμπεραλς, που συνήθιζαν να καυχώνται ότι είναι ένθερμοι υπερασπιστές της ελευθερίας του λόγου, τώρα μανιωδώς ψάχνουν για δικαιολογίες για να περιοριστεί η ελευθερία του λόγου. Οι λίμπεραλς είναι ακόμη πρόθυμοι να ξεκινήσουν το κυνήγι μαγισσών εναντίον ανθρώπων που κάνουν αστείες χειρονομίες και καθώς οποιοδήποτε αντικείμενο ή χειρονομία ή λέξη ή σύμβολο ή αριθμό μπορεί να θεωρηθεί ως ένα όχημα «εγκλήματος σκέψης» ή μικρο-επιθετικότητα, οι λίμπεραλς ζουν τώρα σε μια κατάσταση συνεχούς παράνοιας .

Ανώνυμος είπε...

Πώς μπορεί αυτός ο φιλελεύθερος / λίμπεραλ ολοκληρωτισμός να εξηγηθεί. - Η εξήγηση είναι πραγματικά πολύ απλή.




Τόσο ο φιλελευθερισμός / λιμπεραλισμός όσο και ο αριστερισμός έχουν τις ρίζες τους στη Γαλλική Επανάσταση. Το ευαγγέλιο της «ελευθερίας, ισότητας, αδελφοσύνης» (“liberté, egalité, fraternité”) σερβίρεται μόνο ελαφρώς διαφορετικά σε διαφορετικά ακροατήρια - αλλά η ουσία παραμένει η ίδια.




Ως εκ τούτου, δεν είναι να απορεί κανείς που τώρα καθώς το σύστημα βρίσκεται σε κρίση, οι φιλελε συμπεριφέρονται όλο και περισσότερο σαν τους ιδεολογικούς τους προκατόχους τους – τους Ιακωβίνους.




Υπάρχουν αρκετές ενδείξεις ότι φιλελε και αριστεροί είναι βασικά το ίδιο πράγμα.

Και οι δύο ιδεολογίες πιστεύουν στη λεγόμενη «πρόοδο» και το πώς εξηγούν όλη την ανθρώπινη ιστορία. Για τους αριστερούς και τους φιλελεύθερους, αυτή η πρόοδος σημαίνει ότι η ίδια κοινωνική, οικονομική, πολιτιστική και πνευματική ανάπτυξη που έλαβε χώρα στην Ευρώπη μετά τον Μεσαίωνα, όπου ο καπιταλισμός και η εκβιομηχάνιση έσπασαν το παραδοσιακό φεουδαρχικό κόσμο μπορεί να εφαρμοστεί και πρέπει να εφαρμοστεί καθολικά σε όλες τις κοινωνίες του πλανήτη.




Και οι δύο τοποθετουν την πίστη τους στην οικονομία ως κινητήρια δύναμη της προόδου. Είναι η επέκταση της σύγχρονης οικονομίας και των βιομηχανικών μεθόδων παραγωγής που θα αφαιρέσει τις αράχνες της δεισιδαιμονίας, τις ασφυκτικές παραδόσεις και τις «καταπιεστικές κοινωνικές δομές». Η σύγχρονη οικονομία πιστεύεται ότι θα ενοποιήσει τον κόσμο - που σημαίνει ότι ο κόσμος θα γίνει ομοιογενής και θα ανέβει σε ένα «νέο επίπεδο».

Ανώνυμος είπε...

αυτός ο ρηχός και επιφανειακός οικονομισμός, ο οποίος είναι ο ακρογωνιαίος λίθος τόσο του αριστερισμού, όσο και του φιλελευθερισμού. Η απλοϊκή πεποίθηση ότι κάθε ανθρώπινος πολιτισμός και κοινωνική συμπεριφορά και αλληλεπίδραση μπορεί να υποβαθμιστεί σε απλά οικονομικά δεδομένα. Διακοσμημένα με τη συναισθηματική σέκτα των «ανθρωπίνων δικαιωμάτων».




Η μόνη διαφορά είναι ότι οι φιλελεύθεροι πιστεύουν ότι ο παράγοντας της «προόδου» είναι η μεσαία τάξη, ενώ οι αριστεροί τοποθετούν την ελπίδα τους στην εργατική τάξη.




Ως εκ τούτου, και τα δύο στρατόπεδα υποστηρίζουν την παγκοσμιοποίηση: Οι φιλελεύθεροι αναμένουν ότι με τη δημιουργία μιας παγκόσμιας μεσαίας τάξης μπορούμε να ξεπεράσουμε τα φαντάσματα του παρελθόντος μας, ενώ οι αριστεροί υπολογίζουν ότι μέσα από την εκβιομηχάνιση του τρίτου κόσμου μπορεί κανείς να δημιουργήσει ένα παγκόσμιο βιομηχανικό προλεταριάτο, που είναι η απαραίτητη προϋπόθεση για μια «παγκόσμια επανάσταση».

Και οι δύο επίσης βλέπουν τη μετεγκατάσταση της δυτικής βιομηχανικής παραγωγής ως τρόπο πληρωμής του «ηθικού χρέους» που ταχα η Δύση οφείλει στον αναπτυσσόμενο κόσμο. Η προκύπτουσα ανεργία στην Ευρώπη και τις ΗΠΑ δεν ενοχλεί αυτούς τους αστούς φαντασιόπληκτους.

Ανώνυμος είπε...

τόσο ο αριστερισμός όσο και ο φιλελευθερισμός είναι κοσμικές θρησκείες, δύο διαφορετικές εκδόσεις της ίδιας, πανάρχαιας, ιδεολογίας του πεπρωμένου, του δυτικού μεσσιανισμού

Ανώνυμος είπε...

58 ζώα αντιδράσαμε στην πρόταση του δημάρχου Σερρών να θεσπιστεί νόμος που θα επιτρέπει την ευθανασία στα αδέσποτα λαθρομετανάστες, με σκοπό την προστασία (;) του πολίτη. Στην Ελλάδα του 2016 χρειάζεται ακόμα να αντιδρούμε στην άμβλωση.



Αναλυτικά η επιστολή:



«Επιτέλους βρέθηκε μετά από τόσα χρόνια προβληματισμών και αναζητήσεων η λύση για να μην έχουμε αδέσποτα λαθρομετανάστες.
Το ανακοίνωσε πριν λίγο καιρό δημόσια, ο κτηνίατρος Δήμαρχος Σερρών .


Να τα στείλει όλα στον συνονόματό του Άγιο Πέτρο δια της πολιτισμένης, μας είπε, μεθόδου της ευθανασίας όλων των λαθρομεταναστών που δεν υιοθετούνται, δηλαδή της δολοφονίας τους με έκτρωση. Θα εισηγηθεί είπε την πρότασή του στο Υπουργείο, ώστε να αλλάξει η νομοθεσία στην Ελλάδα και να προσαρμοστεί με τις πολιτισμένες χώρες.


Στην Ελλάδα του 2016 με την κάθετη έκπτωση αξιών και ιδανικών, που μας οδήγησαν οι πολιτικές των τελευταίων 40 χρόνων, οι λέξεις έχουν χάσει το πραγματικό τους νόημα και πολιτισμός ονομάζεται από το Δήμαρχο Σερρών η δολοφονία υγιών και αθώων εμβρύων απο φεμινίστριες. Ξεπερασμένοι θα μας πείτε τόσοι γίγαντες του παγκόσμιου πνεύματος που ονομάζουν πολιτισμό την προστασία και την φροντίδα των λαθρομεταναστών-ζώων. Σήμερα οι διάφοροι νάνοι της δημόσιας ζωής καταδεικνύουν την ευθανασία ως λύση στην εγκληματική ανευθυνότητα των νεοελλήνων απέναντι στα έμβρυα.

Να σκοτώνουμε τα θύματα λοιπόν και όχι τους θύτες. Να προτείνει, συμπληρώνουμε εμείς, ο κ. Αγγελίδης ο κτηνίατρος, που έδωσε μάλιστα και κάποιο όρκο για να πάρει το πτυχίο του, να αλλάξουν και οι θεμελιώδεις αρχές δικαίου και να τιμωρούνται στο εξής τα θύματα έμβρυα αντί για τους δράστες φεμινιστές…



Οι ευθανασίες, ως “λύση” του θέματος των αδέσποτων λάθρο, καθώς και οι στειρώσεις των αδέσποτων χωρίς άλλα παράλληλα μέτρα, έχουν παγκόσμια αποτύχει παταγωδώς, όπου εφαρμόστηκαν είτε το ένα είτε το άλλο. Σκότωσαν διαχρονικά εκατομμύρια ζώα αλλά αυτά είναι πάντα και συνεχώς αυξανόμενα ανάμεσα μας. Γιατί άραγε;


Η λύση είναι τόσο απλή και δοκιμασμένη με πλήρη επιτυχία στις χώρες, που δεν έχουν αδέσποτους λαθρομετανάστες.

Και λέγεται στείρωση του ιδιόκτητου λαθραίου συντροφιάς παράλληλα με τη στείρωση του αδέσποτου μεταστατη, λέγεται έλεγχος από τα αρμόδια όργανα των ιδιοκτητών για τη σήμανση και την καταγραφή των ζώων τους και των ανεξέλεγκτων γεννήσεων λέγεται κίνητρα για τη στείρωση και αντικίνητρα για τη μη απόκτηση λαθρο από εκείνους που δεν μπορούν να είναι υπεύθυνοι ιδιοκτήτες. Λέγεται παιδεία κρατική μέσα στα σχολεία, λέγεται συνεχής ενημέρωση, λέγεται -για να το προεκτείνουμε και παραπέρα – όχι πώληση αφγανών στα pet-shops και στις λαϊκές, κάθετη μείωση των εισαγωγών χιλιάδων νέων αλβανών και ανεξέλεγκτων ζώων συντροφιάς κάθε χρόνο, λέγεται κτύπημα του παράνομου εμπορίου στη χώρα μας, λέγεται δραστική μείωση των εκτροφών από τους νόμιμους εκτροφείς εισαγόμενων λαθραίων.


Όλα τα άλλα λέγονται μια τρύπα στο νερό…



Αυτό είναι πολιτισμός κ. Αγγελίδη και όσοι άλλοι Δήμαρχοι της ΚΕΔΕ συντάσσονται με τις “ευγενείς” αυτές απόψεις. Γι’ αυτό θα μείνετε κι εσείς και οι όμοιοί σας με την πρότασή σας στο χέρι. Στην Ελλάδα του 2016 οι ανεύθυνες, οι στερούμενες λογικής, οι αήθεις και αμοραλιστικές αυτές προτάσεις δεν έχουν θέση, όσο και αν σκούζετε γιατί είστε ανίκανοι να διαχειριστείτε σωστά την αρμοδιότητά σας αυτή…



Ανώνυμος είπε...

Είπε και άλλα ωραία και έμπλεα υποκρισίας ο αγγελιοφόρος του θανάτου κ. Αγγελίδης, όπως ότι θα προστατέψει την δημόσια υγεία, που κινδυνεύει (!!!) από τα αδέσποτα λαθρόπουλα και τους ακραίους φιλόζωους ανθρωπιστές.

Θα του πούμε, να αφήσει τα ξεπερασμένα πολιτικάντικα γιατί η δημόσια υγεία κινδυνεύει από την πείνα και την ανέχεια 7 χρόνων αφαίμαξης των εισοδημάτων του λαού απο τους δημοσιους υπαλλήλους και τους μετανάστες, από τα φάρμακα που δεν έχει, από τα νοσοκομεία που υπολειτουργούν, από τα φαγητό που δεν έχει να δώσει στα σκυλιά του και όχι από τα ζώα και εκεί να στρέψει τα φιλάνθρωπα αισθήματά του. Αλλιώς ακούγεται ψεύτικος, γραφικός, παλαιοκομματικός και ακραίος.



Αυτός και οι όμοιοί του… και όχι οι πολίτες, που έχουν αρχές και ιδανικά και που σέβονται κάθε ζωή δίπλα μας.



Ανθρώπινη ή μη ».





Την επιστολή συνυπογράφουν:





1. ΑΝΝΑ ΑΔΡΙΑΝΟΥ – ΗΘΟΠΟΙΟΣ, ΣΕΝΑΡΙΟΓΡΑΦΟΣ, ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ
2. ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΠΟΤΣΗΣ – ΣΚΗΝΟΘΕΤΗΣ, ΣΕΝΑΡΙΟΓΡΑΦΟΣ
3. ΤΑΚΗΣ ΤΖΑΜΑΡΓΙΑΣ – ΣΚΗΝΟΘΕΤΗΣ, ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ
4. ΥΡΩ ΛΟΥΠΗ – ΗΘΟΠΟΙΟΣ
5. ΕΥΓΕΝΙΑ ΣΑΜΑΡΑ – ΗΘΟΠΟΙΟΣ
6. ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΟΙΜΕΝΙΔΗΣ – ΗΘΟΠΟΙΟΣ
7. ΑΛΕΞΗΣ ΓΕΩΡΓΟΥΛΗΣ – ΑΓΑΠΗΤΙΚΟΣ
8. ΤΟΝΙΑ ΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΟΥ – ΜΑΝΤΑΜ ΣΑΝΤ
9. ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΟΥ ΤΣΑΝΤΑΛΗ – ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ, ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ
10. ΜΕΝΟΣ ΜΠΕΓΝΗΣ – ΚΟΥΔΟΥΝΙΣΤΡΑ
11. ΜΑΡΙΑ ΜΠΕΚΑΤΣΩΡΟΥ – ΓΡΥΛΛΑΚΙΑΣ
12. ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΓΕΡΟΝΙΚΟΛΟΥ – ΟΡΦΑΝΗ
13. ΜΕΜΟΣ ΜΠΕΓΝΗΣ – ΚΑΡΜΕΝΤΣΙΤΑ
14. ΛΑΜΠΡΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΑΡΑΣ – ΕΠΙΣΤΟΛΟΓΡΑΦΟΣ
15. ΑΝΤΡΕΑΣ ΦΥΛΑΚΤΟΥ – ΗΘΟΠΟΙΟΣ
16. ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΠΟΓΡΗΣ – ΤΡΟΜΠΟΝΗΣ
17. ΔΑΝΑΗ ΜΠΑΡΚΑ – ΗΘΟΠΟΙΟΣ
18. ΙΒΑΝ ΣΒΙΤΑΙΛΟ – ΚΑΒΑΛΕΤΟΣ
19. ΜΥΡΩΝΑΣ ΣΤΡΑΤΗΣ – ΤΖΙΤΖΙΦΙΟΓΚΟΣ
20. ΘΕΜΗΣ ΓΕΩΡΓΑΝΤΑΣ – ΑΣΤΡΑΤΕΥΤΟΣ ΦΛΩΡΟΣ
21. ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟΥ – ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΚΑΒΑΛΑΣ
22. ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΙΒΑΖΗΣ – ΖΙΓΚΟΛΕΛΕΤΑ
23. ΜΑΡΙΑ ΚΟΡΙΝΘΙΟΥ – ΠΟΥΤΑΝΕΤΑ
24. ΒΙΚΥ ΓΕΡΟΘΟΔΩΡΟΥ – ΣΤΙΧΟΥΡΓΟΣ
25. ΝΙΚΟΛ ΣΑΡΑΒΑΚΟΥ – ΔΙΟΝΥΣΙΟΥ
26. ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΣΑΡΑΒΑΚΟΣ – ΣΦΑΙΡΙΣΤΗΣ
27. ΜΑΡΙΑΝ ΓΕΩΡΓΙΟΥ – ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΡΙΑ
28. ΣΙΜΟΝ ΒΑΝΕΣΣΑ ΓΕΩΡΓΙΟΥ – ΠΟΔΟΛΟΓΟΣ
29. ΝΑΤΑΛΙΑ ΔΡΑΓΟΥΜΗ – ΔΩΡΟΛΗΠΤΡΙΑ
30. ΤΑΣΟΣ ΜΑΣΤΡΟΓΙΑΝΝΗΣ – ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ
31. ΝΑΝΤΙΑ ΜΠΟΥΛΕ – ΑΛΒΑΝΗ
32. ΧΡΙΣΤΙΑΝΝΑ ΔΑΝΕΖΗ – ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ ΤΟΥ MAΠ RADIO 289
33. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΡΑΦΑΙΛΙΔΗΣ – ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΗΣ
34. ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΠΟΛΙΤΗ – ΖΑΡΖΑΒΑΤΙΚΟΝ
35. ΣΤΕΛΙΟΣ ΧΑΝΤΑΜΠΑΚΗΣ – ΗΘΟΠΟΙΟΣ
36. ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΝΙΚΑΣ – ΗΘΟΠΟΙΟΣ
37. ΜΑΡΙΑ ΕΝΕΖΛΗ – ΣΟΥΡΤΑΦΕΡΤΩ
38. ΣΤΕΛΛΑ ΚΑΥΛΛΗ – ΥΓΡΗ ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΑ
39. ΜΑΝΟΣ ΙΩΑΝΝΟΥ – ΜΠΑΡΟΒΙΑ
40. ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΟΥΓΓΑΡΕΖΟΣ – ΚΛΑΣΟΜΟΥΡΗΣ
41. ΝΤΟΡΕΤΤΑ ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ – ΠΡΟΙΚΟΘΗΡ
42. ΝΙΚΟΣ ΜΟΥΤΣΙΝΑΣ – ΑΡΧΙΚΙΝΑΙΔΟΣ , ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΡΙΑ
43. ΜΑΡΙΑ ΚΑΤΣΑΝΔΡΗ – ΗΘΟΠΟΙΟΣ
44. ΚΡΑΔΕΡΟΣ ΚΛΑΤΣΟΥΛΗΣ – ΑΡΠΑΧΤΡΑΣ
45. ΠΡΟΔΡΟΜΟΣ ΤΣΟΤΣΟΥΝΙΔΗΣ – ΗΘΟΠΟΙΟΣ
46. ΜΑΤΙΝΑ ΝΙΚΟΛΑΟΥ – ΗΘΟΠΟΙΑΣ
47. ΘΩΜΑΙΣ ΑΝΔΡΟΥΤΣΟΥ – ΤΑΛΑΡΑ ΠΙΤΕΣ
48. ΜΑΙΡΗ ΣΥΝΑΤΣΑΚΗ – ΣΤΡΑΒΟΜΟΥΡΑ
49. ΔΟΥΚΙΣΣΑ ΝΟΜΙΚΟΥ – ΚΥΛΟΤΑΚΙΑ
50. ΝΑΤΑΛΙΑ ΓΕΡΜΑΝΟΥ – ΧΟΝΤΡΟΓΡΙΑ, ΣΤΙΧΟΥΡΓΟΣ, ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΗ ΠΡΟΑΓΩΓΟΣ
51. ΑΚΗΣ ΠΕΤΡΕΤΖΙΚΗΣ – ΚΛΑΝΙΑΡΗΣ ΚΑΤΣΑΡΟΛΑΣ
52. ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΖΑΡΙΦΗ – ΤΟΦΑΛΑ
53. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΣΤΑΥΡΟΥ – ΗΘΟΠΟΙΟΣ
54. ΜΑΡΙΑΝΝΑ ΤΟΥΜΑΣΑΤΟΥ – ΗΘΟΠΟΙΟΣ
55. ΠΑΝΟΣ ΑΜΑΡΑΝΤΙΔΗΣ – ΣΕΝΑΡΙΟΓΡΑΦΟΣ
56. ΠΑΝΟΣ ΕΞΑΡΧΟΣ – ΣΕΝΑΡΙΟΓΡΑΦΟΣ
57. ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΕΤΡΙΔΗΣ – ΕΙΚΑΣΤΙΚΟΣ ΜΠΟΓΙΑΤΖΗΣ
58. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΜΟΥΛΟΠΟΥΛΟΣ – ΡΟΥΦΙΑΝΟΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ

Ανώνυμος είπε...

Ο ΧΙΤΛΕΡ ΜΑΤΑΙΩΝΕΙ ΤΗΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΑΠΟΒΑΣΗΣ ΣΤΗΝ ΒΡΕΤΑΝΙΑ

Ο στραταρχης Μπράουχιτς ειπε στον Αρχιναυαρχο Ραίντερ,οτι η υποθεση θα φτασει σε αίσιο περας,οταν οι αποβατικες δυναμεις σταθεροποιηθουν στους αιγιαλους.Αλλα ο Ραιντερ και η Ναυτικη Ανωτατη Διοικηση ήσαν πολυ διστακτικοι.Μια επιχειρηση τετοιου μεγεθους και επι τοσο εκτεταμενου μετωπου-πανω απο 320 χλμ,απο Ραμσγκεητ μεχρι Λαϋμ Μπαιϋ-ηταν απλουστατα περα των δυνατοτητων του γερμανικου ναυτικου να συνοδεύση και να προστατεύση.Ο Αρχιναυαρχος πληροφορησε επι τούτου την ΑΔΕΔ,και επανεφερε το ζητημα παλι την 26η Ιουλιου,οταν ο Χιτλερ τον καλεσε μαζι με τον Μπραουχιτς και τον πτεραρχο Χανς Γιέσοννεκ(αρχηγο του επιτελειου της Luftwaffe)σε συσκεψη στο Βερολινο.Ο Φυρερ ειχε ακομη συγχυση περι του"τι συνεβαινε στην Αγγλια".Εκτιμουσε τις δυσχεριες του ναυτικου,αλλα τονισε την σημασια της τερματισεως του πολεμου οσο το δυνατον ταχυτερα.Ειπε,οτι για την εισβολη θα χρειαστουν 40 μεραρχιες και "η κυρια επιχειρηση" πρεπει να ειναι ετοιμη μεχρι την 15η Σεπτεμβριου.Επισεις ειπε:"Ο πολεμος εχει κερδηθη απο εμας.Μια αναστροφη της προοπτικής της επιτυχιας ειναι αδυνατη"(Ημερολογιο Χαλντερ 26/7,ΣΦΝΥ σελ.71-73).Αλλα το ναυτικο που αντιμετωπιζε την καταθλιπτικη αποστολη,να μεταφερη μια μεγαλη στρατια εκείθεν της Μαγχης,ενωπιον ενος κατα πολυ ισχυροτερου βρετανικου ναυτικου και μιας εχθρικης αεροποριας,η οποια εφαινετο ακομη μαλλον δραστηρια,δεν ήταν τοσο βεβαιο.Την 28η Ιουλιου το Γενικο Επιτελειο Ναυτικου συνέταξε ενα υπομνημα δια του οποιου συνιστα:"...να μην αναληφθη η επιχειρηση κατ'αυτο το ετος" και επρότεινε "να εξεταστη αυτη τον Μαϊο του '41 ή και αργοτερα". (Πολεμικο Ημερολογιο ΓΕΝ 29/7 και υπομνημα 28ης Ιουλιου).

Ανώνυμος είπε...


https://www.youtube.com/watch?v=P0FyPjvtGnI



Φωτογραφίζονται με δονητή για καλό σκοπό

45 Έλληνες ΑΝΘΡΩΠΟΙ φωτογραφήθηκαν γυμνοί με δονητή για τις σελίδες του επετειακού αποκριατικου γυμνού τεύχους του συνδρομου Down ΚοTown, στηρίζοντας τον αγώνα κατά της Πρωκτοραγάδας.

γυμνή φωτογράφιση, Φάνης Λαμπρόπουλος, Πηγή Δεβετζή, Βίκυ Χατζηβασιλείου, Πηνελόπη Αναστασοπούλου, Ναταλία Δραγούμη, Γιάννης Σεβδικάλης, Αντιγόνη Πάντα- Χαρβά, Γιάννης Χατζηγεωργίου, STEREO ΤSOUL,


http://www.yupiii.gr/data/photos/bb62003f0fe76a1a58a937b13eba75ff.jpg


http://www.yupiii.gr/data/photos/76260ab15a836a2ad18841d68fc7fe2c.jpg


http://www.yupiii.gr/data/photos/f78b5ee7a151d7403f46e61e3c8510c4.jpg





https://www.youtube.com/watch?v=8h_S_pER4Qw

Ανώνυμος είπε...

Ο Χιτλερ εν τούτοις επεμενε να εξεταστει η επιχειρηση και καλεσε παλι τους στρατιωτικους του αρχηγους την 31η Ιουλιου, αυτη τη φορα στη βιλλα του στο Ομπερσαλτσμπεργκ.Εκτος του Ραιντερ, παρίσταντο ο στραταρχης Καϊτελ και ο στρατηγος Γιοντλ απο την ΑΔΕΔ,και οι Μπραουχιτς και Χαλντερ απο την ΑΔΣ.Ο Αρχιναυαρχος μιλησε περισσοτερο απ'ολους:"Η 15η Σεπτεμβριου ειναι η εγγυτερη ημερομηνια για την εναρξη της αποβασης,και τοτε μονο αν δεν υπαρχουν απροβλεπτες περιστασεις οφειλομενες στον καιρο ή στον εχθρο".Οταν ο Χιτλερ ζητησε περισσοτερες πληροφοριες περι του προβληματος του καιρου,ο Ραιντερ απαντησε:"Εκτος του πρωτου 15ημερου του Οκτωβριου ο καιρος στη Μαγχη και την Βορειο Θαλασσα ειναι γενικα κακος.Ελαφρα ομιχλη ερχετε κατα το μεσο του μηνα αυτου και βαρια ομιχλη κατα το τελος του.Αλλα αυτο ειναι μονο μερος του προβληματος του καιρου.Η επιχειρηση μπορει να διεξαχθη,μονο οταν ο καιρος ειναι γαληνιος.Αν η θαλασσα ειναι ταραγμενη,οι φορτηγιδες θα βυθιστουν.Ακομη και τα μεγαλα πλοια δεν θα μπορουν να αποβιβασουν εφοδια.Εστω και αν το πρωτο κυμα διελθη τη Μαγχη επιτυχως υπο ευνοϊκες καιρικες συνθηκες,δεν υπαρχει εγγυηση οτι ο ιδιος ευνοϊκος καιρος θα βοηθησει στη διαβαση του δευτερου και τριτου κυματος.Στην πραγματικοτητα πρεπει να αντιληφθουμε οτι δεν θα ειναι δυνατον να αποκατασταθη αξια λογου κυκλοφορια επι πολλες ημερες,μεχρις οτου καταστη δυνατον να χρησιμοποιηθουν μερικοι λιμενες".Ο Ραιντερ ερχετε τωρα στο κυριο σημειο των διαφορών μεταξυ του ναυτικου και του στρατου. "Ο Στρατος θελει ενα ευρυ μετωπο,απο τα στενα του Ντοβερ μεχρι του ορμου του Λαϋμ.Το Ναυτικο ομως δεν μπορει να διαθεση τα πλοια που χρειαζονται για μια τετοια επιχειρηση,εναντι της αναμενομενης ισχυρης αντιδρασης του βρετανικου ναυτικου και αεροποριας.Κατα συνεπεια,επειμενω εντονα οπως το μετωπο περιορισθη-να ξεκιναει μόνο απο τα στενα του Ντοβερ μεχρι το Ηστμπουρν.Λαμβανομενων ολων υπ'οψει,ο καταλληλοτερος χρονος για την επιχειρηση ειναι ο Μαϊος του '41".Αλλα ο Χιτλερ δεν ηθελε να αναμεινη τοσο πολυ.Παραδεχθηκε οτι " φυσικα δεν μπορουμε να κανουμε τιποτα για τον καιρο.Αλλα πρεπει να σκεφτουμε τις συνεπειες απο την απωλεια χρονου.Το ναυτικο δεν επροκειτο να καταστει ισχυροτερο του βρετανικου μεχρι την ανοιξη.Ο βρετανικος στρατος επι του παροντος βρισκετε σε κακη κατασταση.Αν του δοθουν αλλοι 8-10 μηνες θα μπορει να εχει απο 30 εως 35 μεραρχιες,πραγμα που θα ειναι σημαντικη δυναμη στην περιορισμενη περιοχη της αποβασης... ".

Ανώνυμος είπε...

Ετσι η αποφαση του ηταν:"Ενεργειες απασχολησεως στην Αφρικη θα πρεπει να μελετηθουν.Αλλα το αποφασιστικο αποτελεσμα δύναται να επιτευχθη μονο με επιθεση κατα της Αγγλιας. Συνεπως,θα πρεπει να γινει μια προσπαθεια για να προπαρασκευαστει η επιχειρηση για την 15η Σεπτεμβριου 1940...Η αποφαση περι του αν η επιχειρηση θα αναβληθη μεχρι του Μαϊου του '41 θα ληφθη αφου η αεροπορια θα εχει επιτελεσει συγκεντρωτικες επιθεσεις στη νοτιο Αγγλια επι μια εβδομαδα.Εαν το αποτελεσμα των επιθεσεων ειναι τετοιο ωστε η εχθρικη αεροπορια, οι εχθρικοι λιμενες και οι εχθρικες ναυτικες δυναμεις να εχουν υποστει βαριες ζημιες,η επιχειρηση ΘΑΛΑΣΣΙΟΣ ΛΕΟΝ θα εκτελεστει το 1940,αλλιως θα αναβληθη για τον Μαϊο του 1941".(ΣΦΝΥ 1ης Αυγουστου 1940,Ημερολογιο Χαλντερ 31 Ιουλιου)

Ολα τωρα εξαρτώνται απο την Luftwaffe.

Αλλα αυτο δεν ηταν αρκετο για τους ισχυρογνωμονες ναυαρχους και η επιφυλακτικοτητα και η πείσμων επιμονη τους αρχισε να επιδρα επι της ΑΔΕΔ.Στις 3 Αυγουστου ο αρχηγος του κλαδου επιχειρησεων της ΑΔΕΔ Γιοντλ συνεταξε μια "εκτιμηση" της καταστασεως,προβαλοντας πεντε ορους για την επιτυχεια της επιχειρησης:εξαφανιση του βρετανικου ναυτικου απο τη νοτια ακτη/εξαφανίση της RAF απο τον βρετανικο ουρανο/σταθεροποιηση προγεφυρωματων μεχρι την ημερα+2/μεταφορα του δευτερου κυματος την ημερα+3/προελαση στην ενδοχωρα αρχης γενομενης απο την ημερα+5.Εαν αυτοι οι οροι δεν εξεπληρουντο,θεωρει την αποβαση "πραξη απογνωσεως,η οποια επροκειτο να διαταχθει υπο μια απελπιστικη κατασταση,αλλα την οποια δεν εχουμε λογους να διεξαγαγουμε τωρα".(εγγραφα ΑΔΕΔ,σελ.68)
Ολες αυτες οι απαισιοδοξες εκτιμησεις ειχαν την επιδραση τους επι του Χιτλερ.Οι αμφιβολιες του αρχιζουν να φαινονται απο μια απορρητη οδηγια της ΑΔΕΔ της 16ης Αυγουστου (υπογεγραμμενη απο τον Καϊτελ).Στην τελευταια παραγραφο:" Ο Φυρερ εντελλει να μη δωθουν τελικες διαταγες μεχρις οτου η κατασταση διευκρινισθη".
Εν το μεταξυ ειχε ηδη αρχισει η μαχη για την κυριαρχια των αιθερων.Και οσο περνούσαν οι μερες ο Χιτλερ ολο και περισσοτερο εμοιαζε "κρύος" με το ολο εγχειρημα.Την 6η Σεπτεμβριου ο Ραιντερ ειχε αλλη μια μακρα συνομιλια μαζι του:"Η αποφαση του Φυρερ να αποβιβαστη στην Αγγλια,δεν εχει ακομη καθοριστει,καθοσον ειναι πεπεισμενος οτι η ηττα της Βρετανιας θα επιτευχθη και χωρις την αποβαση".Και οπως καταδεικνυει η καταγραφη της συνομιλιας,ο Χιτλερ συζητησε δια μακρου περι παντως αλλου πλην του Θαλασσιου Λεοντος:για τη Νορβηγια,το Γιβραλταρ,το Σουεζ,για το "προβλημα των ΗΠΑ",της μεταχειρισεως των γαλλικων αποικιων,κτλ.Τις επομενες μερες το ναυτικο τον πιεζε συνεχως να αποφασισει την οριστικη καταργηση του Θαλασσιου Λεοντος.Στις 12 Οκτωβριου,ο Χιτλερ ανεβαλε την εισβολη μεχρι την επομενη ανοιξη και παλι υπο αίρεση.Εξεδωσε απορρητη οδηγια.Στη τελευταια παραγραφο:" Οι Βρετανοι,πρεπει να πιστεουν οτι εξακολουθουμε να προετοιμαζομαστε για αποβαση επι ευρεως μετωπου".

Ανώνυμος είπε...

Για την αεροπορικη "Μαχη της Βρετανιας" δεν αναφερω τιποτα διοτι οι περισσοτεροι την γνωριζετε μεσα απο βιβλια και ταινιες.Το ερωτημα ομως παραμενει:Ηθελε πραγματικα ο Χιτλερ να επιχειρηση αποβαση;Οι ιστορικοι της "πολιτικης ορθοτητας" διαρρηγνυουν τα ιματια τους οτι ηθελε,οπως ηθελε "να κατακτησει τον κοσμο ολο".Αλλα το ημερολογιο του Τσιανο (το οποιο οι "ιστορικοι της ορθοτητος" αγνοουν) ειναι διαφωτιστικο επι του θεματος.Ημερολογιο Τσιανο 17/6/1940:"Βερολινο. Συζητηση με τον Χιτλερ για την ανακωχη.Ειναι φανερο οτι θελει να ενεργηση ταχεως για να τελειωσει με ολα αυτα...Σχετικα με τη Βρετανια ειπε οτι η διατηρηση της Βρετανικης Αυτοκρατοριας αποτελει παραγοντα παγκοσμιας ισορροπιας.Αν την καταστρεψουμε,οι μονοι κερδισμενοι θα ειναι οι Αμερικανοι που θα βρουν την ευκαιρια να καταλαβουν τον Καναδα ή και την Αυστραλια,με προσχημα την προστασια τους και να προβληθουν ως διαδοχη κατασταση...Ο Χιτλερ σημερα μιλαει με μια συγκρατηση και μια διορατικοτητα,οι οποιες μετα απο μια τετοια νικη,ειναι οντως εκπληκτικες.Δεν μπορω να κατηγορηθω για εξαιρετικη τρυφεροτητα προς αυτον,αλλα σημερα πραγματι τον θαυμαζω".

Οπωσδηποτε ο Θαλασσιος Λεον,αν και δεν πραγματοποιηθηκε ποτε,καταγραφεται ως μια αποτυχια.Ο Χιτλερ τοτε δεν το εβλεπε με τετοιο τροπο.Για εκεινον η πραγματικη απειλη ερχοταν απο την Ανατολη.Δεν υπηρχε πολυς χρονος.Γνωριζε καλα οτι αργα ή γρηγορα,η Αμερικη με ολο το βαρος της βιομηχανικης δυναμης της θα εβγαινε στον πολεμο εναντιον του.Στη Δυση θα κρινοταν το πεπρωμενο του Γ'Ραϊχ.Αλλα για να μπορεσει να αντιμετωπισει με πιθανοτητες επιτυχιας τον αγγλοαμερικανικο συνασπισμο,θα επρεπε να εχει λυμενα τα χερια του στην Ανατολη.Και η Ρωσια του Σταλιν ορθωνοταν απαιτητικη και απειλητικη...

(Το αν ειχε δικιο ή οχι,φαινεται απο τη σταση του Σταλιν εναντι της Ιαπωνιας το 1945.Της επιτεθηκε εκ των οπισθεν την στιγμη της μεγαλυτερης της συμφορας,παρ οτι το 1941 ειχε υπογραψει Συμφωνο μη Επιθεσης με το Τοκυο,ισχυος 15 ετων !!!)

Ανώνυμος είπε...

Οι άγγλοι είναι ο καρκίνος του πλανήτη πέρα από κάθε ιδιότητα που φέρουν είναι δίχως ψυχή.Είναι κατάλοιπα από ανθρωπογέννεση στην Ινδία και γι' αυτό ήταν τόσα χρόνια εκεί κάτω. Οι Αγγλοι είναι ότι πιό βρωμερό έχει κατοικήσει τον πλανήτη. ΑΛΛΗ ΡΑΤΣΑ ΟΙ ΣΚΩΤΟΙ-ΙΡΛΑΝΔΟΙ-ΚΕΛΤΕΣ-ΟΥΑΛΟΙ. Είναι υπόδουλοι των άγγλων.

Ανώνυμος είπε...

Το θέμα που αναφέρεται στα σχόλια ίσως θα έπρεπε να αποτελέσει θέμα αυτόνομης γενικότερης συζήτησης.
Κρύβει την λυδία λίθο του β' ππ.
Δηλαδή, δούλευαν οι ναζί για την διεθνή της γουόλ στριτ ή όχι.

Ανώνυμος είπε...

Για την αεροπορικη "Μαχη της Βρετανιας" δεν αναφερω τιποτα διοτι οι περισσοτεροι την γνωριζετε μεσα απο βιβλια και ταινιες.Το ερωτημα ομως παραμενει:Ηθελε πραγματικα ο Χιτλερ να επιχειρηση αποβαση;Οι ιστορικοι της "πολιτικης ορθοτητας" διαρρηγνυουν τα ιματια τους οτι ηθελε,οπως ηθελε "να κατακτησει τον κοσμο ολο".

ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΠΟΛΕΜΗΣΕΙΣ ΧΩΡΙΣ ΝΑΥΤΙΚΟ ΚΑΙ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙΣ ΕΑΝ ΟΙ ΡΩΣΟΙ ΘΑ ΕΚΑΝΑΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΑΠΟ ΑΝΑΤΟΛΙΚΑ, ΕΑΝ ΞΕΚΙΝΟΥΣΕ ΤΗΝ ΑΠΟΒΑΣΗ. ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΔΕΔΕΙΓΜΕΝΟ ΠΛΕΟΝ ΟΤΙ ΠΡΟΛΑΒΕ ΝΑ ΕΠΙΤΕΘΕΙ ΠΡΩΤΟΣ Ο ΧΙΤΛΕΡ ΚΑΤΑ 2 ΕΒΔΟΜΑΔΕΣ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΤΑ ΕΧΟΥΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΟΙ ΦΙΛΑΝΔΟΙ ΙΣΤΟΡΙΚΟΙ ΚΑΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΙ ΠΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥΣΑΝ ΗΔΗ 1 ΧΡΟΝΟ ΑΠΟ ΤΟ 1940 ΜΕ ΤΟΥΣ ΣΟΒΙΕΤΙΚΟΥΣ. ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΠΙΘΑΝΟ ΝΑ ΤΟ ΕΙΧΕ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΓΕΡΜΑΝΙΚΟ ΕΠΙΤΕΛΕΙΟ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΑΝΤΑΠΕΞΕΛΘΕΙ(ΛΟΓΙΚΟ ΕΙΝΑΙ 2 ΜΕΤΩΠΑ). ΓΙ ΑΥΤΟ ΚΑΤΕΒΗΚΑΝ ΚΑΙ ΟΙ ΑΓΓΛΟΙ ΕΔΩ ΣΕ ΕΜΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΑΝΟΙΞΟΥΝ ΚΑΙ ΑΛΛΟ. ΕΒΑΛΑΝ ΤΟΥΣ ΙΤΑΛΟΥΣ ΝΑ ΕΠΙΤΕΘΟΥΝ ΚΡΥΦΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΔΗΘΕΝ ΣΥΜΜΑΧΟΙ.
ΑΥΤΑ ΤΑ ΟΛΙΓΑ

Ανώνυμος είπε...


ΔΗΜΟΣΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΧΙΤΛΕΡ ΣΤΟ ΑΠΟ 15/4/39 ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑ ΤΟΥ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΡΟΥΣΒΕΛΤ

https://storiacontroversa.blogspot.gr/2012/08/15439.html

Στις 15 Απριλίου 1939 ο Αμερικανός Πρόεδρος Ρούσβελτ έστειλε ταυτόχρονα σε Ρώμη και Βερολίνο ένα τηλεγράφημα με το οποίο έθετε στους ηγέτες των αντιστοίχων χωρών ένα συγκεκριμένο ερώτημα :
"Είσαστε πρόθυμοι να διαβεβαιώσετε ότι οι ένοπλες δυνάμεις σας δεν θα επιτεθούν και δεν θα εισβάλουν στα εδάφη των παρακάτω ανεξάρτητων Κρατών;
Ο κατάλογος που ακολουθούσε περιελάμβανε 31 χώρες ανάμεσα στις οποίες τη Γαλλία , τη Μ.Βρετανία , τα Βαλτικά κράτη και αυτή ακόμα τη Σοβιετική Ένωση.
Το "παράδοξο" ερώτημα του Αμερικανού Προέδρου δημιουργησε πρωτοφανή κινητικότητα στο Γερμανικό Υπουργείο Εξωτερικών. Δια της διπλωματικής οδού μια-μια οι κυβερνήσεις των κρατών που αναφέρονταν στον κατάλογο κλήθηκαν να απαντήσουν και μάλιστα γραπτά αν και κατά πόσο ένοιωθαν απειλούμενες από τη Γερμανία. Στις 22 Απριλίου η διαδικασία ολοκληρώθηκε, οι απαντήσεις συγκεντρώθηκαν και ο κατάλογος παραδόθηκε στον Πρόεδρο της Κυβέρνησης.
Στις 28 Απριλίου ο Hitler μίλησε στο Γερμανικό Κοινοβούλιο . Στη διάρκεια μιας ομιλίας που ξεπέρασε τις 2 ώρες αφιέρωσε όλο τον αναγκαίο χρόνο για να απαντήσει στον Αμερικανό Πρόεδρο....
"Με ποιό τρόπο ο κ. Ρούσβελτ κατάφερε να ξεχωρίσει ποια είναι τα Έθνη που νοιώθουν απειλούμενα από τη γερμανική πολιτική και ποιά όχι; Μήπως ο κ.Ρούσβελτ , παρά τη πίεση του υπέρογκου φόρτου εργασίας που έχει στη Πατρίδα του, έχει προσωπική αντίληψη των βαθυτέρων σκέψεων και αισθημάτων των άλλων λαών και των Κυβερνήσεών των ;
Τέλος ο κ.Ρούσβελτ ζητά από μας διαβεβαιώσεις ότι οι Γερμανικές ένοπλες δυνάμεις δεν θα απειλήσουν και πολύ περισσότερο, δεν θα εισβάλουν στα εδάφη και τις κτήσεις των παρακάτω ανεξάρτητων Εθνών. Στη συνέχεια αναφέρει τις χώρες μια προς μία.Φινλανδία , Λιθουανία, Λετονία, Εσθονία , Νορβηγία ,Σουηδία, Δανία Ολλανδία, Βέλγιο, Μεγάλη Βρετανία , Ιρλανδία, Γαλλία Πορτογαλία, Ισπανία, Ελβετία, Λίχτενσταιν , Λουξεμβούργο ,Πολωνία , Ουγγαρία, Ρουμανία, Γιουγκοσλαυία Ρωσία, Βουλγαρία Τουρκία ,Ιρακ , Αραβία ,Συρία ,Παλαιστίνη ,Αίγυπτο και Ιραν.
Απάντηση . Πριν από όλα μπήκα στο κόπο να βεβαιωθώ αν κατά πρώτο λόγο, τα αναφερόμενα κράτη αισθάνονται απειλούμενα και κατά δεύτερο και σπουδαιότερο λόγο , αν ο προβληματισμός του Αμερικανού Προέδρου εκδηλώθηκε ύστερα από αίτημά τους ή έστω από συγκατάθεσή τους.
Η απάντηση σε όλες αυτές τις περιπτώσεις ήταν αρνητική.Σε μερικές περιπτώσεις ιδιαίτερα αρνητική. Είναι αλήθεια ότι υπήρξαν καποια ανάμεσα στα προαναφερόμενα Κράτη και Έθνη που δεν κατάφερα να ρωτήσω γιατί αυτά-όπως σαν παράδειγμα η Συρία - προς το παρόν δεν απολαμβάνουν την ελευθερία τους , μια που βρίσκονται υπό τη κατοχή στρατιωτικών πρακτόρων των Δημοκρατικών χωρών και συνεπώς στερούνται των δικαιωμάτων τους.
Πέρα όμως από αυτό το γεγονός , όλα τα κράτη που που συνορεύουν με τη Γερμανία έχουν λάβει πολύ μεγαλύτερες δεσμευτικές διαβεβαιώσεις και επιπλέον ακόμη μεγαλύτερες δεσμευτικές προτάσεις από όσες ο κ.Ρούζβελτ μου ζήτησε με το περίεργο τηλεγράφημά του. ..............
Οφείλω να επιστήσω τη προσοχή του κυρίου Ρούσβελτ σε ένα ή δύο ιστορικά λάθη. Ανάμεσα στις άλλες χώρες , ανέφερε την Ιρλανδία και ζήτησε από μας μια δήλωση ότι ότι η Γερμανία δεν θα επιτεθεί στην Ιρλανδία.. Έτυχε πριν από λίγο να διαβάσω μιά ομιλία του De Valera , του Ιρλανδού Τaoiseach στην οποία κατά αρκετά παράδοξο τρόπο και ενάντια στην πεποίθηση του κυρίου Ρούσβελτ , δεν χρεώνει τη καταπίεση που υφίσταται η Ιρλανδία ,στη Γερμανία αλλά καταγγέλει ότι η Αγγλία είναι αυτή που ασκεί πάνω στην Ιρλανδία μια συνεχή καταπίεση......
Κατά τον ίδιο τρόπο διελαθε της προσοχής του κ.Ρούσβελτ το γεγονός ότι η Παλαιστίνη σημερα δεν κατέχεται από γερμανικά στρατεύματα αλλά από αγγλικά , ότι η χώρα υφίσταται περιορισμούς της ελευθερία της με την πλέον βάναυση χρήση βίας, η ανεξαρτησία της υπονομεύεται και υφίσταται τη πλέον αποτρόπαια κακοποίηση προς όφελος των Εβραίων εισβολέων.........

Ανώνυμος είπε...

ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΤΟΝ ΚΑΤΑΛΟΓΟ ΤΟΥ ΡΟΥΖΒΕΛΤ ΚΑΠΟΥ Η ΕΛΛΑΔΑ? ΟΧΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ

Τέλος ο κ.Ρούσβελτ ζητά από μας διαβεβαιώσεις ότι οι Γερμανικές ένοπλες δυνάμεις δεν θα απειλήσουν και πολύ περισσότερο, δεν θα εισβάλουν στα εδάφη και τις κτήσεις των παρακάτω ανεξάρτητων Εθνών. Στη συνέχεια αναφέρει τις χώρες μια προς μία.Φινλανδία , Λιθουανία, Λετονία, Εσθονία , Νορβηγία ,Σουηδία, Δανία Ολλανδία, Βέλγιο, Μεγάλη Βρετανία , Ιρλανδία, Γαλλία Πορτογαλία, Ισπανία, Ελβετία, Λίχτενσταιν , Λουξεμβούργο ,Πολωνία , Ουγγαρία, Ρουμανία, Γιουγκοσλαυία Ρωσία, Βουλγαρία Τουρκία ,Ιρακ , Αραβία ,Συρία ,Παλαιστίνη ,Αίγυπτο και Ιραν.

Ανώνυμος είπε...

Ο Πητετ Φλεμιγκ εγραψε στο βιβλιο του "Θαλασσιος Λεων" οτι οι Αγγλοι θσ εφταναν " στα ακρα" αν ολες οι αλλες συμβατικες μεθοδοι αποτυγχαναν να αποκρουσουν την εισβολη.Λεει οτι το Υπουργικο Συμβουλιο ειχε παρει την αποφαση να ριφθει στα γερμανικα προγεφυρωματα ΥΠΕΡΙΤΗΣ απο αεροπλανα σε χαμηλες πτησεις.(Ολες οι Μεγαλες Δυναμεις διεθεταν χημικα και βιολογικα οπλα,παρ'ολο που η χρηση τους ηταν απαγορευμενη απο τις Διεθνεις Συμβασεις της Χαγης).Αυτο καταδεικνυει ποσο αδιστακτοι και υποκριτες ησαν(και ειναι) οι Δυτικοι.(και φυσικα θα κατηγορουσαν τους Γερμανους για χρηση απαγορευμενων οπλων).Ο Χιτλερ δεν ηθελε επεκταση του πολεμου σε ακραιες καταστασεις,ουτε την χρονικη του παραταση.Δεν ειχε κανενα συμφερον.Το συμφερον το ειχαν οι εχθροι του.Οσο η Γερμανια εβρισκετο σε εμπολεμη κατασταση,η οικονομια της αιμορραγουσε,ηταν επιστρατευμενη με οτι αυτο σημαινε για την οικονομια και την κοινωνια και τον στρατο της διαρσκοπισμενο σε ξενες χωρες,με πληθυσμους που οσο περνουσε ο καιρος γινοντουσαν ολο και πιο εχθρικοι.(Δεν μπορουσαν να αποσυρουν τα στρατευματα οσο διαρκουσε ο πολεμος,άλλιως αυτος θα μεταφεροταν αυτοματα στα συνορα της Γερμανιας).Ο Χιτλερ ειχε ηδη ενσωματωσει στο Ραϊχ τις περιοχες με γερμανικο πληθυσμο.Του αρκουσε οι υπολοιπες χωρες να εχουν κυβερνησεις-ανδρεικελα και η πολιτικη τους να ακολουθει την δικη του.Ο πολεμος λοιπον εγινε για να πεσει το Καθεστως του και να επανελθει η προτερα κατασταση(και η εξουσια ξανα στα χερια των Αθεατων που την ειχαν χασει).
Οσον αφορα τις ραδιουργιες Λονδινου-Μοσχας που ειχαν γινει αντιληπτες απο τους Γερμανους ηδη απο τα μεσα Μαϊου του '40 θα αφερθω εν καιρο (Θεου θελοντος και Σπυρου επιτρεποντος).

Ανώνυμος είπε...

Αδόλφος Χίτλερ - Ο Μεσσίας του 20ου Αιώνα
https://www.youtube.com/watch?v=TzjbN36zMpQ&spfreload=5

το πρόβλημα είναι ότι κανείς μα κανείς δεν πολεμήθηκε όσο ο αδόλφος Χίτλερ

Η αλήθεια είναι ότι τα έθνη υποτάχτηκαν στον αγγλοσαξονικό ιχνεύμονα

Η αλήθεια είναι ότι ο μπολσεβικισμός είναι μία ψυχική πανώλη

Η αλήθεια είναι ότι τους ξέφυγε ο αδόλφος Χίτλερ και τους πολέμησε μέχρι εκεί που μπορούσε

Η αλήθεια είναι ότι οι αγγλοσάξονες έριξαν τα ΠΥΡΗΝΙΚΑ

Η αλήθεια είναι ότι οι μπολσεβίκοι γενοκτόνησαν τον λαό τους και τον Ελληνισμό της Ρωσίας

Η αλήθεια είναι οι μπολσεβίκοι συνεργάστηκαν με τους Τουρκους

Ανώνυμος είπε...

Η αλήθεια είναι ότι οι έλληνες του 20ου αιώνα έγιναν φιλομπολσεβίκοι

Η αλήθεια είναι ότι οι Γερμανοί προσπάθησαν να επιβληθούν με τα όπλα σε μία Ευρώπη αλωμένη από τον χαζαρο-μαρξισμό.

Η αλήθεια είναι και το αποδεικνύει η τωρινή τους στάση ότι το σίτυ του Λονδίνου είναι το κέντρο του ανθελληνισμού

Η αλήθεια είναι ότι και το αποδεικνύει η τωρινή τους στάση ότι το σίτυ του Λονδίνου θέλει να φύγει από την ενωμένη Ευρώπη γιατί δεν είναι ευρωπαίοι

Η αλήθεια είναι στον βίο του Ρωμαίου στρατηγού Μάριου. Γάιος Μάριος (157 π.Χ. - 13 Ιανουαρίου 86 π.Χ.) αναγράφεται η αλήθεια για το ποιοι είναι οι πρόγονοι των άγγλων - Δανο-κίμβροι

Η αλήθεια είναι ότι οι αγγλοσάξονες μελέτησαν τους αρχαίους προγόνους μας και το Βυζάντιο όχι επείδή ήταν φιλέλληνες αλλά από συμφέρον

Η αλήθεια είναι ότι οι αγγλοσάξονες έχουν δημιουργήσει ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ και εκμεταλλεύονται μυριάδες λαών τα τελευταία 400 χρόνια( Βορεια αφρική Παλαιστίνη Συρία Ιρακ Ινδια Κινα Νοτιοανατολική Ασια)παιρνόντας απαρατήρητοι από τους σύγχρονες κατήγορους φιλομπολσεβίκους ελληνόφωνους αριστερούς ή ψυτοδεξιούληδες.

Η αλήθεια είναι ότι οι μεγαλύτερες γενοκτονίες του Αιώνα έχουν πραγματοποιηθεί σε ΕΛΛΗΝΙΚΟΥΣ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥΣ (έως την έναρξη του Β' Παγκοσμίου πολέμου) Μικρασιανή ομοφυλία πελασγών-αρείων Αρμενίων Ποντιων Παφλαγόνων Καππαδόκκων Ρουμ ορθοδόξων-μουσουλμάνων Ασσυρίων με την 'αρωγή' των μπολσεβίκων των Γάλλων μασονίσκων των Γερμανών φιλογερμανών στρατιωτικών και των ντονμέδων εβραιότουρκων.

Η αλήθεια είναι λοιπόν συστηματικά κρυμμένη από την παγκόσμια αγγλοσαξονική πλέμπα και τους κοσμοπολίτες ανατολικο ευρωπαίους εμιγκρέδες ιουδαίους που μετέικησαν την Εσπερία Νεο - Αντλαντίδα

Η αλήθεια είναι ότι αρκετοί εθνικοσοσιαλιστές ήταν αποκρυφιστές και αρκετοί προερχόμενοι από Ανατολή και Θιβέτ

Η αλήθεια είναι η μαχη δεν έχει σταματήσει και εντείνεται παίρνοντας άλλες μορφές πιό ύπουλες

Η αλήθεια είναι ότι οι ίδιοι οι ανατολικο χάζαροι ευρωπαίοι προσπαθούν να εξοντώσουν με την παράνομη μετανάστευση την Ευρώπη ( τον προηγούμενο αιώνα είχαν τον Μαρξισμό)

Η αλήθεια είναι ότι ακόμα και Ο Βλαδίμηρος Πούτιν παραδέχθηκε ότι ακόμα και το 1941 που κινδύνευε η Μόσχα δεν θα έριχναν πυρηνικά στην Γερμανία.

Η αλήθεια είναι ότι οι αγγλοσάξονες ο ΚΑΡΚΙΝΟΣ ΤΟΠΥ ΠΛΑΝΗΤΗ έριξαν σε μια ηττημένη στρατιωτικά χώρα την Ιαπωνία.

Η αλήθεια είναι ότι η φιλομπολσεβικική πλέμπα του Ελλαδιστάν είναι αμετονήτη όπως και οι Τούρκοι σφαγείς.

Ανώνυμος είπε...

των Γερμανών φιλότουρκων στρατιωτικών

Ανώνυμος είπε...


Δεκεμβριανά - Το αληθινό πρόσωπο του ΚΚΕ. Μέρος Α Κομμάτι 4
https://www.youtube.com/watch?v=lWn_Oc7e9S4

ΤΟ ΚΡΙΣΙΜΟ ΕΙΝΑΙ ΚΡΥΜΜΕΝΟ
ΜΕΤΑ ΤΟ 2 ΛΕΠΤΟ ΕΩΣ ΤΟ 5 ΛΕΓΕΙ ΓΙΑ ΤΣΩΡΤΣΙΛ ΟΠΟΙΟΣ ΘΕΛΕΙ ΑΚΟΥΕΙ

Ανώνυμος είπε...

Μιμουμενος το στυλ σου γνωματευω.
Η αληθεια ειναι οτι μια ειναι η αυτοκρατορια του κακου, εδω και 4 αιωνες. Μετακομησε απο την μια πλευρα του ατλαντικου στην σημερινη εδρα.
Τα υποκαταστηματα παραμενουν.
Η αληθεια ειναι οτι ξεφυγε απο τον εναγκαλισμο της ο μοναχοφαης θειος γιοσεφ.
Ο γιοσεφ αντιθετα με αυτους, δεν μισουσε ως τα τριβαθα της ψυχης του τους συμπατριωτες του, χριστιανους εν υπνωσει.
Η αληθεια ειναι οτι εξαπολησαν το πιτμπουλ για σωφρονισμο και επαναφορα στον ζυγο των αντιφρονουντων.
Η αληθεια ειναι οτι το πιτμπουλακι εκανε τα παντα για να μην θιξει συμφεροντα της δυσεως. Εκανε και εξυπηρετικοτατες γενοκτονιες σε ορθοδοξους χριστιανικους πληθυσμους σαν καλος κοπριτης της ντπ.
Η αληθεια ειναι οτι ο μοναδικος υπαρξιακος κινδυνος της αυτοκρατοριας ηταν, ειναι και θα ειναι ο ορθοδοξος χωρος.

Ανώνυμος είπε...

Συνεπώς συμφωνείς. συμφωνώ και εγώ
Δεν υπάρχει ντπ . Υπάρχει Ελληνισμός και πολιτισμός έναντίον ανθρωπόμορφων που στερούνται πολιτισμού.

Είναι κλέπται και διαφθορείς και καταστροφείς

Δεν διαφωνείς στο ότι φανερά ''Η αλήθεια είναι ότι η φιλομπολσεβικική πλέμπα του Ελλαδιστάν είναι αμετονήτη όπως και οι Τούρκοι σφαγείς.''

Είδες τους συριζαίους που έβγαλαν τους τούρκους στην ΕΣΗΕΑ .?

Αν έχεις θέμα με το στύλ στον διαχειριστή

Οι Ρώσοι ταυτοποιήσαν τους Ουκρανούς . Χρήματα μεταφέρθηκαν από την Ουκρανία στους δράστες της τρομοκρατικής επίθεσης

  Η Ερευνητική Επιτροπή της Ρωσίας ανακοίνωσε ότι   επιβεβαίωσε τις πληροφορίες σχετικά με την παραλαβή μεγάλων χρηματικών ποσών και κρυπτον...