8/12/16

43 χρόνια χωρίς τους εστεμμένους φελλούς

8η Δεκεμβρίου 1974, το 69,2%. του εκλογικού σώματος, επέλεξε την Αβασίλευτη Δημοκρατία “Της αμύνης τα παιδιά διώξανε το βασιλιά
και του δώσαν τα βρακιά του
για να πάει στη δουλειά του
τον περίδρομο να τρώει με το ξένο του το σόι”



Η βασιλεία στην Ελλάδα καταργήθηκε την 1η Ιουνίου 1973 οπότε και εγκαθιδρύθηκε η Προεδρική Δημοκρατία.
Στις 12 Ιουνίου 1973 προκηρύχθηκε Δημοψήφισμα που διεξήχθη την Κυριακή 29 Ιουλίου 1973 και υπέρ της Δημοκρατίας τάχθηκαν 3.870.124. Είχαν ψηφίσει 4.992.032 και τα άκυρα λευκά ήσαν 57608.
Μετά την «μεταπολίτευση» με τη Συντακτική Πράξη της 1ης Αυγούστου 1974, ο Καραμανλής επανέφερε σε ισχύ το Σύνταγμα του 1952, χωρίς τις διατάξεις, που αφορούσαν τη μορφή του πολιτεύματος ως Βασιλευομένης Δημοκρατίας.
Μέχρι να γίνει Δημοψήφισμα για το Πολίτευμα, Αρχηγός του Κράτους συνέχισε να είναι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας του Ιωαννίδη ο επίορκος στρατηγός Φαίδων Γκιζίκης.
Το δημοψήφισμα προκηρύχθηκε πέντε ημέρες μετά τις εκλογές της 17ης Νοεμβρίου 1974 (και αφού οι βασιλόφρονες είχαν ψηφίσει Καραμανλή και Νέα Δημοκρατία), στις 22 Νοεμβρίου 1974, και διεξήχθη 16 μέρες μετά , στις 8 Δεκεμβρίου.

Το αποτέλεσμα ήταν 69,2% υπέρ της Αβασίλευτης Δημοκρατίας.
Για τη Δημοκρατία ψήφισαν 3.244.748, 626.000 λιγότεροι από το 1973. Στο δημοψήφισμα της 8ης Δεκεμβρίου 1974, είχαν ψηφίσει 4.719.494, (273.000 λιγότεροι από το 1973).
Το Δημοψήφισμα χαρακτηρίστηκε «ανφαίαρ» από τον Μητοστάκη στο Λονδίνο πριν τις εκλογές του 1985.
Πάντως εάν το δημοψήφισμα είχε γίνει πριν τις εκλογές οι «εθνάρχης» δεν θα έβλεπε το 54% ούτε στον ύπνο του.

7 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

43 χρόνια...

Ανώνυμος είπε...

Παλι με χρονια με καιρους παλι δικα μας θα είναι. Η διαφορετικα πισω εχει η αχλαδα την ουρα η οποιος γελαει καλα γελαει τελυταιος. Ο Κωνσταντινος Γκλυξμπουρκ η Χριστιανος εχει εγκατασταθη στο Λαγονησι εδώ και μια 4ετια με την οικογενεια του. Για τουρισμο δεν εχει ερθη ουτε για να ξαναθυμηθη τα Ελληνικα του. Πολύ συντομα όταν όλα τα πολιτικα κομματα θα καταρευσουν, η ελληνικη κοινωνια θα ζη με 300 Ευρω τον μηνα, οι Τουρκοι θα εχουν παρη Ελληνικο εδαφος τοτε καποιος πρεπει αν ακυβερνηση. Καποιος που ολοι θα κανουν αποδεκτο αφου δεν θα εχη τιποτα εναντιον του. Αυτος ο καποιος θα είναι ο Νικόλαος. Να ειστε σιγουροι. Όλα εχουν δρομολογηθη ακριβως μετα το δημοψιφησμα του 1974 που τοτε, εκεινο το βραδυ βρισκομουν στην Πλατεια Συνταγματος. Το εργο που λεγεται Ελλαδα εχει ένα πολύ ασχημο τελος και δεν εννοω φυσικα τον Νικολαο, αλλα αυτά που γινονται και θα γινουν.

Ανώνυμος είπε...

εγω χαρη στον Heinrich Luitpold Himmler βλεπω

Ανώνυμος είπε...

Οι στίχοι του τραγουδιού αναφέρονται στους βενιζελικούς κινηματίες της εθνικής άμυνας.
...φέρανε τον λευτεράκη κλπ. Δηλαδη καμμιά πεντηκονταετία χάσμα και επιπλέον.

Ανώνυμος είπε...

Της αμύνης τα παιδιά του εθνάρχη Βενιζέλου τα παιδιά
που κυβέρνησαν και κυβερνούν μαζι με τους αριστερούς
ως αριστεροί που είναι.
Κατά τα άλλα για όλα φταίει ...η δεξιά που πέθανε μαζί με τον Βασιλιά!

Ανώνυμος είπε...

Χάρις σε αυτόν τον γιαλαμπούκα βλέπεις; Αόμματος ήσουν πριν; Για να κάνουμε ένα τεστ: SS
Τι γράμματα είναι αυτά;

Ανώνυμος είπε...

Αυτά τα Αγγλικά παράσιτα από την πραγματική κοιτίδα των Άγγλων στη Δανία φρόντισαν όσα χρόνια ήταν εδώ να μην μπλέξουν ούτε μία φορά το αίμα τους με Ελληνικό.
Προφανώς μας σιχαίνονταν...
Ένας κατά λάθος το έκανε ο πρίγκιπας Αλέξανδρος και κατά "τύχη" τον έφαγε η μαϊμού....
Το ότι τα μαλακισμένα του Κοκού ψωνισαν περιούσιες και αυτό μόνο τυχαίο δεν είναι...

Ο πρωθυπουργός των ΛΟΑΤΚΙ θα συναντηθεί με τον Ερντογάν στις 13 Μαΐου

Το Ραντεβού του πρωθυπουργού των ΛΟΑΤΚΙ με τον Ταγίπ θα πραγματοποιηθεί  μετά την αναμενόμενη επίσκεψη του Ερντογάν στην Ουάσινγκτον στις 9 ...