6/12/16

Γιορτές και χρόνια πολλά

Η ορθόδοξη εκκλησία σήμερα 23 Νοεμβρίου/6 Δεκεμβρίου, τιμά την μνήμη των εν αγίοις πατέρων ημών Αμφιλοχίου επισκόπου Ικονίου (†394), Γρηγορίου επισκόπου Ακραγαντίνων (Σικελίας), Ελένου επισκόπου Ταρσού, Ισχυρίωνος επισκόπου και Σισσινίου ομολογητού († γ΄αι.)
Ακόμη τιμά την μνήμη του Διονυσίου του «Σοφού», Πατριάρχου Κωνσταντινουπόλεως της Μάρτυρος Μερόπης, του αγίου Μητροφάνους του Ρώσου,του μητροπολίτη Βορονιέζ (†1703) και του αγίου Αλεξάνδρου Νιέφσκι. των Ρώσων.
Ο καθολικισμός και η εκκλησία του Φαρμακίδη εορτάζουν τον Άγιο Νικολάο και τον Άγιο Αιμιλιανό.
Χρόνια πολλά σε όλους!

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Παντως οι νεοι αγιοι πα'ι'σιος και πορφυριος γιορταζαν σημερα τον αγιο νικολαο,αλλα εσυ τα ξερεις καλυτερα απο τους νεους αγιους!!! Οι ΓΟΧ ειναι τοσες παραταξεις που αλληκατηγορουνται μεταξυ τους και συνεχως σαν τη λερναια υδρα διασπωνται που απορω πως ενας ευφυης σαν εσας δε βλεπετε το αυτονοητο.Σας το ξαναεγραψα και παλια,επειδη ενας ανθρωπος δεν μπορει να ειναι παντογνωστης διαβαστε "τα δυο ακρα" του π. Επιφανιου θεοδωροπουλου 'η τη διατριβη του μακαριστου χριστοδουλου για το παλαιοημερολογητικο ζητημα.

Οι Ρώσοι ταυτοποιήσαν τους Ουκρανούς . Χρήματα μεταφέρθηκαν από την Ουκρανία στους δράστες της τρομοκρατικής επίθεσης

  Η Ερευνητική Επιτροπή της Ρωσίας ανακοίνωσε ότι   επιβεβαίωσε τις πληροφορίες σχετικά με την παραλαβή μεγάλων χρηματικών ποσών και κρυπτον...