6/7/17

Το ΟΧΙ που το έκαναν ΝΑΙ σε Ολα

Το δημοψήφισμα του 2015 προκηρύχθηκε στις 28 Ιουνίου του 2015 (ΦΕΚ Α΄ 63) και διεξήχθη μία εβδομάδα αργότερα, στις 5 Ιουλίου με το ερώτημα αν πρέπει να γίνει αποδεκτό το σχέδιο συμφωνίας των τριών θεσμών, της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (Ε.Κ.Τ.) και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (Δ.Ν.Τ.) που κατατέθηκε στις 25 Ιουνίου. Το κείμενο του δημοψηφίσματος :
«Πρέπει να γίνει αποδεκτό το σχέδιο συμφωνίας, το οποίο κατέθεσαν η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο στο Eurogroup της 25.06.2015 και αποτελείται από δύο μέρη, τα οποία συγκροτούν την ενιαία πρότασή τους; Το πρώτο έγγραφο τιτλοφορείται «Reforms for the completion of the Current Program and Beyond» («Μεταρρυθμίσεις για την ολοκλήρωση του τρέχοντος προγράμματος και πέραν αυτού») και το δεύτερο «Preliminary Debt sustainability analysis» («Προκαταρκτική ανάλυση βιωσιμότητας χρέους»). Όσοι από τους πολίτες της χώρας απορρίπτουν την πρόταση των τριών θεσμών ψηφίζουν: ΔΕΝ ΕΓΚΡΙΝΕΤΑΙ/ΟΧΙ. Όσοι από τους πολίτες της χώρας συμφωνούν με την πρόταση των τριών θεσμών ψηφίζουν: ΕΓΚΡΙΝΕΤΑΙ/ΝΑΙ.»

Το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος που ανακοινώθηκε στις 6 Ιουλίου  ήταν η απόρριψη της πρότασης του σχεδίου συμφωνίας με ποσοστό 61,3%.

ΝΑΙ, ψήφισαν οι 2.245.537 Μένουμε Ευρώπη Μετά το δημοψήφισμα, η κυβέρνηση Άξελ Τσιπρά κατέληξε σε συμφωνία με τους δανειστές και υπέγραψε το τρίτο μνημονίου. Το χρονικό της 6ης Ιουλίου θα το βρείτε εδώ http://ta-mavra-nea.blogspot.gr/2017/07/6.html

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

https://4.bp.blogspot.com/-YqNlIZRoN_A/WV1JqJ0AWqI/AAAAAAABwEg/qsdrAf6qsI8QYJPCMEGwCf31Hj2CPlMQwCLcBGAs/s1600/5.jpg


ΚΟΨΤΕ ΕΝΑΝ ΜΗΤΖΥΘΡΑ!

ΙΔΙΩΣ Ο ΣΑΚΗΣ Ο ΥΔΡΑΥΛΙΚΟΣ ΚΑΙ Ο ΘΥΜΙΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΑΚΡΑΚΩΜΗ


ΤΟ ΠΑΙΔΑΡΕΛΙ ,

ΜΕ ΜΙΑ ΛΕΥΚΗ ΡΟΜΠΑ ΚΑΙ ΕΝΑ ΣΚΟΥΦΟ ΘΑ ΗΤΑΝ ΕΤΟΙΜΟΣ ΝΑ ΠΟΥΛΑΕΙ ΑΤΖΟΥΓΙΕΣ ΣΤΟΥ ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗ