15/7/17

Γελοιότητες

Οι πράκτορες ακόμα συζητούν για το «άνοιγμα» του φακέλου της Κύπρου!!!!

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

1. O Νίκος Σαμψών, που ανάλαβε ως Πρόεδρος μετά το κίνημα, δεν είχε σχέση με την ΕΟΚΑ Β΄ και ήταν περισσότερο κοντά στον Μακάριο, ο οποίος του διέθετε και ένοπλη αστυνομική φρουρά από τον Μάρτιο του 1970.
2. Ο Σαμψών είχε στο χέρι του πριν αναλάβει την προεδρία, γνωμάτευση του Γενικού Εισαγγελέα Κρίτωνα Τορναρίτη ότι νομίμως ανέλαβε τη θέση.

3. Στα 14.000 συγχαρητήρια τηλεγραφήματα που πήρε περιλαμβάνονταν και πολλά από πολύ στενούς συνεργάτες του Μακαρίου. Υπάρχουν τα τηλεγραφήματα, να δημοσιευθεί φωτοτυπία έστω και ενός από τα χιλιάδες που ειχαν στείλει κολλητοί του Μακαρίου και υπό τα ράσα του βολεμένοι.

4. Ο Σαμψών έσωσε από βέβαιο θάνατο μακαριακους μαντροσκύλους, πολλοί από τους οποίους ήταν στο στενό περιβάλλον του.Για έναν από αυτούς, που κατέβηκε να τον πάρει από τα σκαλιά του ΓΕΕΦ και τον κρατούσε σφικτά στην αγκάλη του για ασφάλεια, δέχτηκε καταιγισμό ύβρεων οργής από παριστάμενα πάνοπλα μέλη της ΕΟΚΑ Β΄.

5. Η καταδίκη του Σαμψών σε 20χρονη φυλάκιση το 1976 έγινε μετά από έντονη πίεση στον Μακάριο από το στενό περιβάλλον του, αλλά και για το ότι αρνήθηκε να ικανοποιήσει αίτημα του να του παραδώσει τα συγχαρητήρια τηλεγραφήματα που πήρε μετά την ανάληψη της προεδρίας τη Κ. Δημοκρατίας...

6. Κατά την περίοδο 1973-74 ο Μακάριος κατά τις μετακινήσεις του στη Λευκωσία χρησιμοποιούσε κέρινο ομοίωμα, για το οποίο πληρώθηκαν χιλιάδες λίρες, και το οποίο καταστράφηκε μαζί με ένα από τα πολυτελή αυτοκίνητα που χρησιμοποιούσε ,από βλήμα άρματος της Εθνικής Φρουράς την ημέρα του κινήματος και στο οποίο (στο πίσω κάθισμα), βρισκόταν.
7. Ηγετικό στέλεχος της ΕΟΚΑ Β΄ καμάρωνε ότι επρόκειτο να διορισθεί υπουργός του Μακαρίου.

8. Ο Μακάριος έφυγε με πουκάμισο και παντελόνι (χωρίς ράσα) από το Προεδρικό μετά την επίθεση της Εθνικής Φρουράς και κατέβηκε από το αυτοκίνητο στο μοναστήρι του Κύκκου με μια νιψομαντιλιά στο κεφάλι από το πίσω κάθισμα στο οποίο ήταν πεσμένος.

8.1 Δεν διέφυγε απλώς γιατί ο σχεδιασμός της επίθεσης προέβλεψε σκοπίμως ελεύθερη δίοδο απομάκρυνσης και ρητή εντολή να μην συλληφθεί η φονευθεί.

9. Ο Σαμψών απέτρεψε αξιωματικό του Πυροβολικού να κτυπήσει με πυροβόλο τον Μακάριο, την ώρα που θα επιβιβαζόταν σε ελικόπτερο,εν γνώσει και αποδοχή των κινηματιών, για να μεταφερθεί από την Πάφο στο Ακρωτήρι και από εκεί στο Λονδίνο, νωρίς το απόγευμα της Τρίτης 16/7/74.

10. Να δοθεί περιεχόμενο μιας έστω κατάθεσης εκ του πληθους μακαριακών μελών της Αστυνομίας και του Εφεδρικού Σώματος ή και αριστεροκαπεταναίων του μακαριακού παρακράτους, που εδωσαν μετά τη σύλληψή τους στο κίνημα και στις οποίες γίνονται συνταρακτικές αποκαλύψεις για παντός είδους εγκλήματα των, ο δε Μακάριος στολίζεται με παντοειδή υβριστικά επίθετα.

11. Τα ονόματα υπουργών του Μακαρίου ή στενών συνεργατών του, οι οποίοι είχαν στενή σχέση με το στρατιωτικό καθεστώς της Ελλάδας.

12. Τι ακριβώς βρέθηκε στο.... υπνοδωμάτιο του Μακαρίου στην Αρχιεπισκοπή, μετά την κατάληψη του Μεγάρου από τους κινηματίες.


13. Ο υφυπουργός του Μακαρίου Πάτροκλος Σταύρου πήρε ολόκληρο δίσκο με ασημικά από τα ερείπια του Προεδρικού και στη συνέχεια, μεταφέρθηκε σπίτι του με ασφάλεια από πολιτικούς αντιπάλους του Μακαρίου των οποίων ζήτησε τη συνεργασία.

14. Δυνάμεις της ΕΟΚΑ Β΄ ενίσχυαν τη νυκτερινή φρουρά της Αρχιεπισκοπής κατά την περίοδο Φεβρουαρίου-Μαρτίου 1972, όταν ο Μακάριος ζήτησε και είχε τη συνεργασία του στρατηγού Γρίβα.
Παράξενο κι αν φαίνεται, ο Μακάριος φοβόταν το διάστημα εκείνο δικούς του ανθρώπους, οι οποίοι ήταν κάθετα αντίθετοι στη συνεννόησή του με τον Διγενή!

Ανώνυμος είπε...

15. Πολλά στελέχη του μακαριακού παρακράτους και στελέχη της ΕΟΚΑ Β΄ ήσαν ταυτόχρονα όργανα και της άλλης πλευράς! Χαρακτηριστική περίπτωση εκείνη δυο αξιωματικών του Εφεδρικού Σώματος, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στις Κεντρικές Φυλακές μετά το κίνημα και φώναζαν μα γιατί μας εσυλλάβετε εμάς αφού είμαστε της ΕΟΚΑ Β΄.
16. Δυναμιτιστικές ενέργειες που έγιναν από πλευράς ΕΟΚΑ Β΄ την περίοδο 1972-74 πραγματοποιήθηκαν και χωρίς την εντολή, ή έστω γνώση, του στρατηγού Γρίβα. Πλέον χαρακτηριστική η έκρηξη τον Οκτώβριο του 1973 στο δρόμο προς τον Άγιο Σέργιο, όπου ο Μακάβριος πήγαινε για να λειτουργήσει.

17. Η Αστυνομία έκαμε παραμονές κινήματος παράνομες νυχτερινες εισβολες στις Κεντρικές Φυλακές, όπου και ξυλοκόπησε δεκάδες ανυπεράσπιστους κρατουμένους, πολιτικούς αντιπάλους του Μακαρίου, έναν μάλιστα, που τον θεώρησαν νεκρό, τον πέταξαν σε λάκκο και βρέθηκε τυχαία μετά από ώρες σε κακά χάλια.
18.Επιδρομή σε τυπογραφείο αντιπολιτευόμενης εφημερίδας την διέταξε ο ίδιος ο Μακάριος, με την προτροπή στους αστυνομικούς πηγαίνετε και να τους τα σπάσετε ούλλα.
19. Αριστεροί Καπεταναίοι του μακαριακού παρακράτους κατέφυγαν στους Τούρκους της Λεύκας μετά το κίνημα και τους έφερε πίσω η Ειρηνευτική Δύναμη μετά την εισβολή, χωρίς να τους ενοχλήσουν διόλου οι Τούρκοι!

20. Αστυνομικοί και επικουρικοί του Μακάριου απειλούσαν ιερωμένους και έβαζαν λουκέτο και χειροβομβίδες στις πόρτες, για να μην μπορούν να λειτουργήσουν.
21. Απο δεσποτικούς θρόνους εκκλησιών είχε αφαιρεθεί η εικόνα του Χριστού και είχε αντικατασταθεί με φωτογραφία του Μακαρίου.

22.Ο αρχιμανδρίτης Ιωάννης Μαλλουρής, ενώ πήγαινε στη ΚΕΝ Πάφου στη Γεροσκήπου για την ορκωμοσία νεοσυλλέκτων, εμποδίστηκε από μακαριακό όχλο και κινδύνεψε να χάσει τη ζωή του.
23. Οι Μητροπολίτες Πάφου Γεννάδιος και Κιτίου Άνθιμος μόλις και γλίτωσαν το θάνατο από τον άγριο πετροβολισμό και τις συνεχείς εφορμήσεις εκατοντάδων μακαριακών, οι οποίοι είχαν αποκλείσει το κτίριο της Μητρόπολης στη Λεμεσό.
24. Μετά το κίνημα οι περισσότεροι από τους μητροπολίτες που διόρισε ο Μακάριος είχαν συγκεντρωθεί στο Μετόχι του Κύκκου στη Λευκωσία και ένας από αυτούς, πολύ φανατικός με τον Μακάριο, μόλις μπήκε στην αίθουσα είπε δυνατά και με στόμφο έπεσε ο τύραννος.

25. Στο γραφείο μητροπολίτη που διόρισε ο Μακάριος βρέθηκε μετά τις 15 Ιουλιου αλληλογραφία με την εξ Ελλάδος ...φιλενάδα του.
26. Μητροπολίτης του Μακαρίου επικοινώνησε με τον Νίκο Σαμψών και ζήτησε να μεταφερθεί στο ξενοδοχείο Χίλτον, όπου και η πρώτη του ενέργεια ήταν να ζητήσει ξυραφάκι για να ξυρισθεί, όπως φώναζε.

27. Αγωνιστής της ΕΟΚΑ δολοφονήθηκε το 1973 στην Αμμόχωστο, γιατί ο σκύλος του... γαύγιζε όταν έβλεπε τη φωτογραφία του Μακαρίου!

28. Θα δοθούν καποτε λεπτομέρειες από τους άγριους βασανισμούς που υπέστησαν στην Πύλη Πάφου και σε άλλους αστυνομικούς σταθμούς εκατοντάδες πολιτικοί αντίπαλοι του Μακαρίου, οι δε δικαστές στους οποίους παρουσιάζονταν, με ελάχιστες τιμητικές εξαιρέσεις, αδιαφορούσαν;

29. Επικουρικοί και μέλη της φρουράς Μακαρίου ξυλοκόπησαν και έδιωξαν κακήν κακώς τρεις Τούρκους, οι οποίοι πήγαιναν κάθε απόγευμα στην Οδό Λήδρας στη Λευκωσία και πωλούσαν ζεστά ψωμιά και κουλούρια για να ζήσουν, γιατί διαφήμιζαν τα προϊόντα τους φωνάζοντας εν μούσκος !

30. Οταν έγινε οδικό δυστύχημα σε κεντρική οδό της Λευκωσίας , "επικουρικοί" του Μακάριου ξυλοκόπησαν τον οδηγό αυτοκινήτου που είχε εμπλακεί, γιατί επέμενε να μην μετακινήσει το όχημά του μέχρι να έρθει η Αστυνομία. Και η δικαιολογία ήταν ότι από την οδό εκείνη θα περνούσε σε λίγο ο Μακάριος με τη συνοδεία του και ο δρόμος έπρεπε να είναι διάπλατα ανοικτός!

Σημερινα Νέα από τη ζώνη της Ειδικής Στρατιωτικής Επιχείρησης στην Νεα Ρωσσία (Νοβορωσσία). (Μέχρι τις 11 πμ)

  Τα ξημερώματα, στο μετωπο της Αβντέεβκα,   οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας εγκατέλειψαν τις θέσεις τους κοντά στους οικισμούς Ορλόβκα κ...