5/7/17

Η Σύγκριση των ΕΚΟΥΜΟΥ με το Κόσσοβο και τη Βουλγαρία

Εκτός όλων των άλλων αρμενίζουμε πολύ Στραβά

του Σπύρου Χατζάρα

Και όμως! Εκτός από τον Σόιμπλε και το Μνημόνιο πρέπει να φταίνε και άλλοι. Και επ’ αυτού όλοι οι περισπούδαστοι ρουφιάνοι και παπαγάλοι της κυβερνητικής και της φιλελεύθερης προπαγάνδας κάνουν την πάπια.
Φωνάζουν προς τους χαζούς που τους ακούνε για «ράλι αποκλιμάκωσης» των ελληνικών επιτοκίων, λένε ότι «η βελτίωση των ελληνικών ομολόγων αποδίδεται στην πρόσφατη ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης», και υπόσχονται, «την επιστροφή της χώρας στον παράδεισο των Αγορών».
Σύμφωνα με τους Ρουφιάνους και τους Παπαγάλους της Αριστερής Διακυβέρνησης των λεβί, η απόδοση του 2ετούς ομολόγου «καταγράφει νέο χαμηλό οκτώ ετών» και υποχωρεί στο 3,785% , «το χαμηλότερο επίπεδο κατά τη διάρκεια της οκταετούς οικονομικής κρίσης», και, «την ίδια ώρα, η απόδοση του 10ετούς ομολόγου κινούμενο επίσης σε χαμηλό αρκετών ετών, διαμορφώνεται στο 5,408%».

Λοιπόν ο θρίαμβος της αριστερής διακυβέρνησης είναι το 5,4% και το 3,785% , του διετούς ομολόγου.

Ταυτόχρονα η Κεντρική Τράπεζα του Κοσσυφοπέδιου πραγματοποίησε χθες δημοπρασία πενταετών ομολόγων που υπερκαλύφθηκε και η «σταθμισμένη μέση απόδοση» μειώθηκε στο 0,90%, από το 1,46% που είχε επιτευχθεί στην προηγούμενη δημοπρασία των πενταετών ομολόγων τον Αύγουστο του 2016.

Το Κόσσοβο δανείζεται από τις «αγορές» με 0,90%, και πριν ένα χρόνο με 1,46% και οι δικοί μας πανηγυρίζουν διότι τα ελληνικά επιτόκια μειωθήκαν στο 5,4% και το 3,785%.

Αυτό είναι ένα πολύ απλό ζήτημα απλής αριθμητικής που απαντάει στο κλασσικό πολιτικό ερώτημα, «με τον ήλιο τα βάζω, με τον ήλιο τα βγάζω, τι έχουν τα έρμα και ψοφάνε;».

Οι περισπούδαστοι Ρουφιάνοι και τους Παπαγάλοι της Αριστερής Διακυβέρνησης, πανηγυρίζουν διότι η ανεργία το Μάρτιο του 2017 μειώθηκε αισθητά, καθώς από 22,9% τον Φεβρουάριο έπεσε στο 22,5%, και το ποσοστό ανεργίας των νέων ,(κάτω των 25 ετών) , μειώθηκε στο 46,6% το Μάρτιο, από 47,1% το Φεβρουάριο.
Όπως και να έχει αριθμός των ανέργων που καταγράφουν οι ευρωπαϊκές στατιστικές ήταν 1,068.000 άτομα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε η Γιουροστάτ στη Βουλγαρία, το ποσοστό των ανέργων τον Μάιο , μειώθηκε στο 6,0%, το οποίο είναι το χαμηλότερο επίπεδο της τελευταίας οκταετίας.
Η ανεργία στην Ευρωπαϊκή Ένωση σταθεροποιήθηκε στο επίπεδο του 7,8% το Μάιο. Η Βουλγαρία κατατάσσεται στην 11η θέση μεταξύ των 28 χωρών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Στη ζώνη του ευρώ το ποσοστό ανεργίας παρέμεινε αμετάβλητο στο 9,7%, (το χαμηλότερο επίπεδο από το Μάρτιο του 2009).

Ο αριθμός των ανέργων το Μάιο στην Ευρωπαϊκή Ένωση ήταν 19.115 εκ. από τους οποίους τα 15.034 εκ. στη ζώνη του ευρώ.

Η απάντηση στα πολιτικά λάθη έρχεται από τη σύγκριση της Ελλάδας με το Κόσσοβο και τη Βουλγαρία. Όταν η Βουλγαρία έχει 4 φορές λιγότερους άνεργους από την Ελλάδα και όταν το Κόσσοβο δανείζεται πέντε φορές φθηνότερα από την Κοινοπραξία Τσιπρά , τότε κάτι είναι πολύ λάθος. Περιμένω τις εμβριθείς εξηγήσεις των περισπούδαστων Ρουφιάνο –Παπαγάλων.

ΥΓ. Για την Παρασκευή μετατέθηκε η απόφαση του ESM για την εκταμίευση της «δόσης» των 7,7 δισ. ευρώ, καθώς εκκρεμεί ακόμη η υλοποίηση ενός μικρού μέρους των προαπαιτούμενων δράσεων. «Ο ESM ενθαρρύνει την ελληνική κυβέρνηση να επιλύσει τάχιστα τα εκκρεμή ζητήματα» τόνισε…. ο Μηχανισμός .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σημερινα Νέα από τη ζώνη της Ειδικής Στρατιωτικής Επιχείρησης στην Νεα Ρωσσία (Νοβορωσσία). (Μέχρι τις 11 πμ)

  Τα ξημερώματα, στο μετωπο της Αβντέεβκα,   οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας εγκατέλειψαν τις θέσεις τους κοντά στους οικισμούς Ορλόβκα κ...