9/7/17

Συνεχίζονται οι σεισμοί στην Αχρίδα


Η Αχρίδα και τα περίχωρά της, συνεχίζουν για σχεδόν δύο εβδομάδες τώρα να περιμένουν να μιλήσει το προϊστορικό ηφαίστειο, καθώς κατά τη διάρκεια των τελευταίων δύο εβδομάδων στην Αχρίδα έχουν καταγραφεί περισσότεροι από 1100 σεισμοί. Οχρίδας έχει κλονιστεί από πάνω από 1.000 σεισμούς.

Την Παρακευή το Σεισμολογικό Παρατηρητήριο του Πανεπιστημίου, των Αγίων Κυρίλλου και Μεθοδίου ανακοίνωσε πέντε σεισμούς.
Έναν στις 14:52 με μέγεθος 2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, και στη συνέχεια, στις 16:32 εντάσεως 3.1 ρίχτερ, στις 18:54 με μέγεθος 3,1 της Κλίμακας Ρίχτερ, και ο τελευταίος ήταν 3,3 Ρίχτερ. Χθες ανακοινώθηκαν ένας σεισμός εντάσεως 3,7 βαθμών Ρίχτερ που σημειώθηκε στις 21:31 μ.μ. και δεύτερος σεισμός μεγέθους 3,6 βαθμών Ρίχτερ στις 22:52 μ.μ.
Το επίκεντρο όλων των σεισμών ήταν η Αχρίδα και τα περίχωρά της. Σύμφωνα με την ανακοίνωση των σεισμολόγων καταγράφηκαν και πιο αδύναμοι σεισμοί με μέγεθος μεταξύ 2 και 3 Ρίχτερ. Επαρκής επιστημονική απάντηση μέχρι στιγμής δεν έχει υπάρξει.

Όσοι φοβούνται ότι ξυπνάει το ηφαίστειο, θυμίζουν την μακρά σεισμική ακολουθία που προηγήθηκε της καταστροφής της Πομπηίας.

Το Γέλοουστόουν της Αχρίδας, Ντούβαλο Κοσέλ

Δεν υπάρχουν σχόλια: