11/7/17

Έστησε Ανταρτοδικείο στη ΓΓ Ενημέρωσης ο Κρέτσος

Σε απολογία οι δημοσιογράφοι
επειδή έκαναν απεργία
ΕΡΓΑ ΚΑΙ ΗΜΕΡΕΣ ΑΝΤΩΝΙΑΔΟΥ ΜΠΕΡΕΔΗΜΑ ΚΟΥΜΠΙΑ

Μόνο χειροπέδες δεν έχει φορέσει ακόμη η Κυβέρνηση στους δημοσιογράφους που εργάζονται στη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης του υπουργείου ψηφιακής πολιτικής με την παρέα Μ. Αντωνιάδου, Θ. Μπερεδήμα. Δ. Κουμπιά να κάνουν… πασαρέλα κυβερνητικού-εργοδοτικού συνδικαλισμού. Και με έναν τέταρτο που δηλώνει συγκάτοικος τους αλλά είναι πλέον συνυπεύθυνος.

Η επέκταση της χειραγώγησης στην ΕΡΤ και στο ΑΠΕ είναι απλώς θέμα χρόνου ,ενώ στον ιδιωτικό τομέα οι συνάδελφοι μένουν απλήρωτοι ή τους πετάνε στο δρόμο με εθελουσία.
Στον ΠΗΓΑΣΟ κοροϊδεύουν τον κόσμο με υποσχέσεις για κάποια ψίχουλα, στο ΔΟΛ η αγωνία συνεχίζεται.
Το λουκέτο δεν έχει διαγραφεί ως απειλή για τον ΕΔΟΕΑΠ , αφού το προεδρείο του έχει κάνει ιδιοκτησία του το μνημόνιο της διαπλοκής.

Όπως αποκαλύφθηκε χθες ο γενικός γραμματέας πανεπιστημιακός Λ. Κρέτσος, ασκεί πειθαρχική δίωξη και καλεί σε απολογία τους συντάκτες επειδή πήραν μέρος στην απεργία(..!) που κήρυξε από τα τέλη Απριλίου το προηγούμενο ΔΣ της ΕΣΗΕΑ.
Παρά τις απεγνωσμένες προσπάθειες του συστήματος Παππά οι εργαζόμενοι και οι διοικήσεις των ενώσεων επέμειναν επί δύο μήνες να αρνούνται την ωρομέτρηση –φακέλωμα με ειδικές κάρτες .
Η πρόεδρος με πέντε ψήφους, όμως κ. Μ. Αντωνιάδου, εξοφλώντας ένα ακόμη γραμμάτιο στην Κυβέρνηση, φρόντισε να σπάσει η απεργία, αφού οι δημοσιογράφοι αφέθησαν να παραπλανηθούν από διευθυντές συνδικαλιστές, και «σε ένδειξη καλής θελήσεως» να πάρουν πίσω τις κάρτες που είχαν παραδώσει πριν από δύο μήνες, μήπως και τους ευεργετήσει το σύστημα Παππά.
Την απεργία βέβαια έχουν κηρύξει τα σωματεία .
Ποιός νοιάζεται όμως για αυτά , όταν το deal για να βγει , όπως - όπως πρόεδρος και γενικός γραμματέας στην ΕΣΗΕΑ στηρίχθηκε στη λευκή τους ψήφο για να μην γίνει απεργία στην Αυγή , να μην κακοκαρδίσουν το γκουβέρνο και τον Χατζηνικολάου τους, που παριστάνει τώρα τον πρόεδρο των εκδοτών.
Στη χθεσινή συνέλευση το προεδρικό δίδυμο προσπαθούσε απεγνωσμένα να κρυφτεί πίσω από την νομική σύμβουλο της ομοσπονδίας, χωρίς όμως να τα καταφέρουν και με τη συγκεκριμένη δικηγόρο-συνεργάτη του Κουμπιά να μην ξέρει «τι να σώσει».
Αντίθετα κατάφεραν να την εκθέσουν κι αυτήν αφού αποκαλύφθηκε ότι ετοιμάζονται να υπογράψουν άρον-άρον κάποια συλλογική συμφωνία με όρους μνημονίου, για την ΕΡΤ, το ΑΜΠΕ την ΓΓ Ενημέρωσης , δημοτικούς σταθμούς που θα μπορούν να επεκταθούν και στα ιδιωτικά ΜΜΕ.
Πρόκειται όμως για πρακτική που αφορά δημοσίους υπαλλήλους γεγονός που οδηγεί σε πλήρη κατάργηση των ΣΣΕ και ότι έχει απομείνει από αυτές για τους δημοσιογράφους που τους θέλει υπάκουους και στο ενιαίο μισθολόγιο με διαδικασίες που καταπίνουν τον κώδικα δεοντολογίας και την δημοσιογραφική ανεξαρτησία.
Στη χθεσινή συνέλευση των εργαζομένων στη ΓΓ Ενημέρωσης ο κυβερνητικός συνδικαλισμός επέλεξε να παρουσιάσει γνωμοδότηση που είχε προκαλέσει ο Πεταλωτής , είχε αποδεχτεί ο Κεδίκογλου και χρησιμοποιεί τώρα ο Κρέτσος σε βάρος της δημοσιογραφικής εργασίας, με μέλη του ΔΣ της ΕΣΗΕΑ
και εργαζόμενους να καταγγέλλουν τους απολογητές της κυβερνητικής πολιτικής.
Δίχως ΣΣΕ και με κάρτα-φακέλωμα καταργούν εν ψυχρώ την χάρτα ελευθερίας στην Ενημέρωση. Κυβέρνηση και συνδικαλιστική τρόικα από την ΕΣΗΕΑ την ΠΟΕΣΥ και την ΕΣΠΗΤ συμμαχούν ανοιχτά, με χορηγό επικοινωνίας την διαπλοκή.
10/07/2017

Κίνηση Επαγγελματιών Δημοσιογράφων

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΜΙΝΣΚ και ΜΠΥΑΛΙΣΤΟΚ

"Στις 11 Ιουλιου το ανακοινωθεν της Ανωτατης Διοικησεως αναγγελει τον τερματισμο της διπλης μαχης και την συλληψη 328.898 αιχμαλωτων,1.809 πυροβολων,3.332 θωρακισμενων οχηματων.Νικη λαμπρη που αποζημιωνει για την απογοητευση,που προκαλει η βραδυτητα της προελασεως στην Ουκρανια.Απο τις 164 σοβιετικες μεραρχιες,που συμφωνα με τους υπολογισμους βρισκονταν στις 22 Ιουνιου σ'ολο το μετωπο,89 καταστραφηκαν τελειως ή μερικως.Ο Χαλντερ γραφει στο Ημερολογιο του,πως ο στρατηγικος σκοπος της πρωτης φασεως των επιχειρησεων,η συντριβη των σοβιετικων δυναμεων δυτικα απο τον Ντβινα και τον Δνειπερο,εχει επιτευχθει.Αληθεια ειναι πως γραφει και τα εξης:
"Η εκταση του θεατρου των επιχειρησεων και το πεισμα της αντιστασεως θα απαιτησουν απο μας προσπαθεια πολλων εβδομαδων ακομα..." (Ρεμον Καρτιε)

ΒΕΡΟΛΙΝΟΝ,12 (Αθ.Πρ.)__Το Ημιεπισημον Γερμανικον Πρακτορειον μεταδιδει οτι ο Γερμανικος Τυπος εξιστορει την ριζικην καταστροφην,την οποιαν υπεστη ο εχθρος κατα την διπλην μαχην του Μπυαλιστοκ και του Μινσκ,και αποκαλει τουτην νικην απαραμιλλον.Αι εφημεριδες τονιζουν,οτι η νικη αυτη εξεμηδενισε το Σοβιετικον σχεδιον εισβολης εις την Γερμανιαν,μετα τον θερισμον των δημητριακων καρπων.Πλεκουν κατοπιν το εγκωμιον της εξαιρετικης δρασεως,την οποιαν επεδειξαν το Γερμανικον Στρατηγειον και τα στρατευματα,τα οποια,παρα τα σκληρα πληγματα τα οποια καταφερον κατα των Σοβιετ,εξακολουθουν χωρις αναπαυλαν τον αγωνα.
Ο "Εγχωριος Αγγελιοφορος" εξαιρει την ιστορικην σημασιαν της μαχης του Μπυαλιστοκ και του Μινσκ,γραφων τα εξης:
"Υπαρχουν εις την ιστοριαν μας μερικαι μαχαι,αι οποιαι παιζουν ρολον ολως εξαιρετικον.Τοιαυται εινε η μαχη του Σαλον,οπου ηττηθησαν ο Αττιλας και οι Ουνοι του,η μαχη του Πουατιε,οπου ο Σαρλ Μαρτελ ενικησε τους Αραβας,η μαχη των Μογγολων πλησιον του Λιγνιτς,η οποια εσωσε την Βιεννην,και τελος η μαχη της Λειψιας κατα του Ναπολεοντος.Αι ιστορικαι αυται μαχαι εκριναν την τυχην των εθνων και των ηπειρων.Αν ο Αδολφος Χιτλερ δεν ειχε καταστησει την Γερμανιαν τοσον ισχυραν και ο Εβραιοαγγλικος πολεμος κατελαμβανε την Γερμανιαν εις στιγμην καθ'ην δεν ειχε συμπληρωσει τους εξοπλισμου της και ο πολεμος την ειχεν εξασθενισει,οπως ητο ο σκοπος των εχθρων της,τοτε θα ηρχετο η ωρα,καθ'ην ο προδοτης Σταλιν θα επιεζε το κομβιον δια να ριψη κατα της Γερμανιας τας χιλιαδας αρματων μαχης,τα νεφη αεροπλανων και τα εκατομμυρια των μπολσεβικων εν στολη.Ειναι ηδη γεγονος ιστορικον,οτι ο Αδολφος Χιτλερ,με το πληγμα το οποιον καταφερε κατα του μπολσεβικισμου,εσωσεν εγκαιρως την Δυσιν απο μιαν θανασιμον απειλην".

Ανώνυμος είπε...

ΒΕΡΟΛΙΝΟΝ,12 (Αθην.Πρακτ)__Το Ημιεπισημον Γερμανικον Πρακτορειον αναγγελει,οτι την 9η Ιουλιου,δυο ατμακατοι εφοδου των Γερμανικων στρατευματων μηχανικου,επροχωρησαν αρκετα χιλιομετρα εις τον ποταμον Τουλος,εις το βορειον ακρον της Φινλανδιας,και οι Γερμανοι στρατιωται του μηχανικου κατελαβον ενα Σοβιετικον οχυρον πλησιον του ποταμου.Αφου επι ωρες αι ατμακατοι επλεον εις την περιοχην των καταρρακτων του ποταμου,υπεστησαν επιθεσιν πλησιον ενος φραγματος.Γερμανοι στρατιωται,διασχιζοντες ομου μετα τινων Φινλανδων στρατιωτων ελη και πυκνον δασος,επετεθησαν με αυτοματα οπλα κατα ενος Σοβιετικου χαρακωματος εκ μπετον αρμε,το οποιον,μετα μιας μολις ωρας μαχην,περιηλθεν εις τας χειρας των,παρα την επιμονον αντιστασιν,την οποιαν προεβαλον οι εν τω χαρακωματι Σοβιετικοι στρατιωται.

ΡΩΜΗ,12 (Αθ.Πρ.)__Το Πρακτορειον Στεφανι πληροφορειται εκ Βουδαπεστης,οτι,κατα τας τελευταιας πληροφοριας,τα Ουγγρικα στρατευματα συνεντριψαν την λυσσωδη αντιστασιν του εχθρου κατα μηκος του ποταμου Ζμπρουζ,παρα τις δυσμενεις ατμοσφαιρικας συνθηκας και την πλημμυραν του ποταμου.Κατεληφθη η πολις Καμινιετς-Μποαντολσκ.Εις αλλον τομεα,ελαφρα Ουγγρικα στρατευματα προηλασαν κατα πενηντα χιλιομετρα και οι προφυλακαι ευρισκονται εκειθεν του ποταμου Στουτζενα.Η προελασις των Ουγγρικων στρατευματων συνεχιζεται εφ' ολοκληρου του μετωπου,εν πληρει αρμονια με τα Γερμανικα στρατευματα.

ΒΕΡΟΛΙΝΟΝ,12 (Αθ.Πρ.)__Το Ημιεπισημον Γερμανικον Πρακτορειον μεταδιδει εκ του Στρατηγειου του Φυρερ το κατωθι ανακοινωθεν του Αρχηγειου των Γερμανικων Ενοπλων Δυναμεων:
"Αι επιχειρησεις των συμμαχικων στρατευματων εις το ανατολικον μετωπον συνεχιζονται συστηματικως.
Κατα ενοπλον αναγνωρισιν εναντιον της Αγγλιας,η Γερμανικη αεροπορια εβυθισε νοτιοανατολικως της Πλυμουθης εν υποβρυχιον και δυτικως του Πορτριθ εν φορτηγον δυο χιλιαδων τοννων.
Εις την Μεσογειον,Γερμανικα μαχητικα αεροπλανα επετεθησαν επιτυχως κατα στρατιωτικων εγκαταστασεων εις το Τομπρουκ.Την παρελθουσαν νυκτα εμβομβαρδισθη η Αγγλικη βασις του Πορτ-Σαϊδ εν τη Διωρυγα του Σουεζ.
Κατα αερομαχιες,αι οποιαι διεξηχθησαν υπερανω των ακτων της Μαγχης,ο εχθρος απωλεσε τεσσερα καταδιωκτικα αεροπλανα τυπου Σπιτφαϊρ.
Αγγλικα τινα μαχητικα αεροπλανα ερριψαν την παρελθουσαν νυκτα μικρον αριθμον βομβων εις την παραλιακην περιοχην της βορειοδυτικης Γερμανιας.Αι ζημιαι δεν ειναι σημαντικαι".