23/7/17

Απίστευτο! Και Ρουφιάνοι των Άγγλων και της Στοάς και Αγράμματοι

Το βρήκα στη διεύθυνση http://grandmother50kalantzitasoula1.blogspot.gr/2013/09/1821-1829_11.html με τίτλο , «Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ (1821-1829)» χωρίς να λέει ποιος ρουφιάνος το έγραψε.

«Την 1η Δεκεμβρίου 1825 πέθανε ο Τσάρος Αλέξανδρος ο Α' και τον διαδέχτηκε ο Νικόλαος ο Α', που έσπευσε με δηλώσεις του να κάνει σαφείς τις προθέσεις του για δυναμική λύση στα θέματα τα σχετικά με την Τουρκία. Με τελεσίγραφο της 17ης Μαρτίου 1826 ζητούσε μέσα σε έξι ημέρες ικανοποίηση σε παλιές διαφορές που εκκρεμούσαν από το 1812 και το 1821, αλλιώς ο επιτετραμμένος Μινκιάκυ (Minciaky) θα έπαιρνε τα διαπιστευτήριά του και τότε '»θα ήταν εύκολο στους υπουργούς τους σουλτάνου να αναλογιστούν τις συνέπειες του γεγονότος αυτού». Έτσι η Τουρκία θα υποχρεωθεί να υπογράψει τη συνθήκη του Άκερμαν (Ackerman) (6 Οκτωβρίου 1826), που σήμαινε πλήρη σχεδόν αποδοχή των ρωσικών αξιώσεων. Στο μεταξύ όμως ο άγγλος στρατηγός και διπλωμάτης Ουέλινγκτον (Wellington) που είχε πάει στην Πετρούπολη για να συγχαρεί το νέο τσάρο, είχε συζητήσεις εκεί με τον υπουργό των εξωτερικών Νέσελροντ (Nesselrode) για το Ελληνικό Ζήτημα. Οι συζητήσεις κατέληξαν στο Πρωτόκολλο της Πετρούπολης (23 Μαρτίου/4 Απριλίου 1826).

Ώστε, ο Ουέλινγκτον πήγε σε εθιμοτυπική «επίσκεψη» και με την ευκαιρία, έκανε και μια συμφωνία.
Το εκπληκτικό όμως είναι ότι οι αγράμματοι ρουφιάνοι γράφουν για τον « επιτετραμμένο Μινκιάκυ»,  και γράφουν και το αγγλικό «Minciaky», ενώ πρόκειται για τον Ματθαίο Μιντσιάκη, άνθρωπο των Καποδίστρια, που τον διόρισε ο Ιωάννης το 1812 Γενικό Πρόξενο στην Πάτρα.

Τόσο αγράμματοι, οι Ρουφιάνοι στο διαδίκτυο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σημερινα Νέα από τη ζώνη της Ειδικής Στρατιωτικής Επιχείρησης στην Νεα Ρωσσία (Νοβορωσσία). (Μέχρι τις 11 πμ)

  Τα ξημερώματα, στο μετωπο της Αβντέεβκα,   οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας εγκατέλειψαν τις θέσεις τους κοντά στους οικισμούς Ορλόβκα κ...