27/7/17

Ποντάρουν στα ερείπια του ΕΔΟΕΑΠ (ΚΕΔ)

Κλείνει το μάτι  στην διαπλοκή ο Παππάς

«Θα είναι έτοιμη η κυβέρνηση να ξαναδεί τα θέματα της φορολογίας (σ.σ. για τα κανάλια) εάν υπάρξει επιπλέον επιβάρυνση για την στήριξη του ΕΔΟΕΑΠ. 
 Θα μπορούσαμε να δούμε μείωση του φόρου ( πχ 20%)  για να σταματήσουν οι απολύσεις»  και  «βλέπουμε ως θετικό ότι δέχεστε να συμπεριλάβετε και τους εργαζόμενους στα διαδικτυακά Μέσα».  
Είναι  δηλώσεις του υπουργού  ΨΗΠΤΕ  Νίκου Παππά στη Βουλή, στη συζήτηση για το νομοσχέδιο για το Ηλεκτρονικό Σύστημα Διάθεσης Τηλεοπτικού Διαφημιστικού Χρόνου, απευθυνόμενος στον Π. Κυριακόπουλο (ΕΙΤΗΣΕΕ).  
Η μεγάλη στιγμή  ήταν η  ρεβεράντζα του υπουργού στον  καναλάρχη έστω και αν ο τελευταίος είναι-και κατά δήλωση του υπουργού  - "παράνομος".  
Μήπως και  φτιάξει κλίμα  με τους βαρόνους.
 Προκειμένου  να στηθεί το σημερινό  σκηνικό προηγήθηκε  συζήτηση στο γραφείο του Παππά με τους πρόθυμους της ΕΣΗΕΑ.  
Αυτoί αποδέχθηκαν την  ικεσία του για  να πουν δυο κουβέντες για το νομοσχέδιο του και ο αποπεμφθείς από το Μαξίμου, δεσμεύθηκε να αποδεχτεί την πρόταση του Βαρδινογιάννη.
Ανέβηκε στο βήμα και έκανε την κωλοτούμπα του.
Μεσάζοντες στο κόλπο  Καπάκος,  Αντωνιάδου, Σαββίδης.
Με τον μαϊντανό από την Καλαμάτα να κρατάει τσίλιες έξω από την πόρτα.   Μόνο που ο Κυριακόπουλος θέλει δική του  διαφημιστική  πλατφόρμα (ή να ελέγχει αυτή που στήνει  η Κυβέρνηση) και έχει αβανταδόρο τον πρόεδρο του ΣΕΒ που καταγγέλλει κρατικό μονοπώλιο αλλά δεν λέει όχι στο ιδιωτικό.   Ταυτόχρονα επιμένει, στις απολύσεις  και συνεχίζει . Θέλει όμως να κρατήσει  το κολοβό προεδρείο της ΕΣΗΕΑ επειδή είναι στο υπηρετικό του προσωπικό.
Τους βάζει, έτσι να του κάνουν μια τρίωρη στάση εργασίας για  ξεκάρφωμα.     Και  όλα αυτά συμβαίνουν παραμονή της  συνάντησης των 4 καναλαρχών με το ΕΣΡ, οι οποίοι ετοιμάζουν το καρτέλ στην ενημέρωση.  
Το πρώτο βήμα από την Κυβέρνηση για να τους προσεγγίσει είναι η μείωση της φορολογίας των καναλιών, με άλλοθι τον ΕΔΟΕΑΠ και δήθεν την ασφαλιστική αποκατάσταση των συναδέλφων που εργάζονται στο διαδίκτυο. 
Μόνο που το Ταμείο, με τα φέσια που του έχουν φορτώσει οδηγείται σε ναυάγιο με τις παροχές στα τέσσερα και τις συντάξεις στα τρία και οι συνάδελφοι από τους ιστότοπους (sites) και πάλι δυστυχώς να βρίσκονται αντιμέτωποι  με τον εμπαιγμό.   
Το πρώτο θέμα στα κανάλια είναι ήδη η έξοδος στις αγορές στα δελτία και στα παράθυρα.  
Και η επόμενη ημέρα; Survivor και ξερό… ψωμί
  Εκτός εάν…

Κίνηση Επαγγελματιών Δημοσιογράφων

Δεν υπάρχουν σχόλια: