8/7/17

Η νέα «Κόκκινη Συμφωνία»

«Καταπληκτική» χαρακτήρισε την πρώτη του συνάντηση με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν, ο Ντόναλντ Τραμπ.

Ο Βλαδίμηρος, είπε ότι οι ΗΠΑ και η Ρωσία μπορούν να επιτύχουν το ελάχιστο επίπεδο διμερών σχέσεων, το οποίο έχουν ανάγκη. «Μου φαίνεται, ότι αν οικοδομήσουμε τις σχέσεις μας με έναν τρόπο σαν αυτόν που προχώρησε χθες η συζήτησή μας, υπάρχει το έδαφος να πιστεύουμε ότι τουλάχιστον σε έναν βαθμό, θα έχουμε το επίπεδο συνεργασίας που χρειαζόμαστε», είπε.
Ακόμη, είπε ότι ο πραγματικός Τραμπ, διαφέρει από τον Τραμπ της τηλεόρασης. «Είναι απολύτως ακριβής, αντιδρά όπως θα περίμενε κανείς απέναντι στον συνομιλητή του, αναλύει αρκετά γρήγορα, και απαντά στις ερωτήσεις που του τίθενται», σημείωσε.
Ο Πούτιν επιβεβαίωσε ότι ο Τραμπ του έθεσε ερωτήσεις σχετικά με το ζήτημα ενδεχόμενης εμπλοκής της Ρωσίας στην προεκλογική εκστρατεία των ΗΠΑ και πρόσθεσε ότι έμεινε ικανοποιημένος από τις διαβεβαιώσεις του ότι η Μόσχα δεν είχε καμία εμπλοκή. Όπως ανέφερε, η Ρωσία συμφωνεί με την άποψη του Τραμπ για την συνεργασία ΗΠΑ-Ρωσίας στον έλεγχο του κυβερνοχώρου.
Παράλληλα, για τη νέα εκεχειρία στις νότιες περιοχές της Συρίας, τόνισε ότι είναι αποτέλεσμα, «αλλαγής της αμερικανικής στάσης».

Δεν υπάρχουν σχόλια: