5/7/17

Σερβία: Υπάρχουν όροι και προϋποθέσεις στο δρόμο για τις Βρυξέλλες

Με ανακοίνωση Τύπου που εξέδωσε χθες η εκπρόσωπος της ΕΕ, Μάγια Κοτσιγιάντσιτς, δόθηκε απάντηση στο αίτημα του κ. Βούτσιτς για «επιτάχυνση». « Κατανοούμε τις προσπάθειες της Σερβίας και δουλεύουμε μαζί με τη χώρα αυτή για να επιταχυνθεί η διαδικασία ένταξης», ανέφερε η Κοτσιγιάντσιτς και τόνισε οτι «η ένταξη της Σερβίας στην ΕΕ εξαρτάται από την πρόοδο της στην υλοποίηση των μεταρρυθμίσεων και την εξομάλυνση των σχέσεων με το Κοσσυφοπέδιο».
Ο υπουργός Εξωτερικών της Σερβίας Ίβιτσα Ντάτσιτς, χωρίς να αναφερθεί συγκεκριμένα, αισθάνθηκε την ανάγκη να δηλώσει ότι, «η Σερβία δεν πρόκειται να αλλάξει την εξωτερική πολιτική της» και ότι απορρίπτει το εκβιαστικό δίλημμα «είτε ΕΕ ή τη Ρωσία». 
Η αναπληρωτής πρωθυπουργός Ζοράνα Μιχαΐλοβιτς, επίσης αισθάνθηκε την ανάγκη να δηλώσει ότι η στρατηγική κατεύθυνση για ένταξη της Σερβίας στην ΕΕ και υιοθέτηση του ευρωπαϊκού κεκτημένου δεν σημαίνει ότι η χώρα θα εγκαταλείψει τις σχέσεις της με σημαντικούς εταίρους όπως η Ρωσία, η Κίνα και οι Ηνωμένες Πολιτείες.
Ο υπουργός Άμυνας, Αλεξάνταρ Βούλιν, που συναντήθηκε με τον Πρέσβη της Ρωσίας Αλεξάντερ Τσεπούριν είπε ότι η πορεία της Σερβίας προς την ΕΕ και οι ιδιαίτερες σχέσεις με τη Ρωσική Ομοσπονδία δεν αλληλοαποκλείονται.

Περισσότερες και φρέσκες ειδήσεις από τα Βαλκάνια θα βρείτε εδώ....
https://ta-mavra-nea.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η 19η Μαρτίου στην Ιστορία

Η 19η Μαρτίου είναι η 79η ημέρα του  δίσεκτου 2024 κατά το Γρηγοριανό ημερολόγιο. Απομένουν 287 μέρες μέχρι το τέλος του έτους. 1205. Έγινε ...