6/7/17

Τον Ρουφιάνο και αν τον πλένεις

Όλοι οι υπάλληλοι της Στοάς του Λονδίνου θυμούνται σήμερα ότι η προστάτιδα τους Αγγλία, στις 6 Ιουλίου 1827 μαζί με την Γαλλία και τη Ρωσία υπόγραψαν τη Συνθήκη του Λονδίνου για τη «σύσταση ελληνικού κράτους» και ότι η μη συμμόρφωση της Τουρκίας είχε ως αποτέλεσμα την αποστολή των τριών Στόλων στα ελληνικά ύδατα και στη συνέχεια τη Ναυμαχία του Ναυαρίνου, (Οκτώβρης 1827) που έληξε με τη συντριβή της τουρκοαιγυπτιακής ναυτικής δύναμης. Και φυσικά λένε ψέματα.

-Η αγγλική πολιτική δεν προέβλεπε τη σύσταση ελληνικού κράτους αλλά μιάς αυτόνομης Πελοποννήσου που θα ήταν φόρου υποτελής στον Σουλτάνο. Το ανεξάρτητο Ελληνικό Κράτος δημιουργήθηκε με την Συνθήκη της Αδριανούπολης κόντρα στην Αγγλική Πολιτική.
Για τις αγγλικές πουστιές σε βάρος των Ελλήνων το 1828 μπορείτε να διαβάσετε εδώ http://kapodistrias1821.blogspot.gr/2017/07/blog-post.html

-Το απόγευμα της 5ης Ιουλίου του 1943, υπογράφηκε στην Καστανιά της Νότιας Πίνδου η συμφωνία υπαγωγής του ΕΛΑΣ στο Στρατηγείο της Μέσης Ανατολής. Εκ μέρους του Συμμαχικού Στρατηγείου υπέγραψε ο αρχηγός της Βρετανικής Αποστολής, ταξίαρχος Εντι Μάγιερς, εκ μέρους του ΕΑΜ ο Ανδρέας Τζήμας κι εκ μέρους του ΕΛΑΣ οι Στ. Σαράφης και Αρης Βελουχιώτης.

Παρακάμπτω το γεγονός ότι οι κομμουνιστές γράφουν ότι η συμφωνία υπογράφηκε στις 6 Ιουλίου, αλλά σημασία έχει η πλαστοπροσωπία.

Ο Τζήμας ως επικεφαλής του Κλιμακίου του ΚΚΕ παρέλαβε τις πρώτες 7200 αγγλικές χρυσές λίρες δια χειρός του «Οδυσσέα» του κεφαλλονίτη λαθρέμπορα Γεράσιμου Αλεξάτου, που ήταν από το 1938 στην υπηρεσία των Άγγλων και υφιστάμενος του δικτύου του πράκτορα «Προμηθέα», του «κόκκινου συνταγματάρχη», Ευριπίδη Μπακιρτζή.

Ο Ανδρέας Τζήμας ήταν ΚΚΕ. Πιό ΚΚΕ δεν γινόταν. Αλλά υπέγραψε ως ΕΑΜ. Διότι η " γραμμή"  ήταν ότι έπρεπε να φροντίζουν να εκτίθενται τα ΕΑΜικά σταλέχη και να «προφυλάσσονται» τα κομματικά μέλη. Το ίδιο και ο Θανάσης, που υπέγραψε ως ΕΛΑΣ.

Επομένως , το σύμφωνο της Καστανιάς της
5ης Ιουλίου 1943 είναι σύμφωνο ΚΚΕ-SoE.

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΣΤΙΣ 6 ΙΟΥΛΙΟΥ ΠΡΙΝ ΑΠΟ 76 ΧΡΟΝΙΑ

ΡΩΜΗ,6 (Α.Π)_Το πρακτορειον Στεφανι μεταδιδει οτι ο διευθυντης της εφημεριδος "Τζιορναλε ντ'Ιτάλια",σχολιαζων την εκ Λονδινου ειδησιν καθ'ην η σοβιετικη κυβερνησις προτιθεται να αποσυρθη περαν των Ουραλιων,εγκαταλειπουσα ολιγον κατ'ολιγον εις τον Αξονα την Λευκην Ρωσιαν,παρατηρει οτι δεν εινε η εκτασις του εδαφους της οποιας στερουνται οι Ρωσοι,αλλα τα αναγκαια προς αποτελεσματικην αντιστασιν μεσα δι'ενα μακρας διαρκειας πολεμον.Πραγματι,ολαι αι μεγαλυτεραι βιομηχανιαι και τα σημαντικοτερα πολεμικα εργοστασια ευρισκονται ιδιως εις την Λευκην Ρωσιαν,η οποια προσβαλλεται διαρκως περισσοτερον απο τα γερμανικα βομβαρδιστικα αεροπλανα,εως οτου και καταληφθη ολοσχερως υπο των κατα ξηραν δυναμεων.Δεον εξ αλλου να ληφθη υπ' οψιν οτι κατα τας τελευταιας ηδη εβδομαδας του πολεμου,οι Ρωσοι εσχον αφανταστους απωλειας εις αεροπλανα,αρματα μαχης,πυροβολα και αλλο πολεμικον υλικον,ως και εις ανδρας.Η ισχυς των σοβιετικων στρατευματων εχει σημαντικως ελαττωθη.Ειναι αληθες οτι η Μοσχα δυναται να βασιζεται επι πολλων εκατομμυριων πολεμιστων,κατα τον σημερινον ομως πολεμον αι τεραστιαι μαζαι στρατιωτων δεν αρκουν δια να εξασφαλισουν τη νικην.Αι απωλειαι εξ αλλου των τελευταιων ημερων αποδεικνυουν οτι η οργανωσις του σοβιετικου στρατου εχει τελειως αποτυχει.Τελος αι γερμανικαι δυναμεις εχουν ηδη εισχωρησει πανταχου εντος της Λευκης Ρωσιας και προκειται μετ'ολιγον να επιτεθουν κατα της γραμμης Σταλιν, αποτελουσης την υπερτατην αμυναν της βιομηχανικης ζωνης και της ευρωπαϊκης Ρωσιας.

ΒΕΡΟΛΙΝΟΝ,6 (Α.Π)_Το ημιεπισημον γερμανικον πρακτορειον πληροφορειται εκ Βουδαπεστης οτι,καθ α ανακοινοι το Ουγγρικον γενικον επιτελειον,η καταδιωξις των υποχωρουντων σοβιετικων στρατευματων συνεχιζεται συμφωνως προς το προκαθορισμενον σχεδιον.
"Τα στρατευματα μας-λεγει το ανακοινωθεν-κατελαβον το Στανισλαβ και την Κιλαμεα".

Ανώνυμος είπε...

Εσύ Χατζάρα όλο κάποιον ρουφιάνο πλένεις, αλλά δεν βλέπω αποτελέσματα...

Ανώνυμος είπε...

ΒΕΡΟΛΙΝΟΝ,6 (Α.Π)_Το ημιεπισημον γερμανικον πρακτορειον ανακοινοι οτι τρια δαση νοτιοδυτικως της Ριγας εξεκαθαρισθησαν απο τους εις αυτα καταφυγοντας μπολσεβικους.Ουτοι μολις συνελαμβανοντο εζητουν αμεσως να φαγουν,καθ'οσον απο εννεα ημερων δεν ειχον ελθη τα μεταγωγικα τροφιμων.Οι στρατιωται ουτοι δεν ειχον κρανη,ουτε εφερον υποκαμισσα υπο τα χιτωνια των,τα δε υποδηματα των ησαν εις ελεεινην καταστασιν.
Εν τη περιοχη της Βαλτικης ηδη μια σοβιετικη στρατια κατεστραφη εξ ολοκληρου.Πολλαι μικται μεραρχιαι πεζικου και τεθωρακισμενων τμηματων υπεστησαν πληρη πανωλεθριαν.Και αλλαι μεραρχιαι απεκοπησαν απο τας κυριας δυναμεις των.Η λεια εις την οποιαν περιλαμβανονται οπλα και παντος ειδους πολεμικον υλικον,καλυπτει εκτασιν πολλων τετραγωνικων χιλιομετρων.Ο αριθμος των τεθωρακισμενων αρματων,των πυροβολαρχιων,των αντιεροπορικων πυροβολων,των αεροπλανων και των τεθωρακισμενων αυτοκινητων,τα οποια περιηλθον εις γερμανικας χειρας,ειναι αδυνατον επι του παροντος να δωθη επακριβως.

ΒΕΡΟΛΙΝΟΝ,6 (Α.Π)_Το ημιεπισημον γερμανικον πρακτορειον μεταδιδει οτι ο διοικητης του 4ου σοβιετικου σωματος κυνηγων,επι του οποιου ευρεθησαν πολυτιμοι σημειωσεις και χαρται,ειναι ο στρατηγος Γεγορωφ.Ουτος την εσπεραν της 29ης Ιουνιου ηχμαλωτισθη προς βορραν του χωριου Ντερτσιν.

ΒΙΣΥ,6 (Α.Π)_Το γαλλικον γραφειον ειδησεων πληροφορειται εξ Ελσινκι οτι καθ'αναγγελει νεωτερον φιλλανδικον ανακοινωθεν,αι επιχειρησεις εις το φιλλανδικον μετωπον εξελισσονται συμφωνως προς το καθωρισμενον σχεδιον.Η προελασις των γερμανοφιλλανδικων στρατευματων συνεχιζεται προς την κατευθυνσιν του Μουρμανσκ.Εγνωσθη οτι την νυκτα της 3ης τρεχοντος σημαντικον τμημα των κατοικων της πολεως Ταλλιν εξεκενωσε την πολιν δια θαλασσης.

ΡΩΜΗ,6 (Α.Π)_Το πρακτορειον Στεφανι πληροφορειται εκ Βερολινου οτι εις τρεις φυλακας της Λεμβεργης εξεταφησαν μεχρι τουδε τα πτωματα 700 Ουκρανων οιτινες ειχον κρεουργηθη υπο των μπολσεβικων.Κατα τας καταθεσεις αυτοπτων μαρτυρων,ο αριθμος των θυματων ανερχεται εις τρεις χιλιαδας.
Καθ'α προκυπτει εκ καταθεσεων συλληφθεντων αιχμαλωτων,οι Ουκρανοι εις τι χωριον πλησιον του Γιαροβωφ εξεδηλωσαν απο της 23ης Ιουνιου επαναστατικας διαθεσεις εναντιον της Σοβιετικης Ενωσεως.Κατα διαταγην ενος πολιτικου επιτροπου,πολλαι εκατονταδες εκ των κατοικων του εν λογω χωριου εφονευθησαν δια πυρος μυδραλλιοβολων.Θυματα της αιματηρας αυτης δρασεως των μπολσεβικων υπηρξαν κυριως γυναικες και παιδια.
Ο συλληφθεις την 23η Ιουνιου υπο των Γερμανων αιχμαλωτος Στεφαν Μαντατ,οστις ανηκει εις το 24ον συνταγμα πυροβολικου, προεβη εις την εξης καταθεσιν:
"Ειμαι Ουκρανος,το επαγγελμα ξυλουργος και εκ πεποιθησεως εχθρος των Μπολσεβικων. Ολιγον μετα την προσκλησιν μου υπο τα οπλα,γενομενην την 19η Απριλιου 1941 και κατοπιν γυμνασιων 45 ημερων,ο διοικητης μας εδιδαξεν οτι εν περιπτωσει πολεμου μετα της Γερμανιας δεν θα κρατουνται οι αιχμαλωτοι.Την Κυριακην 22αν Ιουνιου παρεστην αυτοπτης μαρτυς της συλληψεως παρα το Σταρυ-Μιενις τεσσαρων Γερμανων στρατιωτων. Αφου ο διοικητης μας συνωμιλησε μετ'αυτων,τους παρεδωκεν εις ενα λοχιαν,οστις εσυρε το περιστροφον του και τους εφονευσε".

Η σφαγη του Λεμπεργκ(σημερα ονομαζεται Λβοφ) βρισκεται στο
Die Deutsche Wochenschau Nr.566 (1941-07-10) (-07 ειναι ο μηνας) ή D.D.W:Lemberg Massacre/Massaker(1941)- YouTube
Τα γυναικοπαιδα εχουν δολοφονηθει ειτε με πολυβολα ειτε με ξιφολογχες αλλα και με χειροβομβιδες!!! Παρ ολο το ασπρομαυρο το αιμα πανω στα ρουχα γινεται αντιληπτο.
Οι κατοικοι του Λεμπεργκ υποδεχονται τους γερμανους ως απελευθερωτες.

Ανώνυμος είπε...

άντε να συμφωνήσουμε και μια φορά! Ποτέ η Αγγλία δεν ήθελε την δημιουργία ανεξάρτητου Ελληνικού Κράτους. Ήθελε την διατήρηση της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας. Υποχώρησε όταν διέβλεψε ρωσοτουρκικό πόλεμο και σίγουρη νίκη μετά τόσα χρόνια δαπανηρού πολέμου. Προσπαθώντας να επιβάλλει την ανακωχή και την φόρου υποτελή Πελοπόννησο ο Άγγλος Πρέσβυς, αυτό έλεγε στους Τούρκους. Αγωνιζόμαστε για σας , για να σας σώσουμε από τους Ρώσους, πράγμα που δυσκολευόταν ο Μαχμούτ να καταλάβει.
Εκείνο που έπαθαν οι Άγγλοι με το Ιουλιανό Πρωτόκολλο ήταν που τους βγήκε Κυβερνήτης ο Καποδίστριας, υποχωρώντας ο Άμιλτων στον Κολοκοτρώνη, κάτι που είχε σχεδιαστεί εξαρχής από τους αρχισυνομώτες Τσάρο Αλέξανδρο και Κόμη Καποδίστρια, με υποχείριο και θύμα τον Υψηλάντη. Αφού τόφαγαν το χάπι , προσπάθησαν να ελέγξουν το νέο κράτος , κάτι που κατάφεραν ολοκληρωτικά μόνο την περίοδο 1936'1944. Την έπαθαν και από το ΕΑΜ και σε τρία χρόνια τους παρέκαμψε το δόγμα Τρούμαν, αλλά πήραν την εκδίκησή τους με την Κύπρο. Νομίζεις να υποχωρήσει η Τερέζα στις παρακλήσεις του Αλέξη , ότι θα εγγυάται μόνο ο Πούτιν την κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο!
Γι΄ αυτό σου λέω έχουμε δρόμο ακόμη...

Ανώνυμος είπε...

Να μας δώσουν πίσω τα γλυπτά του Παρθενώνα οι παλιό-πουστες...

Σημερινα Νέα από τη ζώνη της Ειδικής Στρατιωτικής Επιχείρησης στην Νεα Ρωσσία (Νοβορωσσία). (Μέχρι τις 11 πμ)

  Τα ξημερώματα, στο μετωπο της Αβντέεβκα,   οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας εγκατέλειψαν τις θέσεις τους κοντά στους οικισμούς Ορλόβκα κ...