25/6/18

ΜΕ ΓΡΑΒΑΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΤΟ ΧΡΕΟΣ

Έδωσαν τη Μακεδονία και πήραν την λέξη Βόρεια

 Του Δημήτρη Τσαλαπάτη

Μπορεί να λέει ό, τι θέλει ο καθένας για τον υπουργό, που με την πρώτη ευκαιρία σηκώνεται στις μύτες των ποδιών του, επειδή θέλει να δείξει το μπόι του. Άλλωστε κι αυτός δεν χάνει ευκαιρία να λέει ότι θέλει. Στην ιστορία με τα Σκόπια συμφωνεί με τον πρωθυπουργό του, που δεν έχασε την ευκαιρία να πει μερικές μέρες πριν τις Πρέσπες στη Θεσσαλονίκη: « Πάμε να πάρουμε, δεν πάμε να δώσουμε..» 

Κάπως έτσι κρατάνε το όνομα Μακεδονία οι γείτονες. Εμείς απλώς παίρνουμε, με τη συμφωνία, τη, λέξη Βόρεια!.. Υπάρχει όμως και προηγούμενο απολύτως προφητικό (που αντιγράφω από το www.styx.gr)

 «..Τετάρτη βράδυ (25 Nοεμβρίου 2015) στην αίθουσα της ΕΣΗΕΑ ο «κρεμασμένος» στο πάνελ των ομιλητών για την παρουσίαση του βιβλίου # Έκανε βαθειά υπόκλιση στους αμερικανούς για να είναι εντός γραμμής. 
# Αποκάλυψε τις πηγές έμπνευσης του για την ασφαλιστική μεταρρύθμιση, που οδηγεί εργαζόμενους, συνταξιούχους και άνεργους στην αιματοχυσία (σ.σ. Και με την νέα περικοπή των συντάξεων από τον Δεκέμβρη..) 
«Το 1949 – είπε- διοικητής του ΙΚΑ, ήταν Αμερικανός. Προσπαθούσε να ενοποιήσει τα Ταμεία. Εβδομήντα χρόνια δεν τα καταφέραμε. Θα το πετύχουμε τώρα». Και πάγωσε το ακροατήριο.
 «Η φιλοδοξία μας, δεν είναι, είπε τότε o Kατρούγκαλος, να έχουμε ένα κακό τέλος , θέλοντας να παίξει με το τίτλο του βιβλίου που παρουσίαζε. Αλλά να κάνουμε μια καλή αρχή. Η φυγή του όμως , άρον- άρον, από την αίθουσα, με το που τέλειωσε η εκδήλωση, αποδεικνύεται ότι δεν είχε καλό τέλος.
 Μια που το καταπέτασμα του ουρανού, με το που βγήκε στο δρόμο, εσχίσθη στα δύο και ήρθε η βραδινή νεροποντή , που έπνιξε το κέντρο της Αθήνας. Είναι γεγονός ότι κατά το χρονικό διάστημα Δεκέμβριος 1948 έως τον Ιούλιο 1950 διοικητής του ΙΚΑ , βάσει του ΑΝ 852/1948 και του Ν. 1367/1949 ήταν ο Αμερικάνος Ο. Powell…» 

Στο Σκοπιανό, έγινε του Νίμιτς που συμπλήρωσε τα ένσημα του. Στις συντάξεις έρχεται το deal με το Βερολίνο, τις Βρυξέλλες και την Ουάσιγκτον πίσω από τις Πρέσπες και ένα πολιτικό συνοικέσιο, με τον Καμένο να περισσεύει.. Τα δεκάδες προαπαιτούμενα αποτελούν ένα λεκέ που δεν βγαίνει από την καθαρή έξοδο και μας δένουν χειροπόδαρα μαζί με πλεονάσματα-μαμούθ μέχρι το 2060. Δίχως να βγάζουν πουθενά. Απλώς η θηλιά του χρέους για τον λαό και η γραβάτα για τον κυβερνήτη με τρίμηνη εποπτεία και προϋπολογισμό ύστερα από Οκ που θα δίνει ο γαλλογερμανικός άξονας.

 Τα άλλα έρχονται στην ώρα τους: Η σφαγή στις συντάξεις εφέτος τον Δεκέμβρη ,η μείωση του αφορολόγητου μέσα στο 2019 που κουρεύει πάλι συντάξεις αλλά και μισθούς, το διπλό χαράτσι με τον ΕΝΦΙΑ.

Το… έργο Σταθάκη πάντως με το πολυνομοσχέδιο ακρωτηριάζει την ΔΕΗ, που μένει χωρίς Μεγαλόπολη και Φλώρινα και από το τέλος του χρόνου βγαίνει στο σφυρί ακόμη και η πρώτη κατοικία. 

Με την αμερικάνικη Αριστερά στην Ελλάδα να στήνει μια παρτίδα πόκερ με τις κάλπες και να μην διστάζει να πεI, όπου την παίρνει: Tι να την κάνετε την Δεξιά; Eμείς εδώ τι πουλάμε; 

YΓ: O οδηγός ταξί που με πήγαινε προχθές στο Δημαρχείο, μού τόπε νέτα σκέτα. Εγώ και η οικογένεια μου θα ψηφίσουμε Σύριζα. Ο Σπίρτζης έδιωξε την Uber, που δεν έκοβε αποδείξεις. Μόνο που… «ξέχασε» να μου δώσει την δική του!..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΜΑΘΗΜΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΝΤΟΝΙΕΤΣΚ ΚΑΙ ΤΟ ΣΟΒΙΕΤΙΚΟ ΜΕΓΑΛΟ ΙΣΡΑΗΛ

H Ντονέτσκο-Κριβοροζσκαγια Σοβιετική Δημοκρατία   ήταν μια πολιτική οντότητα , στο έδαφος των λεκανών Ντονέτσ  και Krivoy Rog  .  Ανακηρυχ...