26/6/18

OI ΟΡΑΜΑΤΙΣΤΕΣ ΤΟΥ ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΥ ΕΝ ΔΡΑΣΕΙ

 Έκλεψαν τις ψήφους και τώρα 
κόβουν περίθαλψη και συντάξεις

 Τελικά ήρθε η ώρα να κάνουν ταμείο στην ΕΣΗΕΑ Αντωνιάδου Καπάκος Γκανάς και Σία αφού έβαλαν υποψηφιότητα για τον ΕΔΟΕΑΠ και «βγήκαν όπως βγήκαν». 

Από την άλλη βδομάδα όμως είναι υποχρεωμένοι, ως κυβερνητική πλειοψηφία μαζί με τον εκπρόσωπο του Κυριακόπουλου, που διορίζει σήμερα ο Πετρόπουλος, να βάλουν χέρι σε εφάπαξ, παροχές υγείας-περίθαλψης, συντάξεις . Με αυτό το όραμα βγήκαν.

 Έκλεψαν τους ψήφους σας για να τα κόψουν όλα. Αυτή είναι η δουλειά που έχουν αναλάβει. Μαζί τους και πρόσωπα που τα βαραίνει «άρωμα» Siemens και καταστάσεις διαπλοκής, το λουκέτο στην Μίνωος, ιστορίες που ακούγονται στους διαδρόμους της ΕΡΤ, κόλπα του Χρηματιστηρίου και από δίπλα μία τέως, που δεν προλαβαίνει ποιο απολογητικό υπόμνημα να γράψει. 

Νομίζουν βέβαια πως μπορούν να κρυφτούν πίσω από κάποιες ψήφους που βρήκαν. Είναι όμως βαθειά νυχτωμένοι. Ο κλάδος τους έμαθε και τώρα ξέρει.

Ως νόμιμη εκπρόσωπος της Ένωσης και σύμφωνα με τις διατάξεις του καταστατικού , 
η πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ οφείλει να ενημερώσει το ΔΣ και τον κλάδο, για το ακριβές περιεχόμενο του… «έντιμου συμβιβασμού» της. με την κυβέρνηση και τους δανειστές, που τον διαφημίζει χωρίς να ντρέπεται. 

Η ιστορία θυμίζει κάτι από Πρέσπες , μόνο που ο δικός τους Νίμιτς λεγόταν Μr Traa.

 Kaι έτσι «ζωντανεύει» το περιεχόμενο από την παλιότερη περίφημη συνάντηση-συμφωνία Μ. Αντωνιάδου, Μ. Γκανά και άλλων συνεργατών τους, στο γραφείο του τότε εκπροσώπου του ΔΝΤ, δήθεν για να σωθεί τότε το αγγελιόσημο aπο τους ισολογισμούς, το οποίο όμως τελικά κατέληξε ως έσοδο μαζί με τις δημοσιεύσεις των ισολογισμών, στα Επιμελητήρια και τους εργοδότες. Μιλάμε για πολλά εκατομμύρια που χάθηκαν.

 Οι μέλη-μέτοχοι δεν θα πάψουν να διεκδικούν μαζί με τις παροχές και το δικαίωμα της περιουσίας. Υπάρχουν ευθύνες με ονοματεπώνυμο, όπως και για οφειλές αγγελιόσημου, εργοδοτών και ΕΦΚΑ στην ΕΣΗΕΑ και στον ΕΔΟΕΑΠ. 

Είναι ιδιαίτερα ενδιαφέρον ότι τις περικοπές των συντάξεων από την 1.7.2018 καταγγέλλει δειλά-δειλά ΤΩΡΑ, με ανακοίνωση της και άλλη συνδικαλιστική παράταξη .
Έτσι το ντουέτο του προεδρείου της ΕΣΗΕΑ αισθάνεται ακόμη περισσότερο στο καναβάτσο. Πως να μιλήσουν τώρα για fake news. Άλλωστε κοντός ψαλμός……. 

Η παρέα της συναλλαγής με τούτα και με τα άλλα, κατάφερε μια πενιχρή συγκομιδή ψήφων. Δεν αρκεί όμως για να τους σώσει… Ούτε τους δίνει νομιμοποίηση. 

Μόνο το 27,2% των εγγεγραμμένων στον ΕΔΟΕΑΠ πήραν μέρος στις εκλογές, αφού το 72,8% του κόσμου( από σύνολο 17.800 εγγεγραμμένων) γύρισε την πλάτη στη διαδικασία, στην Κυβέρνηση και σε ΟΛΑ τα τσιράκια του κυβερνητικού και εργοδοτικού συνδικαλισμού που καμαρώνουν και νομίζουν ότι δεν τρέχει τίποτα. Δεν έχουν δει τίποτα ακόμη… 

Δεν ξεπέρασαν τους 900 και όσοι από τους νέους ασφαλισμένους από όλη την Ελλάδα, πήραν μέρος στην εκλογική διαδικασία. 
Το γεγονός λέει πολλά για το εγχείρημα. 

Πολύ περισσότερο αποδεικνύει όταν μόνο 3 στους δέκα από τους νέους παρασύρθηκαν και έβαλαν σταυρό σε αυτούς με τους οποίους στήθηκε το ψηφοδέλτιο του Πετρόπουλου. Τώρα φαίνεται γιατί κι αυτός κρύβεται με όσα σκάνε μπροστά του , αφού δεν ξέρει τι άλλο τον περιμένει.

 Οι παλιοί ασφαλισμένοι από τις δημοσιογραφικές ενώσεις απλώς δεν ήλθαν να ψηφίσουν. Το ποσοστό αποχής ( ΕΣΗΕΑ , ΕΠΗΕΑ, ΕΣΗΕΜΘ, ΕΠΗΕΘ κυμάνθηκε από 60-68%). Και απ’ όσους ψήφισαν μόνο 3 στους 10 έβαλαν σταυρό στους Προέδρους. 
Οι χιλιάδες , που είναι ήδη ασφαλισμένοι στον ΕΟΠΠΥ και μεταφέρονται στον ΕΔΟΕΑΠ ,τρέχα Καπάκο να τους ρωτήσεις γιατί δεν ήρθαν να ψηφίσουν. 
Τόσο φτύσιμο πια και καμαρώνετε…. Είναι τέτοιος ο πανικός του…. θριάμβου των προέδρων και μπιστικών των εργοδοτών ,που στη σημερινή συνεδρίαση του ΔΣ της ΕΣΗΕΑ δεν υπάρχει, στην ημερήσια διάταξη, ούτε κουβέντα για το ασφαλιστικό και τον ΕΔΟΕΑΠ.

 Μπορεί να τους ενοχλούν ίσως οι αντιστοιχίες και οι ομοιότητες με το Μακεδονικό. 
Μόνο με την ίδια γραβάτα δεν κυκλοφορούν ακόμη Αντωνιάδου Καπάκος και όλη η παλιοπαρέα. Στην ΕΣΗΕΑ όμως και στον ΕΔΟΕΑΠ δεν παίζει ρόλο μόνο το όνομα αλλά και η ουσία. Όπως και στη Μακεδονία. Είναι ζήτημα ύπαρξης για τους δημοσιογράφους. 

26/06/2018 

Κίνηση Επαγγελματιών Δημοσιογράφων

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σημερινα Νέα από τη ζώνη της Ειδικής Στρατιωτικής Επιχείρησης στην Νεα Ρωσσία (Νοβορωσσία). (Μέχρι τις 11 πμ)

  Τα ξημερώματα, στο μετωπο της Αβντέεβκα,   οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας εγκατέλειψαν τις θέσεις τους κοντά στους οικισμούς Ορλόβκα κ...