26/6/18

Ο Ζάεφ αποκάλυψε την συμπαιγνία με τον Τσίπρα σε βάρος του ελληνικού λαού

Ο πρωθυπουργός της «Βόρειας» Ζόραν Ζάεφ αποκάλυψε σε τηλεοπτική του συνέντευξη ότι υπήρχε συμφωνία με τον Τσίπρα και τον Νίμιτς η ελληνική πλευρά να στείλει επιστολές στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ μόλις ψηφιστεί στο Κοινοβούλιο η Συμφωνία της Πρέσπας και ανεξάρτητα από την δημοσίευση της στη εφημερίδα της κυβερνήσεως η οποία προϋποθέτει την υπογραφή του Νόμου από τον πρόεδρο Ιβάνοφ.

 Υπήρχε δηλαδή συμφωνία Τσίπρα-Ζάεφ-Νίμιτς να εξαπατηθεί ο ελληνικός λαός από τα ελληνικά ΜΜΕ για δήθεν «κύρωση του Νόμου», ενώ όλα είναι στον αέρα και ο Ιβάνοφ δεν υπογράφει την Συμφωνία

Ο Ζάεφ εξήγησε χθες ότι η συμφωνία με την Ελλάδα ήταν να σταλούν οι επιστολές προς την ΕΕ και το ΝΑΤΟ όχι όταν κυρωθεί ο νόμος αλλά οταν, «το κοινοβούλιο ψηφίσει τη συμφωνία». 

Ο πρόεδρος της «Βόρειας» ανέπεμψε σήμερα στο Κοινοβούλιο,τη συμφωνία της Πρέσπας. 
Ο Ιβάνοφ σε δήλωσή του για τη Συμφωνία της Πρέσπας επικαλέστηκε το προεκλογικό του πρόγραμμα και τόνισε ότι ο λαός τον εξέλεξε επειδή υποσχέθηκε να μην αποδεχθεί αλλαγές στο Σύνταγμα της χώρας. 

Το Κοινοβούλιο για να ανατρέψει το προεδρικό ΒΕΤΟ χρειάζεται 80 ψήφους που δεν υπάρχουν. 

Ο Ζάεφ πάντως είπε χθες ότι οι (αμερικανικές) νομικές υπηρεσίες εργάζονται για την εξεύρεση μιας συνταγματικής φόρμουλας που θα επιτρέπει την δημοσίευση των νόμων χωρίς την υπογραφή του Ιβάνοφ. 

Η βουλή των Σκοπίων αναμένεται να ψηφίσει εκ νέου τη συμφωνία με απλή πλειοψηφία στις 5 Ιουλίου. και θα ακολουθήσει η ανακοίνωση για τη διενέργεια του δημοψηφίσματος, που μπορεί να διεξαχθεί στις 16 Σεπτεμβρίου αν και μπορεί η προεκλογική περίοδος να κρατήσει 90 ημέρες οπότε θα γίνει Οκτώβριο.

 Δεν έχει ακόμα αποφασιστεί το ερώτημα του δημοψηφίσματος αλλά και ο χαρακτήρας του. 

Ο Ζάεφ είπε χθες ότι εξακολουθεί «να σκέπτεται το ερώτημα του δημοψηφίσματος», που, «θα πρέπει να συνδέεται με την ΕΕ και το ΝΑΤΟ», και «σίγουρα με την απόφαση για την ονομασία»

Οι Σοσιαλδημοκράτες και η αμετακίνητη πρεσβεία φλερτάρουν και με την ιδέα ενός «συμβουλευτικού δημοψηφίσματος» όπως είχαν συνέδρους με συμβουλευτική ψήφο οι μπολσεβίκοι.

 Ο Ζάεφ πάντως για να συσπειρώσει τους οπαδούς τους ανήγγειλε ότι αν καταψηφιστεί η συμφωνία της Πρέσπας στο δημοψήφισμα θα παραιτηθεί. 
Ο Ζάεφ άλλαξε «πολιτικά» το ερώτημα του δημοψηφίσματος , και είπε ότι 
το 75-85% των πολιτών που επιθυμούν την ένταξη στην ΕΕ και το ΝΑΤΟ , πρέπει να ψηφίσουν υπέρ. «Οι πολίτες δεν έχουν τίποτα να επιλέξουν.
 Δεν υπάρχει καμία άλλη εναλλακτική λύση. Απλώς πρέπει να επιβεβαιώσουν ότι θέλουν την ένταξη της Μακεδονίας στην ΕΕ και το ΝΑΤΟ», δήλωσε ο Ζάεφ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σημερινα Νέα από τη ζώνη της Ειδικής Στρατιωτικής Επιχείρησης στην Νεα Ρωσσία (Νοβορωσσία). (Μέχρι τις 11 πμ)

  Τα ξημερώματα, στο μετωπο της Αβντέεβκα,   οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας εγκατέλειψαν τις θέσεις τους κοντά στους οικισμούς Ορλόβκα κ...