30/6/18

Οι «αρχές» και η «δημοκρατία» της διεθνούς Χούντας

Το 2004 σαν σήμερα Άγγλος Ύπατος Πούστης της διεθνούς κοινότητας στη Βοσνία και Ερζεγοβίνη, Πάτυ Άσνταουν, καθαίρεσε με «Φετβά» τον Πρόεδρο του Κοινοβουλίου της Σερβικής Δημοκρατίας Ντράγκαν Κάλινιτς από τη θέση του και του απαγόρευσε κάθε δημόσια και πολιτική δραστηριότητα.

 Μαζί με τον Κάλινιτς απαγόρευσε την πολική δράση σε 60 στελέχη του Σερβικού Δημοκρατικού Κόμματος. Αν δεν ήταν πολιτισμένος ευρωπαίος με αρχές θα τους είχε αποκεφαλίσει σαν τον «βάρβαρο» Σουλτάνο.

 Έτσι δημιούργησε «δημοκρατικά» το σημερινό «Σερβικό Δημοκρατικό Κόμμα» που τώρα είναι συνεργάσιμο με τις δυτικές πρεσβείες. 

Το 1925 ο «δικτάτορας» Θεόδωρος Πάγκαλος ανέγνωσε στη Βουλή τις «προγραμματικές δηλώσεις» του , και έλαβε ψήφο εμπιστοσύνης, ενώ  διακήρυξε: «Δι' ημάς δεν υπάρχει βενιζελισμός ή κωνσταντινισμός, διότι δεν υπάρχουν πλέον τα εκπροσωπούντα τα δυο ταύτα κόμματα πρόσωπα. Ο μεν Βενιζέλος απέθανε πολιτικώς, ο δε Κωνσταντίνος φυσιολογικώς». Η κυβέρνηση έλαβε 185 ψήφους και καταψηφίστηκε μόνο από 14 βουλευτές. Από την ψηφοφορία απείχαν τα Κόμματα των Προοδευτικών και Συντηρητικών Φιλελευθέρων (Καφαντάρης - Μιχαλακόπουλος). 

Όλα τα γεγονότα της 30ης Ιουνίου θα τα διαβάσετε εδώ
http://ta-mavra-nea.blogspot.com/2018/06/h-30.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: