14/10/18

ΣΚΟΠΙΑ. Ενισχύεται το σενάριο των εκλογών

Ο αρχηγός του VMRO-DPMNE Κριστιάν Μιτσκόφσκι δήλωσε χθες ότι «η πηγή της εξελισσόμενης κρίσης δεν είναι η απόρριψη της συμφωνίας με την Ελλάδα, αλλά η ίδια η κυβέρνηση και ο Ζόραν Ζάεφ που πρέπει να φύγουν για να κερδίσει η Μακεδονία.

Η Σοσιαλδημοκρατική Ένωση (SDSM) απάντησε ότι «η ηγεσία του VMRO-DPMNE και ο κ. Μιτσκόφσκι δεν μπορούν να ξεφύγουν από την βούληση των πολιτών. Δεν θα υπάρξει καμία Αμνηστία, και η Μακεδονία θα γίνει μέλος της ΕΕ και του ΝΑΤΟ. Εφόσον το VMRO-DPMNE και η ηγεσία Μιτσκόφσκι συνεχίζουν την καταστροφική συμπεριφορά τους, η μόνη διέξοδος είναι οι πρόωρες εκλογές που θα γίνουν αμέσως ώστε οι πολίτες θα αποφασίσουν για την ένταξη στην ΕΕ και το ΝΑΤΟ». 

Το στέλεχος VMRO-DPMNE Τράικο Σλαβέφσκι δήλωσε ότι οι εκλογές μπορεί να γίνουν ακόμη και στις 25 Νοεμβρίου, είτε στις 2 Δεκεμβρίου. Ωστόσο, μετά,  επανηλθε στο αίτημα των 100 ημερών, και είπε εκλογές τον Μάρτιο. 

Η κυβέρνηση στη χθεσινή έκτακτη συνεδρίαση της δεν αποφάσισε τις εκλογές αλλά ενέκρινε διόρθωση του προϋπολογισμού με προεκλογικές προσφορές σε συνταξιούχους και ανέργους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ο πρωθυπουργός των ΛΟΑΤΚΙ θα συναντηθεί με τον Ερντογάν στις 13 Μαΐου

Το Ραντεβού του πρωθυπουργού των ΛΟΑΤΚΙ με τον Ταγίπ θα πραγματοποιηθεί  μετά την αναμενόμενη επίσκεψη του Ερντογάν στην Ουάσινγκτον στις 9 ...