3/9/19

Απαντώ για την επιλογή της 3ης Σεπτέμβρη για το ΠΑπανδρεου ΣΟΚ

Ο Αντρέ, στα νιάτα του ήταν Τροτσκιστής. Και μαζί με τον (συνιδρυτή) Μιχάλη Ράπτη ή Πάμπλο, διάλεξαν για την διακήρυξη του ΠΑΣΟΚ την 3ης Σεπτέμβρη, λόγω της ίδρυσης εκείνης της ημερομηνίας της 4ης Διεθνούς το 1938, στο Παρίσι.
 Αυτή η επιλογή ήταν μήνυμα προς τους έξωθεν και «Άνωθεν».

 Για τους χαζούς εσωτερικού,, είπαν ότι θυμήθηκαν το πραξικόπημα του Ρουφιανογιάννη με το οποίο ο μεταρρυθμιστής Μαξ ντε Ροτσίλντ, οδήγησε την ψωροκώσταινα από την απόλυτη μοναρχία στη «συνταγματική μοναρχία»

Το 1938, στις 3 Σεπτεμβρίου, στο σπίτι του Άλφρεντ Γκριό, (Ροσμέρ), εξω από το Παρίσι , πραγματοποιήθηκε η ιδρυτική συνάντηση της 4ης Διεθνούς. Την εισήγηση λόγω της δολοφονίας του Ρούντολφ Κλέμεντ έκανε ο Πιέρ Ναβίλ. Παρόντες στη συνάντηση ήταν αντιπρόσωποι από τις κυριότερες χώρες της Ευρώπης, και από τη Βόρεια Αμερική. Συγκροτήθηκε μια Διεθνής Γραμματεία. Ανάμεσα στις αποφάσεις που υιοθετήθηκαν από την συνδιάσκεψη, ήταν και το «Μεταβατικό Πρόγραμμα». 

ΥΓ. Ολέ!

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Και γιατί ο παλιο-Αντρεας ήθελε να δώσει μήνυμα στους Ανωθεν;Για να αποκτήσει την... εύνοια τους; Αλλά ο παλιο-Αντρεας, εμάς τον απλό ελληνικό λαό,μας είχε γραμμένους! Εκανε κάποιες δήθεν "πατριωτικός" κινήσεις στην οκταετία του '80 μόνο για να δείξει στους Αθεατους ότι έχει κότσια! Για να καυχηθεί για τον εσυτ

Ανώνυμος είπε...

Συνεχίζω στο προηγούμενο σχόλιο διότι έγινε λάθος: για να καυχηθεί για τον εαυτό του μπροστά στους Αθεατους ο Αντρέας έκανε ο,τι έκανε την δεκαετία του '80 και όχι διότι αγαπούσε τον ελληνικό λαό, του οποίου άλλωστε τις συνειδησεις διεφθειρε με τους ρουσφετολογικους διορισμούς και τα υπόλοιπα!!! Αυτή είναι η Αλήθεια!!! Άλλωστε φάνηκε ένα μέρος της μετά το' 93 όταν ξαναγύρισε που το γύρισε στο "φιλελε" κι είχε και τη γκομενα δίπλα του!!!