17/5/20

Ουδείς ομιλεί για τις λίρες του ΚΚΕ. Επιβλήθηκε λογοκρισία από τους Κόκκινους Παλιάνθρωπους.

Οι ΕΑΜοκρατία στα κανάλια, ενημερώνει του «χαζούς» ότι «οι τέσσερις άνδρες που πέθαναν στο Λουτράκι έψαχναν για τον αστικό μύθο του θησαυρού των Εβραίων που είχε αρπάξει ο «χασάπης της Θεσσαλονίκης», Μαξ Μέρτεν». 
Το γιατί ο χρυσός του Μέρτεν βρέθηκε στο Λουτράκι , δεν απασχολεί τους Κόκινους σεναριογράφους και τους ηλιθίους ακροατές τους. Πάντα το σενάριο έχει κακούς Γερμανοούς και το «θησαυρό των (καλών) Εβραίων». 

Το «Θησαυρό» πάντως που αποκόμισαν στη Θεσσαλονίκη τα ΕΣ-ΕΣ τον έθαψαν τον Οκτώβριο του 1944 κάπου στα Σκόπια. Μαζί τους, ήταν και ο λοχαγός Κουρτ Βαλτχάιμ . Ο «Θησαυρός» ακόμα αναζητείται από εκείνους που έχουν «χάρτες» και πληροφορίες. 

Σύμφωνα με τους ρουφιανοπαπαγάλους, «Ένα άλλο σενάριο, θέλει τους τέσσερις άνδρες να αναζητούσαν τον θησαυρό του Κιαμήλμπεη, που ήταν ο πιο πλούσιος Τούρκος της Πελοποννήσου, τον οποίο φυλάκισε ο Κολοκοτρώνης το 1821 στην Επίδαυρο». Διαλέγετε και παίρνετε. 

Μόνο λίρες του ΚΚΕ δεν έψαχναν.

 Την Σπηλιά πάντως δεν την είχαν σκάψει οι Γερμανοί και δεν ήταν «καταφύγιο», ούτε «αποθήκη πυρομαχικών». Η σπηλιά ήταν έργο των «Ανταρτών». Για αυτό έψαχναν εκεί το βαρελάκι με τις «Κόκκινες λίρες». 

ΥΓ. Ο Θησαυρός του Κιαμήλμπεη, εξακολουθεί να αναζητείται είτε επί του Ακροκόρινθου, είτε πέριξ τούτου. 

2 σχόλια:

Τα παιδιά απ τα ψηλά βουνά είπε...

Σωστός....έτσι γελάσαμε κι εμείς Σπύρο όταν ακούσαμε τις ασυναρτησίες κ είδαμε κ το μέρος στις ειδήσεις!!! Κρίμα πάντως...πήγαν τσάμπα..

Μαικ είπε...


Τώρα μάλιστα,να περιμένω να γίνω πλούσιος με τον θησαυρό του Κιαμίλμπεη της

Κορίνθου (αν δεν απατώμαι).Τα΄χουμε χάσει,τελείως.
Αλλά ξέχασα,είμαστε Ευρώπη..Βέβαια,στον σκληρό της πυρήνα,μάλιστα!